1 Ekim’de kapılarını açan ve 4 haftadır sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 8. Çanakkale Bienali, 5 Kasım’da son buluyor. Çanakkale’ye yayılan 11 farklı mekânda günümüz sanatından özgün bir seçki sunan bienal, 6 sanat inisiyatifi ve 40 sanatçının üretimlerini “Birlikte Nasıl Çalışırız? Birlikte Nasıl Üretiriz? Birlikte Nasıl Yaşarız?” gibi kapsayıcı sorular etrafında bir araya getiriyor.
CABININ – Çanakkale Bienali İnisiyatifi, Troya Kültür Derneği tarafından düzenlenen, Azra Tüzünoğlu genel sanat yönetmenliğinde, CABININ, Are Projects, Avto, Bordo Bina, Garp Sessions, Giungla-Lucca, Monitor ve Ka Atölye’nin küratöryumunuda ve Dardanel’in ana desteğiyle gerçekleştirilen 8. Çanakkale Bienali 5 Kasım Cumartesi son buluyor.
İnsan, çevre, kültür, kent etkileşiminde sosyolojik, biyolojik, ekolojik ve ekonomik süreçlerin izini süren bienal sergileri; birlikte yaşama, çalışma, üretme ve var olma dinamikleri üzerine ilham verici soruları ele alan günümüz sanat üretimlerinden özgün bir seçki sunuyor. Çanakkale’nin kent kimliğini ve kültürel mirasını yansıtan mekanlarda ve ödüllü Troya Müzesi’nde 4 haftadır sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 8. Çanakkale Bienali, Çanakkale Bienalleri’nin şimdiye kadar en fazla ziyaret edilen edisyonu olma yolunda ilerliyor.
8. Çanakkale Bienali, sergilerin yanı sıra OPET’in ana desteğiyle Troya bölgesindeki Tarihe Saygı Köylerinde gerçekleştirilen Sanat Günleri, çocuk atölyeleri, ayrıca 17. İstanbul Bienali Film Programı Çanakkale Gösterimleri gibi etkinlikleriyle de Çanakkale’yi Ege kültür ekosisteminde özgün bir kültür destinasyonu olarak konumlandırmaya devam ediyor.
Sanatçılar: …..Adrian Melis, Alparslan Baloğlu, Aslı Işıksal, Başak Altın, Berfin Erdoğan & Yağmur Uyanık, Can Altay, Cevdet Erek, Eda Şarman, Eren Sulamacı, Forensic Architecture, Funda Susamoğlu, Furkan Öztekin, Goshka Macuga, Guido van der Werve, H. Esra Oskay, Havva Altun, İhsan Oturmak, İrem Aksu, İrem Tok, Jasmina Cibic, Johanna Billing, Liliya Lifanova, Maider López, Mariana Vassileva, Maury Vaughan & Melike Taşçıoğlu Vaughan, Merve Şendil, Mircea Cantor, Oğuz Karayemiş, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Pilvi Takala, Pravdoliub Ivanov, Robert Montgomery, Serge Najjar, Tatiana Villani, Umut Kambak, Zeren Göktan……
8. Çanakkale Bienali, Çanakkale’yi bir çağdaş sanat ve kültür kenti olarak konumlandırma hedefine yönelik uzun soluklu çabalarına Çanakkale ve Türkiye genelinden katkı ve işbirlikleriyle destek veren kamu, sivil toplum ve özel sektörden destekçi ve paydaşlarına teşekkür eder:
Ana Destekçi: DARDANEL
ÇOMÜ – Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Katkılarıyla
Mekân Destekçileri: Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Troya Müzesi Troia Tübingen Vakfı, ÇTSO-Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, OPET Tarihe Saygı Köyleri, Rıdvan Demirhan & Hayri Belli
Katkıda Bulunan Kurumlar: SAHA Derneği, Goethe Enstitüsü, Alman Konsolosluğu ve Kültürakademi Tarabya, British Council, Dimitri Cantemir Romen Kültür Merkezi, Çanakkale 1915 Köprüsü, ÇATOD, ÇATKAV, Troya Kazıları, Pilot Galeri, Dirimart
Sanat Gönleri Ana Destekçisi: OPET
Kurumsal Altyapı Destekçileri: Sivil Düşün, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Mozaik Foundation, CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı
Teknoloji Desteği: ARÇELİK
Medya Partnerleri: Faselis, Sanat Dünyamız, Artfulliving, TonTV, Sahibinden.com
Konaklama Partnerleri: Büyük Truva Oteli, Hotel Akol, İris Hotel & Spa, Cura Hotel, Anzac Hotels, Wilusa Tur, Cafe du Port, Veranda Coffee, Avec Hotel ve Avec Rent a Car, Bengodi
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz