«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi Mezuniyet Oyunu “Oyun" Seyirciyle Buluştu

İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi Mezuniyet Oyunu “Oyun" Seyirciyle Buluştu

ibb-sehir-tiyatrolari-cocuk-egitim-birimi-mezuniyet-oyunu-oyun-seyirciyle-bulustu.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi 2023 mezuniyet oyunu “Oyun’’ 30 Nisan 2023 Pazar günü Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyirciyle buluştu.

Çocuk Eğitim Birimi öğrencileri usta yazarların eserleri ve şairlerin şiirleriyle kendi oyun bahçelerinden sahneye renkler getirdiler.

Eğitimleri boyunca sahne-oyunculuk, dramaturgi, diksiyon, sosyal beceri, dans, şan, doğaçlama, oyunculuğa giriş, ses, beden, hareket, tasarım, müzik, oyun kurmaca gibi pek çok ders alan öğrenciler “Oyun’’ adlı mezuniyet oyunuyla sahneye çıktılar. Öğrenciler Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları Emrah Özertem, Can Başak, Şehir Tiyatroları oyuncuları ve eğitmenlerinin elinden mezuniyet belgelerini aldılar. Eğitim süreci sonunda 31 öğrenci mezun olmaya hak kazandı.

Yönetmenler: Betül Bavli, Aslı Akın Narcı, Musa Arslanali, Deniz Yeşil Mavi
Dramaturg: Yelda Özdeş
Müzik Tasarım: Musa Arslanali
Kostüm: Onur Uğurlu
Işık Tasarım: Zabit Erol
Efekt Tasarım: Hanefi Topraktepe-Emre Ören
Görüntü: Yakup Altay
Vokal Koçu: Murat Bavli
Koreografi: İlkem Ulugün
Gönüllü Asistan: Emre Durak

İBBŞT Çocuk Eğitim Birimi Oyuncuları: Elif Ulupınar, Doruk Ulusoy, Sertuğ Sezgin Turp, Oğuz Kurşun, Defne İnceel, Yağız Şengüler, Beliz Kibar, Arda Aydınlı, Eda Mina Kakaliçoğlu, İrem Kırıcı, Safiya Murza, Metin Emre Arslan, Kerem Efe Özcan, Gizem Özen, Fatma Berru Şahin, Kerim Taylan Temiz, Bikem Kanburoğlu, Seçil Savaş, Ahmet Onur Öztürk, Necdet Berk Bacdar, Eda Eliz Ilgaz

İBB ŞEHİR TİYATROLARI ÇOCUK EĞİTİM BİRİMİ HAKKINDA

Kurulduğu günden itibaren Çocuk Tiyatrosu’na hak ettiği değeri veren İBB Şehir Tiyatroları tarafından ilk kez 1934 yılında Muhsin Ertuğrul’un direktifleriyle kurulmuştur. 1950 yılından itibaren Ferih Egemen’in “Çocuk oyunlarında, çocuk rollerini çocukların oynaması gerekir” yaklaşımıyla da bugüne uzanan zincirin ilk halkası atılmış ve bu yaklaşım doğrultusunda “Çocuk Korosu” kurulmuştur.

Böylece dans eğitimi de verilmeye; aldığı eğitimle, pratik çalışmalarla daha sonraki sezonlarda oynanacak oyunlara, müzikallere çocuk-genç oyuncular yetiştirilmeye başlanmıştır. Bugünün pek çok değerli sanatçısının, o çocuk korosundan yetiştiğini biliyoruz.

Eğitim çalışmaları 1984-1985 tiyatro sezonundan itibaren akademik bir kimliğe bürünmüş, geleceğin tiyatro seyircisini, geleceğin oyuncularını yetiştirmenin yanı sıra kendini düzgün ve doğru ifade etmeyi bilen, soran sorgulayan, çağdaş çocuklar yetiştirmek amacıyla ve daha güçlü olarak “Çocuk Eğitim Birimi” adı altında yeniden kurulmuştur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *