«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Kolay İK ve çözüm ortağı Neprotech, şirketleri Milli Eğitim Bakanlığı – Ustalık Telafi Programı'ndan yararlandırıyor.

Kolay İK ve çözüm ortağı Neprotech, şirketleri Milli Eğitim Bakanlığı – Ustalık Telafi Programı'ndan yararlandırıyor.

kolay-ik-ve-cozum-ortagi-neprotech-sirketleri-milli-egitim-bakanligi-ustalik-telafi-programindan-yararlandiriyor.jpg

Kolay İK ve çözüm ortağı Neprotech’ten danışmanlık alan şirketler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Ustalık Telafi Programı sayesinde artan maliyetlerini hibe ödemesi süresince azaltıyor.

Ustalık Telafi Programı, işgücünde ara eleman ihtiyacını karşılamak ve ustalık belgesi sahibi personel sayısını artırmak için Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen bir hibe teşvik uygulamasıdır. Şirketlerin hibeye başvuru yapabilmesi ve programdan yararlanabilmesi için Kolay İK, çözüm ortağı Neprotech ile birlikte şirketlere  danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu kapsamda hibe paketinin ilan edildiği günden bu yana Kolay İK ve çözüm ortağı Neprotech’ten hizmet alan 49 şirket, 1230 çalışan için toplamda 44.126.250 TL tutarında hibe desteği almaya hak kazandı. Bunun yanı sıra, işlemleri devam eden 26 şirketin 967 çalışanına karşılık toplamda 36.141.625 TL tutarında hibeden yararlanabilmesi için işlemlere devam ediliyor.

Kolay İK’nın çözüm ortağı Neprotech ile sunduğu hibe ve teşvik danışmanlığı hizmeti ile şirketlere, MEB tarafından uygulamaya konan 2023 yılı “Ustalık Telafi Programı” hibesinden, en az lise mezunu olan ve mezun olduğu bölümden farklı departmanda çalışan kişiler için (güncel asgari ücret Temmuz tutarlarına göre) çalışan başına asgari ücretin yarısı kadar 5.701 TL ve toplamda 6,5 ay süresince 37.056,50 TL doğrudan hibe sağlanabilmekte. Söz konusu ödeme hibe olarak verilmekte olup işveren herhangi bir taahhüt altına girmemektedir.

MEB – Ustalık Telafi Programı, çalışanların meslek tecrübesini artırmaya yönelik uygulamalar ile işverenlere devlet tarafından destek sağlanan çalışmaların bulunduğu süreli bir programdır. Hibeden yararlanan işletmeler, artan çalışan maliyetlerini düşürür ve hibe ödemesi devam ettiği sürece mali yüklerini azaltır. Program kapsamında işveren çalışanlarının deneyimlerini de ölçümleyebilir.

 

Şirketler Mili Eğitim Bakanlığı Ustalık Teşvik Programı’ndan nasıl yararlanabilir?

Hızla farklılaşan mevzuat içerikleri ve sürekli değişikliğe uğrayan bordro parametreleri nedeniyle işverenlerin kolaylıkla faydalanabileceği birçok teşvik ve hibe uygulaması gözden kaçabiliyor. Kolay İK ve Neprotech, şirketlere söz konusu teşvik ve hibe programlarından eksiksiz ve doğru biçimde faydalanabilmeleri adına danışmanlık desteği sunuyor.

Bu kapsamda UTP için de Kolay İK ve Neprotech; hibe tutarlarının hesaplanması, hangi çalışanların programdan faydalanabileceğinin tespit edilmesi, gerekli belgelerin düzenlenerek ilgili kurumlara teslim edilmesi ve diğer tüm işlemlerin takibi gibi başlıklarda teknik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Şirketler UTP tutarını öğrenebilmek için Kolay İK ve Neprotech’e bir ön ödeme yapmaz, hibe onaylandıktan sonra toplam tutar üzerinden belirlenen komisyon karşılığında hizmet alırlar. Ustalık Telafi Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak son duyuruya kadar devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *