«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Harran Üniversitesi’nde Türkiye’nin AB Sürecindeki Son Durum Analizi Yapıldı

Harran Üniversitesi’nde Türkiye’nin AB Sürecindeki Son Durum Analizi Yapıldı

harran-universitesinde-turkiyenin-ab-surecindeki-son-durum-analizi-yapildi.jpg

Harran Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü ve Türkiye Ulusal Ajansı iş birliğinde ‘ErasmusDays Göbeklitepe: Tarihin Sıfır Noktasından Bir Ses’ etkinliği düzenlendi.

 

Etkinlik, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın “AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar'' konulu konferansı ile başladı.

 

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen konferansta, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Denek, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, Harran Üniversitesi Genel Sekreter Zübeyir Zorlu akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar'' konulu konferansta, Avrupa Birliği burs olanakları hakkında bilgiler veren Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; “Gençlerimiz AB sürecimizin çok önemli bir parçasıdır. Türkiye ve AB arasında iletişim çok önemlidir. Avrupa Birliğine girmemiz için büyük çaba sarf ediyoruz. Özellikle 1999 ile 2006 yılları arasında Avrupa Birliğine sürecinde büyük reformlar gerçekleştirdik ve halende gerçekleşiyoruz. Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesi hem Türkiye için hem de AB ülkeleri için çok yararlı olacaktır. Türkiye Avrupa Birliğine tarihi, güçlü ekonomisi, sanatı, sporu ve ticaretiyle güç katacaktır. Tabi ki Ülkemizde Avrupa Birliğine girdiğinde çok güçlü bir ülke olacaktır. Türkiye, Avrupa Birliğinde küresel aktör olacaktır. Avrupa Birliği, Avrupa kıtası ve diğer kıtalarda söz sahibidir, bu bir gerçektir. O yüzden bu süreci iyi anlatmayız. Biz de artık dünyada söz sahibi olmalıyız. Bu da Avrupa Birliğine girmekle olur. Özellikle gençlerin Avrupa Birliğine girme konusunda çabaları daha çok. Biz de gençlerimizi doğru yönlendirip AB sürecinde bizlere desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, konuşmasının ardından katılımcılarından gelen sorulara da cevap verdi. Program, video gösterimi eşliğinde Eramusdays pastasının kesilmesiyle devam etti.

 

Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Denek’de programda bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Nihat Denek; “Erasmus programları benim gözlemlediğim kadarıyla öz güveni arttırıyor. Yeni bir dil, kültür ve ülke görme fırsatı buluyorsunuz. Yapılan her Erasmus hareketliliğinin sonucunda sizlere eğitimin yanında sosyal kültürel anlamında da katkıları olduğunu düşünüyorum. Sevgili öğrencilerimiz sizler için Erasmus Koordinatörlüğünden Türkiye Ulusal Ajansına öğrenci kontenjanlarımızın yükseltmesi için taleplerimiz oldu. Umuyorum bu taleplerimiz karşılık bulacaktır. Tarihin sıfır noktasında olan önemli bir şehirde yaşıyoruz. Değerli arkadaşlar ve sevgili öğrenciler bu kadim şehri yurt içinden ve dışından herkesin mutlaka görmesi gerekiyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Abidin Özpek şefliğinde müzik dinletisi yapıldı.

 

Müzik dinletisinden sonra Erasmus+ tarafından yurt dışına giden öğrenciler, tecrübelerini paylaştı.

 

Ardından, Harran Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Cebeci Manğal, salonda bulunan öğrencilere Erasmus+ öğrenci hareketliliği hakkında bilgiler verdi.

 

Programın ikinci kısmında ise akademisyenler için Erasmus+ yükseköğretim fırsatları ve öğrencilere yönelik Erasmus+ gençlik ve Avrupa Danışma Programı Fırsatları ile ilgili sunumlar gerçekleşecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *