«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Bir TV dizisi ama sadece SESLİ Podbee Media'nın 6. Podcast Dizisi “Misafir Odası" Yayında

Bir TV dizisi ama sadece SESLİ Podbee Media'nın 6. Podcast Dizisi “Misafir Odası" Yayında

bir-tv-dizisi-ama-sadece-sesli-podbee-medianin-6-podcast-dizisi-misafir-odasi-yayinda.jpg

Dinleyicileri ve yaratıcıları ile birlikte büyümeyi hedefleyen Podcast yapım ağı Podbee Media’nın, altıncı podcast dizisi Misafir Odası yayınlanmaya başladı. Yönetmenliğini Tunç Şahin’in yaptığı Misafir Odası’nın, senaryosunu Volkan Çıkıntoğlu kaleme aldı. Misafir Odası dizisinin oyuncu kadrosunda ise Aslı İnandık, Güven Murat Akpınar, Derya Alabora ve Serkan Keskin gibi değerli isimler yer alıyor. 

Bilimden felsefeye, tarihten sürdürülebilirliğe, psikoloji ve kişisel gelişimden etimolojiye kadar pek çok farklı kategoride yirmiden fazla düzenli içeriği bünyesinde barındıran podcast ağı Podbee Media, dinleyicileriyle geniş bir içerik yelpazesini buluşturuyor.

Podbee Media’nın ürettiği içerikler arasında podcast dizileri de bulunuyor. Senaryosu, yönetmeni ve oyuncuları ile televizyon dizilerinden farkı olmayan podcast dizileri, kendilerine ait ses dünyası ile bambaşka bir deneyim sunuyor. Podcast dizilerindeki tüm atmosfer ve efektler, dinleyenlerin hayal gücünü harekete geçirmek üzere tasarlanıyor.

Dijital platformlara uyarlanan podcast dizilerinin sayısı artıyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de podcast dinlenme oranı yıldan yıla artarken podcast dizilerine olan ilgi de büyüyor. Yolculuğuna podcast dizisi olarak başlayıp daha sonra dijital TV platformlarına uyarlanan dizilerin sayısı artıyor. Oscar’lı oyuncu Rami Malek’in oynadığı “Blackout”, Julia Roberts’ın başrolünde yer aldığı; 2010-2020 seneleri arasında yayınlanan “Homecoming” ve 2022’de yayınlanan mini seri “Gaslight”ın yanı sıra Amanda Seyfried’ın oynadığı Elizabeth Holmes’u konu edinen aynı isimli podcastten uyarlanan “Drop Out”, Paul Rudd ve Will Ferrel’ın oynadığı gerçek bir suç podcast’inden uyarlama olan “The Shrink Next Door” diğer popüler örnekler arasında yer alıyor. 

Podbee Media’nın sevilen yapımlarından “Epik Olmayan Bir Aşk Hikâyesi”, podcast dizilerinin uyarlanması trendinin bir yansıması olarak, Türkiye’nin podcastten dijital platforma uyarlanan ilk dizisi olacak. Bir platform dizisine dönüştürülme süreci devam eden “Epik Olmayan Bir Aşk Hikâyesi”nin yönetmenliğini Evre Ertaş yaparken, senaryosunu Cem Tunçer yazdı. Dizide, Algı Eke ve Deniz Karaoğlu rol alıyor.

Yeni podcast dizisi: Misafir Odası

Türkiye’nin başarılı yönetmen, senarist ve oyuncuları ile çalışarak 2020’den beri podcast dizileri yayınlayan Podbee Media, yeni podcast dizisi Misafir Odası’nı dinleyicilerinin beğenisine sunuyor. Komedi ve aile draması kategorisinde sekiz bölümden oluşan Misafir Odası, podcast dinleyicilerine farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Her bölümde dinleyicilere karakterlerin iç dünyasını keşfetme fırsatı tanıyan Misafir Odası, aynı zamanda geniş bir perspektiften toplumsal meselelere bakma imkânı sunuyor. İstanbul’da orta sınıf bir ailenin kurduğu küçük düzenin değişim sürecini konu alan Misafir Odası, 3 ana karakterden oluşuyor. Ses efektleri ve orijinal müzikleriyle dinleyicilere gerçek bir atmosfer sunmayı amaçlayan dizinin kadrosunda ünlü oyuncular; Aslı İnandık, Güven Murat Akpınar, Derya Alabora ve Serkan Keskin yer alıyor.

Misafir Odası için bir araya gelen özel yetenekler hünerlerini gösteriyor

“İnsanlar İkiye Ayrılır”, “Karışık Kaset”, “7 Yüz” ve “Canavar” gibi dizi, film ve oyunların yönetmenliğini üstlenen Tunç Şahin, “Misafir Odası” podcast dizisinin de yönetmenliğini yaptı. “Tek Kullanımlık Hikâye”, “Bir Meşrutiyet Faciası Yahut Gündüzlerimiz” ve “Kalabalık Duası” gibi oyunların yazarı olarak tanınan Volkan Çıkıntoğlu ise “Misafir Odası” dizisinin senaryosunu kaleme aldı. “İtirazım Var” ve “Limonata” gibi çeşitli filmlerin müzik tasarımını yapan, aynı zamanda Podbee Media’nın “Hayatta Bir Gün” dizisinin müziklerini besteleyen Okan Kaya, “Misafir Odası” podcast dizisinin müziklerine imza attı.

Tunç Şahin: “İşitsel araçlara odaklanarak kurmaca bir hikâyeyi nasıl anlatabileceğimize kafa yormak, bana yepyeni ufuklar açtı”

Tunç Şahin, bir podcast dizisini yönetmenin farkıyla ilgili şunları söyledi: “Uzun yıllar sinema sektöründe çalıştıktan sonra, bir süredir alternatif hikâye anlatma biçimlerine ilgi duymaya başladım. Geçen sene film yapım olanaklarına veda edip sahneye geçiş yaparak ilk kez bir tiyatro oyunu gerçekleştirdim. Kameradan ve onun sağladığı imkânlardan kopunca, yönetmenlik anlamında bambaşka kaslarımı geliştirmem gerekti. Üretim sürecinde önünüze çıkan her kısıtlama, sizi başka tür bir anlatı şekli bulmaya ve yaratıcılığınızı zorlamaya teşvik ediyor. Tam da bu yüzden podcast dizisi yapma fikri beni çok heyecanlandırdı. Bu kez hikâyenin görsel evreninin tamamen kaybolduğu ve sadece işitsel araçlara odaklanarak kurmaca bir hikâyeyi nasıl anlatabileceğimize kafa yormak, bana yepyeni ufuklar açtı.”

“Misafir Odası, zamanın ruhunu çok iyi yakalayan, tam içimizden ve buralı bir metin”

Misafir Odası’nın zamanın ruhunu yansıttığını dile getiren yönetmen Tunç Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Misafir Odası, zamanın ruhunu çok iyi yakalayan, tam içimizden ve buralı bir metin. Pek çoğumuz, zaman zaman yaşadığımız zorlu ekonomik ve sosyal şartlar altında umutsuzluğa kapılıyoruz. Yaşadığımız ana, çevreye, kişilere dair bir şeyleri kabullenmek ya da yaptığımız tercihleri değiştirmek yerine, mutluluğu olduğumuz yerden uzakta ve gelecekte arıyoruz. Misafir Odası’nın baş karakteri Umay’ın da son derece keyifli ve güncel bir dille yazılmış bu mutluluk yolculuğuna çıkabilmesi için önce geçmişi, ailesi ve kendi tercihleri ile yüzleşmesi gerekiyor. Umay’ın hepimize tanıdık açmazlarını podcast ortamında, eğlenceli bir kurgu içinde dinlerken, kendi hayatımızdan da yansımalar bulacağımızı umut ediyorum.” 

Aslı İnandık: “Misafir Odası, okur okumaz beni içine çeken bir hikâyeydi”

Misafir Odası podcast dizisi hakkında düşüncelerini aktaran ünlü oyuncu Aslı İnandık, “Misafir Odası, okur okumaz beni içine çeken bir hikâyeydi. Hepimiz büyük şehirlerin karmaşasına dahil olup sürekli bir şeylere ve bir yerlere yetişmeye çalışırken aynı zamanda kendi iç savaşımızı veriyoruz. Büyüdükçe sorumluluklarımız artıyor, büyümek istemiyoruz. Ne ailemizden ne de bu şehirden, ne sorumluluklarımızdan ne de toplantıya giderken giyilen ve ayak acıtan topuklu ayakkabıdan kaçabiliyoruz işte. Misafir Odası’ndaki Umay’ın hikâyesi bu durumu bizlere aktarıyor. Kendinden bile kaçarken kendini bulmaya çalışan Umay’ı seslendirmek beni heyecanlandırdı. Zaman zaman Umay’ı seslendirmek yetmedi bana, kalkıp oynayasım geldi. Senaryo bu anlamda çok yardımcı oldu. Senaristimiz Volkan öyle doğal ve akıcı yazmış ki, hiçbir yabancılık çekmeden Umay’ı canlandırabilme fırsatı buldum. Yönetmenimiz Tunç ile her detayı ilmek ilmek konuştuk. Misafir Odası için kendisi çok emek harcadı. Başta Tülin ve Tansu olmak üzere tüm Podbee ekibi de sürecin başından sonuna, her anında hep Misafir Odası’nın başındaydı. Proje üstüne düşünmeyi ve geliştirmeyi hiç pes etmeden sürdürdüler. Podcast dizisinde oynamak enteresan bir deneyim oldu. İnsanlara ulaşabilmek için sadece sesini kullanmak hem zor ve riskli hem de çok eğlenceli” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *