«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Finans Standartlarının Adresi Finans Kulüp MYK ile Gerçekleştirdiği İş Birliğini Duyurdu!

Finans Standartlarının Adresi Finans Kulüp MYK ile Gerçekleştirdiği İş Birliğini Duyurdu!

finans-standartlarinin-adresi-finans-kulup-myk-ile-gerceklestirdigi-is-birligini-duyurdu.jpg

Finans Kulüp Başkanı Dr. Önder Halisdemir’in çağrısı ve finans dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla Feriye Sarayı’nda gerçekleşen “Ülkemiz Finansına Evrensel Standartlar” isimli etkinlikte, Vakıf Başkanı Dr. Önder Halisdemir ve MYK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan arasında imzalanan protokolün ardından Finans Kulüp ve MYK iş birliği sektöre duyuruldu. 

İmza töreni ardından iş birliğine ilişkin değerlendirmesinde Sn. Halisdemir, “Vakfımız Türkiye’nin bankaları, finans kuruluşları ve profesyonellerinin yanı sıra 40’ın üzerinde üniversiteden oluşan gençlik ağı ile oldukça güçlü bir ekosisteme erişebilme, bu sayede ihtiyaçları doğru gözlemleyebilme ve karşılayabilme kapasitesine sahiptir. 38 yıllık tarihimizde ortaya koyulan çalışma ve başarılar, bizlere gurur duyduğumuz bir geçmiş ve önemli bir zemin oluşturmuştur. Bu zeminle ajandamızı finans zanaatkarlarının gelişimi, kesimlerin finansa erişiminin kolaylaştırılması, gençlerimizin ve işletmelerin finansal okuryazarlıklarının gelişmesi odağında oluşturduk. Bugün MYK ile imza attığımız iş birliği de ülkemiz için önemli bir kilometre taşıdır. Finans Kulüp, ülkemizde finans mesleklerinin oluşmasında standardizasyon ve sertifikasyonuna yetkili ilk ve tek akredite kuruluş olmuştur.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasına “Özellikle reel sektörün ve bireylerin aldığı finans danışmanlıklarında hizmet verenlerin bir standardının oluşması, bu hizmeti verenlerin yetkin ve sorumluluğu tesis edilmiş kişilerce verilmesi aslında asgari hijyen koşuludur. Attığımız adım bunu tesis edecektir. Diğer yandan düzenlenen sektörlerde çalışan meslektaşlarımız işlerinden ayrıldığında ikinci bir kariyerleri olacak ve üretkenliklerini sürdürebileceklerdir. Finansçı, bankacı adı altında toplanan işlerin, standartlarının belirlenmesi ile ayrışarak birer meslek haline dönüşmesi ve yetkinlik ayrımı yapılması zamanı gelmiştir. Finans Kulüp olarak meslek standartları oluşturduktan sonra düzenleyeceğimiz eğitimler ve sertifikasyon programları ile meslek sahiplerinin kendilerini ve mesleklerini geliştirebilecekleri bir çatı olacağız. Finans zanaatkarlarımızın uzmanlıklarına bir çerçeve ve ‘meslek’ tanımı kazandırarak uluslararası standart ve geçerlilikler sağlayacağız. Bu meslekleri bünyesinde bulunduran şirketler ise işlerini liyakatından emin meslek mensuplarına emanet etme imkanına kavuşurken, işletmelerin finansal okuryazarlığının artışından, ülkemiz ekonomisine doğrudan fayda sağlamaya kadar birçok müspet sonuç doğacaktır. Seçkin meslek standardı belirleme komitelerimiz gerek reel sektör gerekse finans dünyasında alanlarının önde gelen profesyonellerinden oluşturulmuştur.” şeklinde devam etti. 

Etkinlikte, ilk etapta Finans Müdürü, Finans Yöneticisi, Finans Danışmanı, Ekonomist ve Emtia Broker’ı kategorilerinin bulunduğu komite çalışmalarının tamamlandığı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu ile sertifikasyon ve akreditasyon süreçlerine başlanacağı duyuruldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *