«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Mağaza Aydınlatma Türleri

Mağaza Aydınlatma Türleri

Mağaza Aydınlatma Türleri

Uygun mağaza armatürleri veya spotları, mağaza aydınlatmasında günümüzde giderek daha da önem kazanan bir konudur, mağaza armatürleri birçok açıdan önem kazanmıştır.

Aslında mağaza armatürleri birçok açıdan  önemlidir ve farklı görevleri vardır, mağazadaki armatürün ilk görevi  mekanı aydınlatmaktır, böylece tüm ürünler en doğru ve eksiksiz bir şekilde görülebilir, mağazadaki ışık miktarına bağlı olarak, lüks (Lux) tarafından ifade edilen, mağazanın kullanıcısına bağlı olarak, 600 lux’ten 1500 lux’e kadar kullanılabilir.

Mağazadaki armatürün ikinci görevi, önemli ürünleri vurgulamak ve müşterinin dikkatini bunlara çekmektir, örneğin, mağazadaki vitrin ışığı, vitrini açarak tamamen müşterilerin dikkatini çeker ve bu, yoldan geçenleri müşterilere dönüştürmenizi sağlayabilir.  Raylı spotlar, lineer armatürler ve çeşitli yerleşik   mağaza armatürleri gibi uygun mağaza armatürlerini kullanarak müşterilerin mağazanızın içine girmesinin ilk adımıdır ve böylece, farklı ürünlere dikkat çekerler   önemlerini iki katına çıkarırlar, bu nedenle mağaza armatür veya spotlarınızın ürünlerinize yönelik tüm  görünümü  çekecek şekilde uygulanması gerekir.

Mağaza armatürlerinin üçüncü görevi ise dekoratifliği ve mekanın dekorasyonu, mağazanın dekor lambası ya da dekoratif ışık üzerindeki etkisi, mekanın  parlaklığı üzerindeki etkisinin yanı sıra, farklı bölümlerin parlaklık seviyesinde kontrast yaratarak, izleyicilerin ve müşterilerin istenilen noktalara olan ilgisi, müşterileri istenilen yönlere yönlendirmek için lineer armatür gibi dekoratif bir ışık ile de  kullanılabiliyor.

Mağaza Büyüklüğüne Göre Mağaza Aydınlatma Türleri

Bu bölümde, üç tip küçük, orta ve büyük mağazada mağaza aydınlatma türlerini küçüklüğüne ve büyüklüğüne göre inceledik, böylece aralarında  mekanınız için en iyi aydınlatma çözümünü bulabilir, elbette mekan aydınlatma danışmanlığınız için Ecowat teknik ekibi ile de ücretsiz danışmanlık da yapabilirsiniz.

Küçük Mağaza Aydınlatması

İlk aydınlatma türü küçük mağazalar  için tanımlanır. Süpermarketler, hırdavatçılar ve restoranlar gibi işletmeler için idealdir.  Bu işletmelerde, hizmetler veya ürünlerdeki indirimler arasındaki rekabet, aydınlatma, müşterileri çekme görevi değil, müşterilerin bu mağaza kategorisinde  tüm mağazayı  iyi ziyaret edebilmeleri için mevcut tüm  yerlere en uygun  ışığı sağlama görevidir. aydınlatmanın odağı kamu aydınlatması üzerinde olmalı ve vurgu aydınlatmasına gerek yoktur.

Orta Boy Mağaza Aydınlatması

Giyim mağazaları, güzellik salonları, mobilyacılar vb. gibi perakende mağazaları  ikinci aydınlatma  kategorisine girer.   Bu kategorideki en önemli konu, genel olarak dengeyi korumak ve aydınlatmayı vurgulamaktır, çünkü bu mağazalar doğrudan müşteriyle ilgilenir ve müşterilerinin dikkatinin çoğunu ürüne veya hizmetlerine odaklamak gerekir.

Tabii ki, bu alanlarda, yukarıda belirtildiği gibi, ortamın aydınlatması vurgulanan aydınlatma ile uyumlu olmalıdır.  Satıcının kararına bağlı olarak, mağazanın veya ürünlerin bir kısmındaki aydınlatmaya yapılan vurgu daha büyük olabilir, ancak ürünlerin etrafında ihtiyaç duyulan ışık da sağlanmalıdır.

Şık bir atmosfer yaratmak için, aydınlatma armatürlerinin bir bölümünü görmemek daha iyidir, bu nedenle ürünlere vurgu aydınlatma mesafesine ek olarak azaltılmış çerçeveleri  de kullanabilirsiniz, böylece  yeterli ışık onlara ulaşır ve gölgelere neden olmaz.

Büyük ve Lüks Mağaza Aydınlatması

Altın mağazaları veya lüks markalar gibi büyük mağazalar üçüncü kategoridedir, bu mağazaların izleyicileri ve müşterileri genellikle ne satın almak istedikleri konusunda  genel ve önceki bir zihniyete sahiptir, bu nedenle bu mağazanın satıcılarının ve çalışanlarının amacı, müşteriye doğru bir şekilde rehberlik etmek ve zihinsel imajını temizlemektir. Müşteriler en iyi seçiminize veya en yeni ürününüze bakarlar. Aydınlatma, bu hedefe ulaşmak için en önemli faktörlerden biridir, yani aydınlatmanızı düzgün bir şekilde tasarlayarak ve mağazada vurgulanan aydınlatmaya daha fazla güvenerek, dolaylı olarak kitlenizin dikkatini istediğiniz kadar çekebilirsiniz.
Bu, vurgu ışığı kullanarak kolayca uygulanabilir, ancak dikkat çekici olan şey, düşük ışık ürünün kalitesini ortadan kaldırdığından, mağaza aydınlatmanız için kullandığınız  mağaza armatür ışığının renksel geriverim indeksi yani  CRI kalitesidir.

Mağaza aydınlatmasının ipuçları ve satışlar üzerindeki etkisi muazzamdır. Mağazadaki led ışığın kalitesinin veya CRI’ının önemi, aydınlatma tarzı ve sunduğunuz ürünler, hizmetlinin satışını etkileyen faktörlerin sadece küçük bir kısmıdır.

Bu konuda daha fazla bilgi almak ve en doğru mağaza armatürünü seçmek için Ecowat  teknik ekibi ile iletişime geçebilir ve mağaza alanınızı en iyi şekilde aydınlatmak için Ecowat uzmanlarından ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *