SSM Öğrenme Programları, Ekim ayında farklı yaş gruplarına yönelik ekoloji odaklı atölyelere ev sahipliği yapıyor. SSM bahçesinde yer alan Agnes Denes'in Yaşayan Piramit isimli eserinden hareketle hazırlanan atölye programında çocuklar, farklı malzemelerle yaratıcılıklarını dışavururken bitkilerin yaşam döngüsünü yakından inceleyecek, tohum ekim çalışması yapıp, toprağı, solucanı, can suyunu öğrenecek.
Çimsa’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ve 29 Ocak 2023 tarihine kadar her ay farklı bir temaya odaklanacak SSM çocuk atölyelerinin biletleri Mobilet üzerinden alınabiliyor.
ATÖLYELER HAKKINDA
Minik Tohum (5-7 Yaş), 15 Ekim Cumartesi, 11:00-12:00, Sera Atölye
Agnes Denes’in Yaşayan Piramit isimli eserinden ilhamla bir bitkinin yaşam döngüsünü ele alacak çocuklar, eserin üzerinde tohumdan yetişerek büyüyen bitkileri yakından inceleyip bakmak-görmek çalışması yapacak.
Bahçede Kim Var? (6-9 Yaş), 16 Ekim Pazar, 13:00-14:00, Sera Atölye
SSM’nin bahçesinde sergilenen sanatçı Agnes Denes’in Yaşayan Piramit eserini yakından inceleyecek çocuklarla, çevresel sanat akımı ve birey olarak doğa ile olan ilişkisi üzerine sohbet edilecek. Atölyenin üretim aşamasında ise gruplara ayrılacak çocuklar doğal malzemeler kullanarak SSM’nin bahçesinde bir ağaç seçecek ve bahçede yaşayan bir hayvan ya da hayal ettikleri bir masalın kahramanı için bir yaşam alanı tasarlayacaklar.
Doğaya Davet (3-5 Yaş), 16 Ekim Pazar, 15:00-16:00, Sera Atölye
Erguvan, lavanta, mimoza gibi çiçeklerin renklendirdiği, 115 farklı bitki çeşidinin yer aldığı İstanbul’un en önemli bahçelerinden biri olan SSM bahçesinde 3-5 yaş grubundaki çocukların katılımına yönelik ‘’Doğaya Davet’’ buluşmasında hem çocuklar hem de ebeveynler müzik, doğa, tasarım, sanat, drama gibi farklı konularda hazırlanan etkinlikler ve açık uçlu oyunlar ile çocukların ince motor ve kaba motor gelişimleri desteklenirken müze bahçesindeki yaşam keşfedilecek.
Sıfır Atık (6-10 Yaş), 22 Ekim Cumartesi ve 23 Ekim Pazar, 11:00-13:00, Sera Atölye
İki gün sürecek atölye çocuklar, ileri ve geri dönüşüm hakkında bilgi edinecek, SSM’nin eşsiz bahçesinde keşfe çıkacak, tohum ekim çalışması yapıp, toprağı, solucanı, bitkiyi ve can suyunu öğrenecek. “Nasıl daha az atık üretiriz?” sorusu hakkında düşünürken, var olan atıkları ileri dönüşüme uygun hale getirecekler.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz