«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. 100'üncü yılda 100 korist Balkan Senfoni'yle sahnede!

100'üncü yılda 100 korist Balkan Senfoni'yle sahnede!

100uncu-yilda-100-korist-balkan-senfoniyle-sahnede.jpg

Lüleburgaz Belediyesi Çoksesli Çocuk ve Gençlik Korosu Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 koristle birlikte Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası’yla LYSA’da sahne aldı. Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in şefliğinde gerçekleştirilen muhteşem konser sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Lüleburgaz’ı ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil eden Lüleburgaz Belediyesi Çoksesli Çocuk ve Gençlik Korosu Cumhuriyetin 100’üncü yılına düzenlenen özel bir konserle sanatseverlerle LYSA Cahit Irgat Salonu’nda buluştu. 650 kişilik salonda boş yer kalmazken 100 korist çocuk ve genç, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşmanın heyecanını yaşadı.

Müzik ziyafeti sundular

Konsere katılan sanatseverler Balkan Senfoni Orkestrası ve Çoksesli Koroların ortaya koyduğu performansa hayran kaldı. Sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafetinin sunulduğu gecenin finali İzmir Marşı ile yapıldı. Konser sonrası Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e çiçek ve plaket takdim etti.

“Böyle enerjik koroyu uzun zamandır görmedim”

Konser sonunda konuşma yapan Balkan Senfoni Orkestrası Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer, sadece tek bir provayla konsere hazırlanmalarına rağmen Lüleburgaz Belediyesi Çoksesli Çocuk ve Gençlik Korosu’nun performansına hayran kaldığını dile getirdi. Zafer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Dünyanın farklı yerlerine gittim. Ama çocuklardan ve gençlerden oluşan böyle enerjik bir koroyu çok uzun zamandır görmemiştim. Burada onlara güçlü bir alkış istiyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *