«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. 12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması Başvuruları Devam Ediyor

12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması Başvuruları Devam Ediyor

12-avrupa-birligi-insan-haklari-kisa-film-yarismasi-basvurulari-devam-ediyor.jpg

Bu yıl Gençlik Haklarına Odaklanan Bir Kısa Filme Özel Ödül Verilecek

 

12. AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması, bu yıl da insan hakları konusunda farkındalığı sinemanın gücüyle artırmaya devam ediyor. Tüm amatör ve profesyonel film yönetmenlerine açık olan yarışma için son başvuru tarihi 1 Kasım 2022.

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıldönümü sebebiyle, tam on iki yıldır insan hakları konularının temsiline ilişkin iletişimi ve iş birliğini teşvik ediyor, İnsan Hakları Kısa Film Yarışması düzenliyor.

 

Yarışma tüm amatör ve profesyonel film yönetmenlerinin başvurularına açık olarak gerçekleştiriliyor. İnsan hakları temalı herhangi bir türde ve teknikle çekilmiş 3 ile 10 dakika uzunluğundaki kısa filmler yarışma kapsamında değerlendiriliyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, gelenekselleşen bu anlamlı girişimi ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde tanımlanan reddedilemez ve devredilemez insan haklarına dair düşüncelerin yedinci sanat ile anlatılmasına olanak sağlıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tüm amatör ve profesyonel film yönetmelerini yarışmaya katılmaya davet ediyor. 

 

Gençlik haklarına odaklanan kısa filme özel ödül 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, kısa film yönetmenlerini toplumsal cinsiyet eşitliği ve iklim krizi konularında düşünmeye teşvik etmeyi sürdürüyor. Avrupa’da 2022 yılının ‘Avrupa Gençlik Yılı’ ilan edilmesi sebebiyle 12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda gençlik haklarına odaklanan bir kısa filme özel ödül takdim edilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim krizi konularını ele alan filmler de ayrıca ödüllendirilecek. 

 

Başvurular 1 Kasım’a kadar devam ediyor

12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’na başvurular 1 Kasım 2022 saat 18.00’e kadar devam ediyor. 12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’na başvuru koşulları Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun www.avrupa.info.tr resmi web sitesinde ayrıntılı olarak yer alırken, yarışmaya üç farklı biçimde başvuru yapılabiliyor. Yarışmaya filmfreeway.com internet sitesinden, Avrupa Birliği İnsan Haklari Kisa Film Yarışmasi 2022 Başvuru Formu’nu ve  GoogleDoc Başvuru formunu doldurarak başvurmak mümkün. 

Ön elemeden sonra 25 film finale kalacak

Yarışmaya başvuran filmler ön elemeye tabi tutulacak; İnsan Hakları kategorisi için seçilecek 10 film, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiİklim Krizi ve Gençlik Hakları kategorilerinde 5’er film final jürisi tarafından değerlendirilmek üzere finale kalacaklar. 

12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması Jüri Üyeleri 

Ön Jüri:

Candan Yaygın, Uluslararası Film Festival Yönetmeni 

Gülsüm Depeli Sevinç, Akademisyen

Taha Feyizli, Yönetmen

 

Final Jürisi:

Altuğ Akın, Akademisyen

Çağrı Vila Lostuvalı, Yönetmen

Erhan Ertürk, Haber Global Ana Haber Bülteni Sunucusu

Özge Özpirinçci, Oyuncu, yapımcı 

Özlem Yılmaz, Avukat

 

12. Avrupa İnsan Hakları Kısa Film Yarışması Ödülleri: 

Birincilik Ödülü: (Fujifilm X-T4 + XF16-80mm Kit)

İkincilik Ödülü: (Fujifilm X-S10 + XF18-55mm Kit)

Üçüncülük Ödülü: (Fujifilm X-T200 + XC15-45mm)

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü: (Fujifilm X-S10 + XF18-55mm Kit)

İklim Eylemi Ödülü: (Fujifilm X-S10 + XF18-55mm Kit)

Gençlik Hakları Ödülü: (Fujifilm X-S10 + XF18-55mm Kit)

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *