«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. “2022'de Emlakjet'te 44,5 Milyon Kullanıcı Arama Yaptı"

“2022'de Emlakjet'te 44,5 Milyon Kullanıcı Arama Yaptı"

2022de-emlakjette-445-milyon-kullanici-arama-yapti.jpg

Emlakjet, gayrimenkul sektöründe 2022 verilerini yayınladı. 2022 yılında 181 milyondan fazla site ziyaretinin gerçekleştirildiği Emlakjet verilerine göre:

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda 2022 yılına yönelik emlak verilerini yayınladı. 

Emlakjet’i 2022 yılında 44,5 milyon kullanıcı ziyaret ederken, 1 milyon 989 bin ilan yayınlandı ve toplamda 181 milyon emlak araması yapıldı. Emlakjet’te yayınlanan ilanlar içerisinde satılık konutların fiyatları yıllık yüzde 116, kiralık konutların ortalama fiyatları ise yıllık yüzde 145 arttı. Satılık arsaların ortalama listeleme fiyatı ise yüzde 114 oranında yükseldi. 

 Geride bıraktığımız takvim yılında Emlakjet üyesi ofislere 6 milyonda fazla telefon çağrısı ve 3,4 milyondan fazla mesaj aktarıldı. Platforma üye gayrimenkul danışmanı sayısı 29 bin 500’e yükselirken, üye danışmalar için yaratılan toplam komisyon değeri 3,55 milyar TL’ye ulaştı. 

Emlakjet’in Endeksa iş birliği ile istatistiksel modelleme yöntemleri kullanılarak listelediği Jet Fırsatlar’la, geçtiğimiz yıl 70 bin kullanıcı fırsat dairelere ulaştı. Emlakjet’in 5 günde güvenli konut satışına olanak sağlayan Jetsat servisine 14 bin kişi talep iletirken, akıllı arsa robotu Arsa Sihirbazı’na 26 bin kullanıcı giriş yaptı. Ortalama konut fiyatlarında yüzdesel olarak en çok artış gösteren il Kocaeli olurken, 2022’de en çok okunan Emlakjet Blog yazısı ‘Ev Sahibi ve Kiracı Hakları Konusunda Bilinmesi Gerekenler’ oldu.

 

Çalışan deneyimine önemli yatırımlar yapan şirket 209’a ulaşan çalışan sayısı içerisinde %41 kadın çalışan oranına sahip. Emlakjet ayrıca 2022’de En İyi İşverenler listesinde 3 farklı sertifikasyona sahip olurken kişi başı ortalama eğitim saatini de yıllık %60 artırdı.

Ayda 80 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 20 milyondan fazla ziyaretçisi ile emlak seri ilan sektörünün öncü platformu Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan bir veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda hazırladığı 2022 yılı emlak verilerini yayınladı.

TÜİK verilerine göre Ocak-Kasım döneminde konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artışla 1 milyon 277 bin 659 olarak gerçekleşti. Emlakjet verilerine göre 2022 yılında 181 milyon konut araması yapılırken, toplamda 44,5 milyon Emlakjet kullanıcısı aradığı evi emlağı bulmak için platformu ziyaret etti. 2022 yılında 2 milyona yakın ilanın yayınlandığı Emlakjet, 181 milyon konut araması sonucunda 6 milyon telefon çağrısını ve 3,4 milyon mesajı üye ofislerine aktardı. Emlakjet üyesi olan toplam gayrimenkul danışmanı sayısı ise yıllık %53 büyüme ile 29 bin 500’e ulaştı.

3,55 Milyar TL Emlak Komisyonu Yaratıldı

Üye ofislere aktardığı çağrılar ve mesajlar sonucu tahminsel analizler yürüten Emlakjet, bu analizler sonucunda 135 bin konut satışına aracı olduğunu raporladı. Yaptığı analizlerde Emlakjet yıl boyunca üye emlak ofisleri için yarattığı komisyon gelirini yıllık %237 arttırarak 3,55 milyar TL’ye kadar çıkardı. Üye ofis başına aylık ortalama kazandırılan komisyon tutarı 27.386 TL oldu.  Türkiye’de 135 bin konutun satışına tahminsel analizlere göre Emlakjet aracılık etti. Veriler ile ilgili CEO Tolga İdikat “Üye ofislerimizin çözüm ortağı olarak platformumuzdan en yüksek verimi almalarını hedefliyoruz. İlettiğimiz çağrı adetlerini bölge bazında kontrol ederek aksiyon alıyoruz. Ayrıca analitik tahmin modelleri ile ofis başına yaratılan komisyon tutarını hesaplıyoruz. Bu yıl 44,5 milyon ziyaretçimizin yaptığı aramalar sonucu, toplamda 3,55 milyar TL komisyon hacmine ulaşmak ve bu tutarda önceki yıla göre üç katın üzerinde sonuç elde etmek gurur verici. Gelişen ve büyüyen Emlakjet ekibi ile Emlakjet’in ürün ve servislerini sürekli geliştirerek yarattığımız değeri artırmaya devam edeceğiz.” sözleriyle sonuçları yorumladı.

Güncel Gayrimenkul İhtiyaçlarına Çözüm

Emlakjet’in popüler kategorisi Jet Fırsatlar Türkiye’nin yapay zekâ ile gayrimenkul değer hesabı yapan lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan platformu Endeksa.com tarafından satış, saha çalışmalarına, satış verilerine ve internette yer alan açık verilere dayalı istatistiksel modelleme yöntemleri kullanılarak listeleniyor. Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları ile 2022’de öne çıkan Jet Fırsatlar bölümü 70 binden fazla kullanıcı tarafından incelendi. Emlakjet’in 5 günde güvenli konut satışına olanak sağlayan Jetsat servisine 14 bin kişi talep iletirken, geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılan akıllı arsa robotu Arsa Sihirbazı’na 26 bin kullanıcı giriş yaptı. Arsa Sihirbazı Nef Arsa markası iş birliği ile, Nef Arsa yatırım fırsatları hakkında bilgi almak isteyenler için de tercih noktası oldu.

Emlakjet’e 2022’de 3 Dalda Sertifikasyon

Emlak dikeyinde lider platform olma hedefiyle, yalnızca bir listeleme platformu değil, emlak yaşam döngüsünde birden çok inovatif servis sunan, “emlağın çözüm platformu” olmak üzere çalışmalarını yürüten Emlakjet, 2022’de Great Place to Work, Great Place to Work for Women ve Great Place to Work Innovation by All kategorilerinde sertifkasyon kazanarak çalışan deneyimi üzerine farklı alanlarda yetkinliklerini kanıtlamış oldu. Farklı alanlarda eğitim şansı yakalayan Emlakjetliler, 2022’de toplamda 6836 saat eğitim aldı ve kişi başı ortalama eğitim saati yıllık %60 arttı. Emlakjet %41 kadın çalışan, %50 üst düzey kadın yöneticiye sahip kadrosu ile çalışmalarını sürdürüyor.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *