«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. 2024 yılında estetik ve sağlıklı yaşam daha holistik bir açı ile ilerleyecek

2024 yılında estetik ve sağlıklı yaşam daha holistik bir açı ile ilerleyecek

2024-yilinda-estetik-ve-saglikli-yasam-daha-holistik-bir-aci-ile-ilerleyecek.jpg

2024 yılı estetik trendlerini değerlendiren Esteworld Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer, estetik ve sağlıklı yaşam işlemlerinin birleşeceğini ve daha holistik bir açı ile ilerleneceğini söyledi. Tuncer, “Estetik operasyon geçirenlerin, bedenlerinde gerçekleşen prosedürlerden kaynaklı değişimi koruyan bir yaşam tarzı oluşturmak istediklerini göreceğiz” dedi.

Türkiye’nin öncü plastik cerrahi sağlık kurumu Esteworld’ün Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer’in estetik cerrahi operasyonlardan cilt bakımına uzanan hizmet yelpazesine, sosyal medya dünyasının popüler kültüre etkisine kadar ele aldığı değerlendirmeleri, 2024 yılında estetikte kişiselleştirmenin ön planda olacağını ortaya koyuyor.  

Bilimsel estetik değerlendirmelerin artan popülaritesinin temel nedenlerinden birinin, hassas ve kişiselleştirilmiş hizmet önerileri sunmak olduğunu söyleyen Dr. Burak Tuncer, “Gelişmiş teknolojik araçları kullanan bilimsel değerlendirmeler, 2024’te cilt bakımı ve estetik dünyasında kişiselleştirmeye yol açacak bir oyun değiştirici olmaya hazırlanıyor. Estetik operasyon geçirenler, bedenlerinde gerçekleşen prosedürlerden kaynaklı değişimi koruyan bir yaşam tarzı oluşturmak isteyecek. Dolayısıyla estetik ve sağlıklı yaşam işlemlerinin birleştiğini ve daha holistik bir açı ile ilerlendiğini göreceğiz. Bunu yapmanın bir yolu, işlem yapılan merkezlerin, sunduğu hizmetleri daha bütünsel yaklaşımlı merkezlere dönüştürmesinden geçecek. Estetik merkezleri beslenmenin yanı sıra spor önerilerinin de sunulduğu bir yapıya dönüşecek” şeklinde konuştu. 

“Her geçen gün daha fazla gerçekliğini yitirmiş talepler görüyoruz”

“Sosyal medya fenomenlerinin ve ünlülerin paylaştığı görseller, kullandığı filtreler, toplumdaki güzellik algısını dönüştürdü. Dijitalleşmenin etkisiyle sosyal medyaya erişimin de artmasıyla estetiğin daha küçük yaşlara indiğini gözlemliyoruz. Bunun yanı sıra yine sosyal medyanın etkisiyle abartılı dolgu veya cerrahi işlem isteyenler de ön plana çıktı” diyen Dr. Burak Tuncer, “Yeni nesil, görsel dünyadan esinlenerek kafalarında yarattıkları güzellik algısını bedenlerine de uygulamaya çalışıyor. Özellikle sosyal medya uygulamalarındaki filtreler bu duruma sebep oluyor. Her geçen gün daha fazla gerçekliğini yitirmiş talepler görüyoruz. Herkesin yüz yapısı birbirinden farklı. Estetik operasyonlar da bu doğrultuda kişiye özel planlanmalı. Bu bilincin 2024 yılında daha fazla oturması için biz doktorlara daha fazla iş düşecek. Kişiselleştirilmiş uygulamaların ön plana çıkacağını, daha doğal ve yüzle uyumlu isteklerin geleceğini düşünüyoruz” dedi. 

2024 yılında erkeklerde saç ekimi yine ön planda olacak 

Son yıllarda erkeklerde de estetik operasyonlara ilginin arttığını belirten Dr. Burak Tuncer, “Kadınların yaptırdığı neredeyse tüm estetik operasyonları, erkeklerde de görebiliyoruz. Yağ aldırma, yüz gençleştirme, cilt mezoterapisi bunların başlıca örnekleri. Saç ekimi, 2024 yılında da erkeklerde ön plana çıkacak estetik olma özelliğini koruyacak. Ancak yaş ve yaşam tarzı ile uyumlu daha doğal saçlar ön planda olacak. Bu görüntüye ulaşmak için safir FUE saç ekimi, DHI saç ekimi (tıraşsız) ve bunların kombine edildiği hibrid yöntemler daha fazla uygulandığını göreceğiz.”  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *