«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. 300 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği

300 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği

Lonca Girişimcilik Merkezi, startup’lara 300 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlıyor.

300 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği

Lonca Girişimcilik Merkezi Hibeyi 300 Bin TL’ye Yükseltti! 300 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği haberi yayında!

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir girişimleri desteklemeyi amaçlayan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 10. dönem programı için başvurular başladı. Yeni dönemde, Lonca startup’lara 300 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayacak.

2017 yılında inovatif fikirlerin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi amacıyla kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmaya devam ediyor. İlk dokuz döneminde 3 binden fazla başvuru alan ve 90’dan fazla girişimi mezun eden Lonca, 10. dönem başvurularını almaya başladı.

Lonca, girişimcilerin ürün geliştirme süreçlerinde ve acil ihtiyaçlarında kullanabilecekleri hibe desteği sunuyor. Bugüne kadar startup’lara 4 milyon TL’den fazla nakit hibe katkısında bulunan Lonca, mezun olan girişimlerden 25’inin toplamda 5 milyon USD’den fazla yatırım almasını sağladı. Mezun olan 90’ı aşkın startup, girişimcilik ve pazarlama eğitimi, sektörel danışmanlık, PoC, açık ofis ve mentorluk gibi birçok destekten faydalandı.

300 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği

Yeni dönemde Lonca, girişimlerin finansal ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla hibe desteğini 300 bin TL’ye kadar çıkardı. FinTech’ler başta olmak üzere tüm girişimciler, Kuveyt Türk’ün API altyapısını kullanabilecek. Kuveyt Türk’ün yatırımcısı olduğu Kuveyt Türk Portföy yönetimindeki Lonca GSYF, programdan başarıyla mezun olan girişimcilere yatırım alma önceliği tanımaya devam edecek. Ürünü hazır olan girişimlere ise Kuveyt Türk ile iş birliği yapma fırsatı sunulacak.

Başvurular Haziran Sonuna Kadar Devam Ediyor

Türkiye girişim ekosistemine önemli katkılar sağlayan Lonca’ya, girişimciler 30 Haziran 2024 tarihine kadar www.loncagirisim.com adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Programa seçimler, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin bulunması ve kurucu ekibin sadece girişime odaklanması gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak.

Kuveyt Türk Hakkında

1989 yılında kurulan Kuveyt Türk, tasarruf sahipleri ve yatırımcılar için çeşitli finansal ürün ve hizmetler sunan bir kurumdur. Müşteri odaklı yaklaşımı ve teknoloji-inovasyon çalışmalarıyla öne çıkan Kuveyt Türk, sektöründe öncü bir konumdadır. Altın bankacılığı alanında ilk adımı atan ve dünyada ilk sürdürülebilir sukuk işlemini gerçekleştiren Kuveyt Türk, Türkiye’nin En İyi İşvereni ödülünü altı yıldır kazanmakta ve Avrupa’nın En İyi İşvereni seçilmektedir. Türkiye genelinde 443 şube ve dijital kanallarla hizmet veren Kuveyt Türk, Bahreyn’de bir şubesi ve Almanya’da KT Bank AG iştirakiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuveyt Türk, toplumsal değerleri koruma misyonuyla önemli sosyal sorumluluk projeleri de üstlenmektedir.

Lonca Girişimcilik Merkezi Hakkında

Kuveyt Türk, yeni fikirleri geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla 2017 yılında Lonca Girişimcilik Merkezi’ni kurdu. Yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, makine öğrenimi, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme, görüntü işleme, ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı ve bireysel finans yönetim araçları gibi çeşitli teknoloji projeleri olan girişimciler Lonca’ya başvurabiliyor. Lonca, startup’lara eğitim, mentorluk, açık ofis desteği, Ar-Ge desteği ve FinTech’lere özel API ve mentorluk desteği gibi birçok imkan sunuyor. Ayrıca, ürünü hazır olan girişimlerin Kuveyt Türk ile iş birliği yapmasına olanak tanıyor ve Lonca GSYF’den yatırım alma önceliği sağlıyor.

Kaynak: https://startupgazetesi.com/300-bin-tlye-kadar-hibe-destegi/

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *