«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. 9. Eker I Run’da STK’ların projeleri için tüm zamanların bağış rekoru kırıldı

9. Eker I Run’da STK’ların projeleri için tüm zamanların bağış rekoru kırıldı

9-eker-i-runda-stklarin-projeleri-icin-tum-zamanlarin-bagis-rekoru-kirildi.jpg

Eker Süt Ürünleri tarafından 2 Ekim 2022 tarihinde Bursa’da düzenlenen 9. Eker I Run Koşusu, toplam 3.009 koşucuyu bir araya getirmişti.  Eker I Run’ın önemli bir parçası olan ve etkinlikten sonra “İPK – İYİLİK PEŞİNDE KOŞ” (adimadim) Platformu'nda devam eden Yardımseverlik Koşusu kampanyaları bağış yapanlarla buluştu. Adım Adım aracılığıyla gerçekleşen Yardımseverlik Koşusu ile STK’ların projelerine şimdiye kadarki en büyük kaynak yaratıldı. Eker I Run Yardımseverlik Koşusu’nda, 700’ün üzerinde gönüllü koşucunun çabasıyla 18’i Adım Adım bünyesinde olmak üzere toplam 19 STK için toplanan bağış miktarı 1.137.312 TL oldu. Eker I Run yarışlarında gerçekleşen bu en yüksek bağış miktarıyla, 1.000’den fazla canlının hayatına dokunuldu.

 

Sporun, eğlencenin ve yardımseverliğin bir araya geldiği 9. Eker I Run, toplam 3.009 koşucuyla önceki yıllara göre rekor sayıda katılımcıya ulaşırken, bir başka rekoru da Yardımseverlik Koşusu kampanyalarıyla toplanan bağışlarda elde etti. Organizasyonda Adım Adım Oluşumu’nun aracılığıyla gerçekleşen Yardımseverlik Koşusu’nda tüm zamanların en yüksek bağışı toplandı. Dokuzuncu yılında Ritmini Yakala” mottosuyla yapılan koşuda, unutulmaz bir yarış deneyimi yaşanırken iyilikler de büyümeye devam etti. 

 

Eker I Run’ın en değerli parçası

Tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için kullanılan kaynak geliştirme yöntemlerinden biri olan Yardımseverlik Koşusu, Eker I Run’ın da en değerli parçasını oluşturuyor. Yardımseverlik Koşusu’na katılan koşucuların ve bağışçıların desteği ile birlikte Adım Adım çatısı altındaki STK'ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılıyor. Gönüllü koşucular, “İPK – İYİLİK PEŞİNDE KOŞ” (ipk.adimadim.org) Platformu'ndaki STK projelerini inceleyerek, seçtikleri projeyle kendi kampanyalarını oluşturduktan sonra STK adına bağış toplayabiliyor.

 

700'ün üzerinde gönüllü koşucu katıldı

9. Eker I Run Yardımseverlik Koşusu’nun bağış kampanyaları, etkinliğin ardından yapılan bağışlarla sona erdi. Yardımseverlik Koşusu’nda, 700’ün üzerinde gönüllü koşucunun çabasıyla 18’i Adım Adım bünyesinde olmak üzere toplam 19 STK için toplanan bağış miktarı 1.137.312 TL oldu. Gönüllü koşucuların çabasıyla; çocuklardan gençlere, kadınlardan doğaya kadar destek bekleyen çok sayıda faydalanıcıya kaynak yaratıldı. 

 

2018’den bu yana 2.217.178 TL kaynak toplandı

Eker I Run'da 2018'den 2022 yılına kadar; Adım Adım bünyesinde yer alan 850 koşucu ve 10.278 bağışçı ile 1.079.866 TL toplanarak 23 farklı STK'ya kaynak oluşturulmuştu. 9. Eker I Run’da gerçekleşen bağışlarla birlikte tüm zamanlarda toplanan kaynak 2.217.178 TL’ye ulaştı.

 

2022’de en çok bağış yapılan beş STK:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı: 185.593 TL

Türk Eğitim Vakfı: 166.019 TL

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı: 140.886 TL

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği: 101.555 TL

Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği: 94.118 TL

 

9. Eker I Run'da yer alan tüm dernekler: 

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Hayata Destek Derneği, Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), Gönüllü Hareketi, İlgi Otizm Derneği, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), Koruncuk Vakfı, Paylaşımcı Toplum Derneği, SMA Hastalığı İle Mücadele Derneği (SMADER), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), TEMA Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohum Otizm Vakfı, UNICEF, Türk Eğitim Derneği.

 

Eker I Run 10. yılına koşuyor

Sadece bir koşu olmanın ötesinde festival havasında gerçekleşen Eker I Run’a, koşuya ilgi duyan 7’den 70’e herkes katılabiliyor. Profesyonel koşucuların yanında, ilk kez koşacak olanlar da Eker I Run’da kendilerine uygun parkurlar bulabiliyor. Eker I Run kapsamında; 42K Maratonu, 15K, 5K yarışlarının yanı sıra Yardımseverlik Koşusu, Minik Adımlar Koşusu, Özel Sporcular Koşusu ve Paten Yarışı yapılıyor. Eker I Run’a markaların ve kurumların, Kurumsal Takımları da katılıyor. Özünde spor sevgisi ve yardımseverlik olan Eker I Run, 10. yılına koşarken profesyonel koşucuların takvimlerine giren bir etkinlik konumunda bulunuyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *