«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta: 28 Kasım – 4 Aralık

Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta: 28 Kasım – 4 Aralık

ataturk-kultur-merkezinde-bu-hafta-28-kasim-4-aralik.jpg

MÜZİK TAKVİMİ // 29 KASIM // AKM MÜZİK PLATFORMU // 19.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, dünya müziğinin Türk Müziği’ne olan yansımalarını Atatürk Kültür Merkezinde Müzik Takvimi konserleriyle dinleyiciye aktarmaya devam ediyor. Dünya çapında yaşanan sosyolojik ve tarihsel gelişmelerin Türk Müziği’ne ve müzik kültürümüze olan yansımalarının aktarılacağı 29 Kasım Salı akşamı gerçekleşecek performansta, dinleyiciler belge ve görsellerle zamanda müzik yolculuğuna çıkacak. Türkiye ve Dünya tarihinde iz bırakan sosyal, kültürel ve siyasi olayların müzik kültürümüze olan şaşırtıcı bağlarının eserlerle dinleyiciye sunulacağı gecede; Gizem Coşkun ve Alper Akaryıldız eserleri seslendirirken, sazda; Şükrü Özoğuz, Yağmur Bilgin, Onur Cicin, Hüseyin Özkılıç sahne alacak.  Bu özel programı Mehmet Güntekin koro ses ve saz sanatçılarının refakatiyle sunacak. 

 

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ & CHARLES OLIVIERI MUNROE & JULİDE YALÇIN // 1 ARALIK // TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri, Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde devam ediyor. AKM Tiyatro Salonu’nda 1 Aralık’ta gerçekleşecek konserde orkestrayı şef Charles Olivieri Munroe yönetirken, keman sanatçısı Jülide Yalçın solist olarak yer alacak. Konserde A. Dvorak’ın “Othello Üvertürü”, F. Mendelssohn’ın “Keman Konçertosu” ve J.Suk’un “Peri Masalı” müzikseverlerle buluşacak.

 

ANADOLU ATEŞİ // 3 ARALIK // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3.000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir proje olan Anadolu Ateşi, 3 Aralık Cumartesi akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyicilerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede, 3.500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, Atatürk Kültür Merkezi izleyicilerine halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek modern standartlarda kültürel bir şölen yaşatacak. 

 

KAHVE KONSERLERİ: SOLO FLÜT RESİTALİ // 3 ARALIK // ÇOK AMAÇLI SALON // 11.00

Atatürk Kültür Merkezinin cumartesi sabahları klasikleşen Kahve Konserleri’nde 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası solo flüt sanatçısı Bülent Evcil’in resitali yer alıyor. AKM Çok Amaçlı Salon’da müzikseverlerle buluşacak Evcil, Barok dönemden günümüze kadar uzanan ve Türk bestecilerin eserlerinin yer aldığı solo flüt repertuvarının geniş örnekleriyle sanatseverlerle bir araya gelecek. Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından “jenerasyonunun en iyi flütçüsü” olarak tanımlanan sanatçı, Bach, Old English Air, J. İber, P. Mascagni, F. Say, C. Debussy ve A. Piazzolla’nın eserleri ile Türk müziğinden potpuri ile müzikseverlere ziyafet yaşatacak.

 

HALK HİKÂYELERİMİZ VE TÜRKÜLERİMİZ // 3 ARALIK // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, kahramanlıktan ölüme, doğumdan aşka hayata dair pek çok olaydan beslenen türküleri, hikâyeleriyle birlikte dinleyicilerin beğenisine sunacak. Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon’da 3 Aralık’ta gerçekleşecek konserde Anadolu’nun kadim türküleri hem hikâyeleri hem ezgileriyle yüreklere seslenecek. Şef Uğur Kaya yönetimindeki İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nda, sanatçılar Halil Altıngöz ve Neşe Demir solist olarak yer alacak.

 

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

UKULELE ATÖLYESİ // 29,30 KASIM // 16.00, 16.30

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da sahip oluyor.

 

RİTİM ATÖLYESİ // 29,30 KASIM // 11.00, 14.00

Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor.

 

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 29,30 KASIM // 12.00, 15.00

Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

 

KLASİK MÜZİKLE TANIŞMA ATÖLYESİ // 4 ARALIK KASIM // 11.00, 12.00

Atatürk Kültür Merkezi Aralık ayı boyunca çocukları Klasik Batı Müziği’nin en önemli bestecileri ve en önemli eserlere sahip isimleriyle buluşturacak. Atölyelerin ilki 4 Aralık günü Johann Sebastian Bach ile başlayacak. 40 dakika boyunca çocuklarla klasik müziği, bestecileri ve bestecilerin ünlü eserlerini buluşturacak olan atölyeler Eğitmen Neşe Oğuzsoy önderliğinde ve Uğraş Durmuş ile Atılgan Kaplanoğlu’nun eşliğiyle gerçekleştirilecek. Klasik Müzikle Tanışma Atölyeleri ile çocuklar klasik müzik eserlerinden örnekleri canlı olarak dinleyecek, bestecileri daha yakından tanıyacak ve eserlere söz, hareket, vücut perküsyonu ve oyunlarla eşlik ederek müzik estetiklerini ve müzik repertuvarlarını geliştirme fırsatı yakalayacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *