«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Bank of America araştırmasına göre gençler kriptoya yöneliyor

Bank of America araştırmasına göre gençler kriptoya yöneliyor

bank-of-america-arastirmasina-gore-gencler-kriptoya-yoneliyor.jpg

BTCHaber TV yaptığı yayınlarla Türk kripto ve finans piyasalarına ışık tutmaya devam ediyor. Emirhan Erdoğan moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu finans piyasalarındaki son gelişmelerle birlikte gündemi değerlendirdi ve analizlerini paylaştı. Programda; Tron’un Dominika hükümetiyle yaptığı iş birliği, Güney Kore’nin Blockchain tabanlı kimlik projesi, Bank of Amerika’nın kripto kullanımı araştırması gibi birçok konu ele alındı.

 

 

Kripto para ve blokzincir ile ilgili en son haberleri okurlarıyla buluşturan BTCHaberin YouTube kanalı BTCHaber TV, yaptığı yayınlarla kripto para, blockchain ve küresel ekonomideki gelişmeleri izleyicileriyle buluşturuyor. Bu hafta yayınlanan programda; Tron’un Dominika hükümetiyle yaptığı iş birliği, Güney Kore’nin Blockchain tabanlı kimlik projesi, Bank of Amerika’nın kripto kullanımı araştırması gibi gündem maddeleri ele alındı. Emirhan Erdoğan moderasyonundaki yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu, gündem değerlendirmelerinin yanı sıra piyasalara dair analizlerini paylaştı.

 

Tron, Dominika hükümeti ile ortaklık yapıyor

Tron, Dominika hükümeti ile el sıkıştı. Justin Sun, Dominika ile yaptığı ortaklığı sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Dominika, bu yıl parlamentosundan Sanal Varlık İş Yasası’nı geçirdikten sonra Tron ile ortaklık kurdu. Bu ortaklıkla beraber Tron, Dominika Parasını (DMC) piyasaya sürüyor.

 

Bank of America araştırmasına göre gençler kriptoya yöneliyor

Bank of America, genç varlıklı Amerikan vatandaşları arasında kripto para araştırması yaptı. Yapılan araştırmaya göre genç insanlar kriptoya daha fazla ilgi duyuyor. Bank of America, genç varlıklı Amerikan vatandaşlarının portföylerinde kripto para tutma olasılığının, 43 yaş ve üstü yatırımcılara göre 7.5 kat daha fazla olduğunu açıkladı. 

 

Arbitrum ve Optimism protokollerinin işlem sayılarında artış yaşanıyor

Ethereum ölçeklendirme protokolleri Arbitrum ve Optimism, işlem oranlarında önemli bir artış yaşadı. Ethereum ağını iyileştirmek ve geliştirmek için ortaya çıkan ölçeklendirme protokollerinden Arbitrum’un ve Optimism’in, işlem sayılarında artış kaydedildi. Bununla beraber her iki protokol eylül ayındaki işlem oranlarında, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

 

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası kripto varlık lisansı aldı

Fransa’da kriptoya olan ilgi artmaya devam ediyor. Fransa’nın piyasa değeri bakımından en büyük üçüncü bankası olan Société Générale, geçtiğimiz ay ülkede dijital varlık servis sağlayıcısı olarak faaliyet izni aldı. 1864 yılında kurulan ve 2020 yılı itibariyle 2.2 milyar euro ile Fransa’nın en büyük üçüncü bankası ve bilançosu bakımından Avrupa’nın altıncı en büyük bankası olan Société Générale, kripto alanına adım attı.

 

Güney Kore, Blockchain tabanlı kimlik sunmayı planlıyor

Güney Koreliler, Blockchain teknolojisini daha fazla benimsiyor. Ülke, 2024 yılında vatandaşlarının fiziksel kartlar yerine Blockchain tabanlı dijital kimlik kullanmasına izin vermeyi planlıyor. Akıllı telefona yerleştirilecek olan kimlikler, daha fazla insanın evden çalışmasına, nakitsiz ödeme yapmasına ve genişleyen dijital ekonomiye fayda sağlayacak.

 

ApeCoin DAO’dan bug bounty teklifi

ApeCoin DAO, bir bug bounty programı yayınlamak için NFT ve ApeCoin (APE) staking lansmanını geri çekmeyi teklif etti. ApeCoin DAO Özel Konsey Üyesi Maaria Bajwa‘nın projenin yönetim forumunda yaptığı teklifte, bug bounty programının 1 milyon APE (Yaklaşık 84 milyon TL) büyüklüğünde olması gerektiği belirtildi. Teklifte, bu bug bounty‘nin potansiyel saldırıları önceden keşfederek, yaşanabilecek zararları önceden tespit etmesinin oldukça önemli olduğu da belirtildi.

 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, piyasalar ve kripto paralar ile ilgili analizlerini ise şu şekilde paylaşıyor:

 

Piyasalar analizi

Bir süredir FED’in sıkılaştırma yapması ve faiz artırması nedeniyle piyasalarda bir düşüş yaşıyorduk. Bu düşüş hala devam ediyor ve bu tüm piyasalara yansıyor. Öte yandan, İngiltere Bankası Bank of England piyasaya müdahale ederek likidite vermeye başladı. FED’in daha fazla sıkılaştırma yapmaması ve faiz artırımlarında bir yerde durması konusunda beklentiler artıyor. Bu noktada FED üzerinde bir baskı var. Ayrıca Amerikan hazinesi piyasaya likidite vermeyi konuşuyor. Bütün bu beklentiler pozitif olarak algılandı. 

 

Benim hep takip ettiğim repolarda duran paralar vardır Amerika’da. Tarihi seviyelerde nakit tutuyorlar. Repoda duran para 30 Eylül itibarıyla 2 trilyon 426 milyar dolara kadar çıkmıştı. O tarihten sonra bu para piyasaya girmeye başladı. Bu paranın yaklaşık yüzde 10’u piyasaya girmiş durumda. 2 trilyon dolar daha girerse piyasalarda ralli başlatacaktır çünkü bu bir psikolojik seviye ve piyasaları çok rahatlatacaktır. Piyasa katalizör etkisi yaratacak bir şey bekliyor şu anda. Hem de FED’in 2 Kasım’da 75 baz puan artırması bekleniyor. Bu şekilde piyasa yükseldi.

 

Bir merkez bankasının ilk hedefi fiyat istikrarını yakalamaktır. İlk olarak enflasyonla mücadele edilir. Örneğin Amerika’da enflasyonu toparlarken belki de haddinden fazla agresif olundu. Enflasyonu ortaya çıkaran etmenlerden biri de tedarik zincirinde yaşanan bozulmaydı ancak şu an bu durum bitti. Amerika faizi artırarak enflasyonu durdurmaya başladı. 

 

Öncelikle savaş enerji piyasasını etkiledi. Petrol fiyatının iki sebepten ötürü 69 dolara kadar düşmesini bekliyorum. Bir tanesi Amerika’nın yüksek petrol fiyatı istememesi çünkü bu durum Rusya’yı olumlu yönde etkiler. Bunun için Amerika’nın stratejik rezervlerinde satış gerçekleştirmesi bekleniyor. İkinci olarak Amerika’nın diplomatik gücünü kullanması. Temel olarak Amerika bu iki hareketiyle petrol fiyatını düşürecek. Normal şartlarda savaş olduğu sürece azalış bekleriz. Ancak bu durumda Amerika’nın enerji konusunu önemsemesi sebebiyle daha fazla düşmeyeceğini düşünüyorum. Savaş biterse asıl ralliyi o zaman göreceğiz.

 

Dolar endeksi analizi 

Dolar endeksinde 113 ihtimali beni korkutuyor diyordum, 114’e kadar geldi. Ancak geri geldiğini görüyoruz. 110 seviyesi de önemli bir destek şeklinde. Bütün bunlar tamamen FED meselesiyle ilgili. Eğer o tarafta bir iyileşme olmazsa bu tarafta da iyileşme beklemiyorum. İyileşme tek başına olmaz çünkü bütün piyasalar bir arada hareket ediyor. Bir süre daha yatay bir gidiş beklemekle birlikte dolar endeksinin 110’u kırmasını beklemiyorum. 

 

Bitcoin (BTC) analizi

Nasdaq’ta iki günlük bir yükseliş gördük ve hareketli ortalamaya gelmiş değiliz. Benim için önemli olan 11.575 seviyesi. Dolayısıyla bu yükseliş temel bir şeyle desteklenmezse 11.575’ten geri gelme ihtimali var. Bu durumda Bitcoin (BTC) çıkamaz. Haziran ortasından beri yatay seyir devam ediyor. 18.300-18.400 dolar seviyelerinde ucuz diye alıcı buluyor ama bu kadarla kalıyor. Bir yükseliş trendi başlatmıyor. Dolayısıyla Bitcoin (BTC) özelinde bir yükseliş gelmesini beklemiyorum. 20.490 dolar seviyesine kadar hareketler normal, bunun üzerine çıkarsa yükselmeye başladı diyebiliriz. Yani 18.400 ve 20.500 dolar arasında gidip gelecek. Birkaç ay daha bu şekilde devam edebilir. 

 

 

Ethereum (ETH) analizi

Ethereum’u (ETH) BTC’den bağımsız düşünemezsiniz. Orada da yataylık devam ediyor. Ethereum’da (ETH) da bir şey olmayacak. 1.250 dolar seviyelerinde alıcı buluyor. 16 Haziran’daki seviyelere yakın bir şekilde hareket ediyor. Bütün piyasalarda FED’in kararları önemli. Şimdi yatay piyasadayız. 

 

Ripple (XRP) analizi

Davanın çözüme gitmesi beklentisiyle hızlı bir yükseliş oldu. 0.56 dolar seviyelerine kadar geri geldi. 0.46-0.48 dolar aralığında olacak. Eğer kripto para piyasasını etkileyecek özel bir durum olmazsa dava sonucunu bekleyecek. Dava pozitif bir şekilde sonuçlanırsa 2.51 dolara kadar yolu var. 2.51’den sonra yukarı gidecek olursa o zaman değerlendiririz. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *