«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. “Ben Türkan Saylan” Oyunun Galası Gerçekleşti

“Ben Türkan Saylan” Oyunun Galası Gerçekleşti

ben-turkan-saylan-oyunun-galasi-gerceklesti.jpg

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi,  Kumpanya Yapım ve Levent Üzümcü Tiyatrosu iş birliğinde gerçekleştirilen “Ben Türkan Saylan” oyununun galası, ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanın doğum gününde, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Türkan Saylan’ın fikirlerine, ülkülerine ve yaşamına ışık tutan ve Cengiz Toraman tarafından kaleme alınan oyunda Türkan Saylan’a ünlü oyuncu Şenay Gürler hayat verdi. Aynı zamanda dış ses olarak Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar ve Yetkin Dikinciler gibi birbirinden değerli sanatçılar ile ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in yer aldığı oyunun galasında iş, sanat ve akademi dünyasından birçok davetli bir araya geldi. Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere ÇYDD Genel Merkez ve İstanbul şubeleri yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyeleri, gönüllüleri, öğrencileri ve tüm Çağdaş Yaşam dostları yoğun katılım gösterdi.

 

İlk olarak klasik müzik dinletisiyle başlayan kokteylde, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ünlü tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü konuşma yaparak davetlilere “Hoş geldiniz” dediler. Daha sonra ÇYDD mezunu genç soprano Buse Usta’nın etkileyici performansı dinleyen davetliler, Türkan Saylan’ın yaşamına ışık tutan fotoğraf sergisini de gezdiler. 

 

Kokteyl ardından Ben Türkan Saylan oyununu izlemek üzere salona geçen davetliler, ünlü oyuncu Şenay Gürler’in eşsiz performansı ile duygusal anlar yaşadılar. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Türkân Saylan, ‘Eğitimli her kadının Cumhuriyete borcu var!’ diyerek yaşamı boyunca o borcu ödemek için emek verdi, emekleri onu unutulmaz kıldı. O, bu ülkenin çok kıymetlisi. Türkan Saylan’ın doğum gününde, bir asırlık Cumhuriyetimizden aldığımız güç ile bu oyunu sahneye koyan ve oyunda emeği geçen herkesi kutluyoruz. Türkan Hocamızın fikirlerini geleceğe taşıyan bu oyunun, gençlerimize ulaşarak Çağdaş Türkiye’yi daha da ileriye taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Unutulmaz Genel Başkanımız Türkan Saylan Hocamızı saygı, sevgi ve özlem ile anıyoruz. İyi ki doğdun Türkan Saylan!” dedi.

 

Anlamlı gece, plaket töreniyle sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *