«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. ‘Betûl Mardin Seminerleri’nde bu yıl sürdürülebilirliğin iletişimi tartışılacak

‘Betûl Mardin Seminerleri’nde bu yıl sürdürülebilirliğin iletişimi tartışılacak

betul-mardin-seminerlerinde-bu-yil-surdurulebilirligin-iletisimi-tartisilacak.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, her yıl sektörün önemli isimlerini ağırladığı 'Betûl Mardin Seminerleri'yle iletişim sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. Bu yıl “Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi” temasıyla düzenlenen seminerde önde gelen isimler sürdürülebilirlik yaklaşımlarının iletişim sektöründeki izdüşümlerini aktaracak  

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi “Betûl Mardin Seminerleri” kapsamında önde gelen iletişimcileri ve profesyonelleri ağırlayarak sektörün gündemindeki konuları ele almaya devam ediyor. Bu yıl “Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi” temasıyla düzenlenen seminer, çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlikle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla paydaşlar arası ilişkilerin yönetilmesi için yararlanılan “sürdürülebilirlik iletişimi”ni masaya yatırıyor. Bu kapsamda sürdürülebilirlik yaklaşımlarının iletişim sektöründeki yansımaları farklı disiplinlerden alanında tanınmış uzmanların sözcülüğünde tartışılacak. Seminer, 15 Aralık 2022, Perşembe günü saat 10.30 -14.30 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

 

Sürdürülebilirlik ile ilgili farkındalığın arttığı günümüzde firmaların çalışan hakları konusundaki yaklaşımı, çevreye duyarlı olup olmadığı, topluma yönelik projeler yapıp yapmadığı her geçen gün daha önemli hale geliyor. Markaların dünyaya etkileri ve verdikleri zararlar iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle daha yakından takip edilebiliyor. Sürdürülebilirlik politikalarının oluşturulması ve uygulanması sürecinde sürdürülebilirlik yaklaşımının kurum yönetimine ve çalışanlarına anlatılması, gönüllülüğün sağlanması, medya ilişkileri ve diğer iletişim fonksiyonları aracılığı ile stratejik hedef kitlelerin gelişmelerden haberdar edilmesi ve sürdürülebilirlik raporlarının uluslararası standartlara uygun olarak yayınlanması gibi konularda iletişimcilere önemli rol düşüyor. 

 

İletişimcilerin gündemindeki sürdürülebilirlik ile ilgili konuları tartışmaya açan “Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi” semineri, “Türkiye’de ve Dünyada Sürdürülebilirlik”, "Sürdürülebilirlik Ne Kadar Sürdürülebilir?”, “Sürdürülebilirliğin Halleri: Toplumsal Dönüşüm” başlıklı üç oturumda gerçekleşecek.

 

BİLGİ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Özçetin ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Başak Uçanok’un açılış konuşmalarını yapacağı seminer, BİLGİ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Emel Göral'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Seminerde Sürdürülebilirlik ve Araştırma Danışmanı Ali Gizer, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, ZENNA Araştırma ve Danışmanlık Şirket Başkanı ve RepMan Merkez Danışma Kurulu Üyesi Nuran Aksu Zenna, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. A. Banu Bıçakçı, Esmiyor Kurucu Ortağı Derin Altan, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik İletişimcisi Dr. Sertaç Doğanay, On İletişim Ajans Başkanı ve Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı İpek Özgüden, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kurum, İKSV İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, GOOD4TRUST Kurucusu Dr. Uygar Özesmi, Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Kevser Başkara, Bego Jeans Kurucusu Bego Demir, Pikan Ajans Kurucusu Pınar İlkiz, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Itır Erhart konuşmacı olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *