«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Beycan elektrik Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Üniversite Sanayi işbirliği gerçekleştirildi

Beycan elektrik Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Üniversite Sanayi işbirliği gerçekleştirildi

beycan-elektrik-eskisehir-teknik-universitesi-ile-universite-sanayi-isbirligi-gerceklestirildi.jpg

Üniversite-sanayi iş ve güç birliği alanında sektördeki örnek çalışmaları ile adından söz ettiren Baycan Elektrik, örnek olmaya devam ediyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Baycan Elektrik arasında haziran ayı içerisinde Eğitim İş Birliği Değerlendirme Toplantısı yapıldı. ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir, bilgi ve teknoloji odağındaki eğitimlerin Baycan Elektrik çalışanlarına büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, Baycan Elektrik olarak geçtiğimiz nisan ve mayıs aylarında Eskişehir Teknik Üniversitesi uzmanlarından eğitimler aldıklarını hatırlatarak, “ESTÜ ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, sektörün bilim ve teknoloji alanındaki önemli gelişmelerini beraberinde getirecek. 308 çalışanımız ESTÜ’den eğitim aldı. Sanayi ve üniversite arasında teknolojinin etkin aktarımına ve uygulamalı araştırma olanaklarına kapı açmak gibi çeşitli alanlarda da çok sayıda projeye yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile Baycan Elektrik A.Ş. arasında 25 Nisan 2023 tarihinde imzalanan ve 3 haftalık sürede toplam 308 Baycan Elektrik çalışanına verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından projeyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. 21 Haziran Çarşamba günü Baycan Elektrik Fabrikası’nda yapılan toplantıya ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir, Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Müdürü Doç. Dr.  Emre Çimen, İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi Müdürü Öğr. Gör Dr. Betül Gümüş, Baycan Elektrik Genel Müdürü Sayın Engin Yılmaz ve Baycan Elektrik yetkilileri katıldı.

ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTE VE SANAYİ ARASINDAKİ PROJELERE ÖNEM VERİYORUZ

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yunus Özdemir, bilgi ve teknolojinin kurumsal bir yaklaşımla üniversiteler ve sanayi kuruluşları arasında somut projelerle hayata geçirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, bu doğrultuda planlanan eğitimlerin Baycan Elektrik çalışanlarına büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Prof. Dr. Özdemir, ayrıca organizasyonu yöneten ESTÜ İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Betül Gümüş’e ve süreç boyunca gösterdikleri işbirliği sebebi ile Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz ve Baycan Elektrik üst yönetimine teşekkürlerini iletti.

ENGİN YILMAZ: ESTÜ İLE YAPILAN İŞ BİRLİĞİ ÇOK SAYIDA PROJEYE YOL GÖSTERECEK

Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz Baycan Elektrik olarak geçtiğimiz nisan ve mayıs aylarında Eskişehir Teknik Üniversitesi uzmanlarından eğitimler aldıklarını hatırlatarak, “Şimdiye kadar alınan eğitimlerde uzman hocalar ve personellerimiz arasında iki tarafın da birbirinden öğrenebileceği bir sinerji yakaladık. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin değerli hocalarının fabrikamıza gerçekleştirdiği ziyarette nitelikli iş gücü yetiştirme yönündeki ortak amacımıza birlikte inovasyon kaynağı oluşturmak için Kariyer Gelişim ve Öğrenci Destek Birimi ile ilerleyen dönemde yapılabilecek somut projeler görüşüldü. Bu iş birliğinin üretim sektörünün bilim ve teknoloji alanında pratik anlamda önemli gelişmelere, sanayi ve üniversite arasında teknolojinin etkin aktarımına ve uygulamalı araştırma olanaklarına kapı açmak gibi çeşitli alanlarda çok sayıda projeye yol göstereceğine inanıyorum. Bu çok değerli paylaşıma ev sahipliği yapan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ndeki tüm iş birlikçilerimize teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

BAYCAN ELEKTRİK OLARAK ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

 Baycan Elektrik’in üniversite-sanayi iş ve güç birliğinin geliştirilmesini şirket felsefesi olarak benimsediğinin altını çizen Yılmaz, “Baycan Elektrik olarak ülkemizden kazandığımız yine ülkemize aktarıyoruz. Ülkemizin, bölgemizin, şehrimizin, çalışanlarımızın gelişimi bizim misyonumuzdur. Türkiye, genç nüfusu ile aslında son derece önemli bir avantaja sahip bir ülkedir. Genç nüfusumuzu eğiterek sanayimizin daha verimli hale gelmesini sağlayabiliriz. Burada sanayi tarafında bizim gibi fabrikalar, KOBİ’ler, işverenler devreye girmeli… Yine üniversiteler bu olayın bir başka sac ayağını oluşturmaktadır. Ülkemizde çok nitelikli teknik üniversiteler bulunmaktadır. Üniversite-sanayi iş ve güç birliği ile kazanan ülkemiz, geleceğimiz olacaktır. Baycan Elektrik olarak bundan sonra da üniversitelerimizle iş birliği yapacağız” dedi.

ÇİMEN: ÖĞRENCİLERİN HAYATA ATILMALARINA DESTEK OLUYORUZ

Doç. Dr. Emre Çimen de konuşmasının başında Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi’nin faaliyetleri ile mevcut üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarına değindi. Çimen, Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi olarak öğrencilerin ve mezunların akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, öğrencilerin küresel düzeyde rekabet edebilecek nitelikli bireyler olarak profesyonel hayata atılmalarına destek olduklarını dile getirdi. Çimen, ayrıca öğrencilere burs sağlayabilecek Baycan Elektrik gibi değerli kurumlarla hem burs ile ilgili organizasyonlar yapmayı hem de öğrencilerin istihdamlarına ve ileride yapılabilecek güzel çalışmalara da her zaman destek olmak istediklerini ifade etti.

GÜMÜŞ: 308 ÇALIŞANA 14 EĞİTİM VERDİK

Öğr. Gör. Dr. Betül Gümüş ise yaptığı konuşmada çok güzel bir iş birliği çalışmasını tamamlamanın haklı gururu ile toplandıklarını belirterek, Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Baycan Elektrik A.Ş. arasında imzalanan Eğitim İş Birliği Sözleşmesi kapsamında 3 haftalık süre zarfında Elektriksel Kalibrasyon Metodolojisi Eğitimi, Cad-Cam Eğitimi, ESD (Elektrostatik Deşarj) Eğitimi, Metod-Zaman Etüdü Eğitimi, Kaizen Metodolojileri Eğitimi gibi teknik eğitimler ile Eğitimcinin Eğitimi, Liderlik ve Motivasyon Eğitimi, Kurumsal İmaj ve Kurum Kültürü Eğitimi, Problem Çözme Teknikleri Eğitimi, Liderlik ve Motivasyon Eğitimi, Yönetim Sistemleri Eğitimi gibi yönetsel eğitimlerin yer aldığı toplam 14 alanda, 308 Baycan Elektrik çalışanına eğitim verdiklerini ifade etti. Gümüş, eğitimler sonunda Baycan Elektrik çalışanlarına yapılan eğitim değerlendirme formları analizlerinde, eğitim ortalamalarının eğitimin konusu ve içeriği ile ilgili, eğitimci ile ilgili, eğitim salonları ile ilgili ve eğitim sonu kazanımlar ile ilgili yapılan değerlendirmelerin çok iyi seviyede çıktığına vurgu yaparak, yapılan yorumlarda eğitimlerden duyulan memnuniyetin dile getirilmesinin, neredeyse tüm formlarda eğitimlerin devamının talep edilmesinin ESTÜ Yönetimi ve süreçte emeği geçen öğretim elemanları için çok memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Program Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz’a “Eğitim Katılım Belgeleri”nin takdimi ve ardından fabrika ziyareti ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *