«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Büyük merakla beklenen film 9 Şubat'ta sinemalarda vizyona girecek

Büyük merakla beklenen film 9 Şubat'ta sinemalarda vizyona girecek

buyuk-merakla-beklenen-film-9-subatta-sinemalarda-vizyona-girecek.jpg

YORGOS LANTHIMOS’UN ÖDÜLLÜ SON FİLMİ ‘ZAVALLILAR’, 11 DALDA OSCAR’A ADAY GÖSTERİLDİ

80’inci Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve festivalden Altın Aslan ödülüyle ayrılan, komedi veya müzikal kategorisinde Altın Küre’den ‘En İyi Film’ ödülünü kazanan, Emma Stone’a da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran ‘Zavallılar’, 11 dalda Oscar’a aday gösterildi. ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ gibi büyük kategorilerde yarışacak film, 9 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak. 

Son filminden tam 5 sene sonra sinemalara geri dönen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi ‘Zavallılar’, ödül sezonunda kendinden konuşturmaya devam ediyor. Critics Choice ve Altın Küre gibi ödül törenlerinden ödülle ayrılan ve 9 Şubat’ta vizyona girecek olan film, 10 Mart’ta gerçekleşecek Oscar Ödül Töreni’nde tam 11 dalda ödüle aday gösterildi. 

Dünya prömiyerini 80’inci Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren ve Altın Aslan Ödülü’yle festivalden ayrılan film, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Uyarlama Senaryo’, ‘En İyi Sinematografi’, ‘En İyi Prodüksiyon Tasarımı’, ‘En İyi Kurgu’, ‘En İyi Kostüm Tasarımı’, ‘En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı’ ve ‘En İyi Özgün Müzik’ kategorilerinde rakipleriyle yarışacak. 

Alasdair Gray’in aynı adlı romanından uyarlanan ve Lanthimos’un eleştirmenlerce en iyi filmi olarak lanse edilen ‘Zavallılar’, başarılı bilim insanı Dr. Godwin Baxter tarafından öldükten sonra hayata döndürülen Bella Baxter’ın fantastik dönüşümünü anlatıyor. 

Modern ve özgün bir Frankenstein hikayesi olarak betimlenen filmin başrollerini Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe ve Ramy Youssef paylaşıyor. 

Disney Studios Hakkında: 

Tam 100 yıldır The Walt Disney Studios, The Walt Disney Company’nin temel yapı taşlarından biri olarak, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu EMEA bölgesine Disney, The Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Lucasfilm, Marvel Studios, 20th Century Studios ve Searchlight Pictures imzalı kaliteli filmler sunmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *