«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Arama Konferansı ve Şubeler Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Arama Konferansı ve Şubeler Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

cagdas-yasami-destekleme-dernegi-cydd-arama-konferansi-ve-subeler-toplantisi-istanbulda-gerceklesti.jpg

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 18 – 19 Kasım tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta iki büyük etkinliğe imza attı. İlk olarak 18 Kasım Cuma günü “ÇYDD Arama Konferansı” gerçekleşti. Ardından 19 Kasım Cumartesi günü, Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerin katılımıyla ÇYDD Şubeler Toplantısı yapıldı.

 

ÇYDD’nin on iki yıl sonra ikinci defa gerçekleştirdiği Arama Konferansı’na dernek yöneticileri, üyeleri, gönüllüleri ve öğrencilerinin yanı sıra iş dünyası, medya,  akademi ve sivil toplum alanından önemli isimler katıldı. ÇYDD’nin son on yılda yaptığı çalışmalar ışığında on yıllık hedefleri ve gelecek tasarımının tartışıldığı konferansta, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel tarafından ÇYDD’nin   on yıllık çalışmaları hakkında genel bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

10 YILDA ÇYDD

Prof. Dr. Yüksel, ÇYDD Gelecek Tasarımı çalışması hakkında “Bugün, çağdaşlık yolculuğumuzu her zaman ve her koşulda hep birlikte sürdürdüğümüz üyelerimiz, gönüllülerimiz ve paydaşlarımızla birlikte ‘10 Yılda ÇYDD – 10 Yılda Ne Planlandı, Ne Gerçekleştirildi?’ sunumuyla yerel ve uluslararası koşullar altında gerçekleştirilen dernek çalışmalarını dikkate alarak  ÇYDD için uzun vadeli ve verimli bir yol haritasını belirlemek ve bu kapsamda şubelerimiz ve tüm paydaşlarımızla eşgüdümlü çalışarak karşılabileceğimiz sorunlara karşı hazırlıklı olmayı; artan yoksulluk, fırsat eşitsizliği ile ücretsiz bilimsel, laik ve çağdaş eğitimin engellenmeye çalışılması sorunlarının çözümlerinin ortaya konması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

 

24 FARKLI GRUP ÇYDD GELECEK TASARIMINI TARTIŞTI

Sabancı Üniversitesi Arama Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu ve ekibi yönetiminde gerçekleşen etkinlikte beyin fırtınası yapılarak ÇYDD Gelecek Tasarımı ve ÇYDD Yönetim Anlayışı olmak üzere iki ayrı başlıkta grup çalışması oturumları gerçekleşti. 24 farklı gruba ayrılan katılımcılar, beyin fırtınası çalışmasında ortaya çıkan hedefleri daha detaylı tartıştı ve çalışma sonunda ilk sunumlarını gerçekleştirdi. Final sunumlarında ise 24 grubu temsil eden 3 ana grup ÇYDD Gelecek Tasarımını katılımcılarla paylaştı.

 

ÇYDD ŞUBELER TOPLANTISI 81 ŞUBE KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Arama Konferansı’nın ardından ÇYDD Genel Merkez ev sahipliğinde 19 Kasım Cumartesi günü düzenlenen ÇYDD Şubeler Toplantısı, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 81 şube ve 1 temsilcilikten gelen  201 üyenin katılımıyla gerçekleşti.

 

Toplantının açış konuşmasını ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yüksel açış konuşması ile birlikte yaptığı sunumda “Çağdaş bir gelecek ve Çağdaş Türkiye için hep birlikte” mesajını vererek ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanı Prof. Dr. Türkân Saylan’ın şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı; “Eğer bir yerde bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın, ölüme saniyeler kalmış olsa bile…” 

 

Toplantı kapsamında öncelikle ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Genel Merkez Birim çalışmaları ve dernek projeleri sunumu yapıldı. Daha sonra ÇYDD şubeleri ve Çağdaş Gençlik’in katkılarıyla serbest kürsü konuşmaları gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda Arama Konferansı’nda ele alınan başlıklarla birlikte ÇYDD’nin her geçen gün daha da büyüyen ve güçlenen projeleri değerlendirilerek “Çağdaş bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz!” sözü yinelendi.

 

Şubeler Toplantısı, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *