«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Çalışan Riski Doğru Yönetilmezse Şirketler İçin Büyük Risk

Çalışan Riski Doğru Yönetilmezse Şirketler İçin Büyük Risk

calisan-riski-dogru-yonetilmezse-sirketler-icin-buyuk-risk.jpg

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer ile sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında küresel bir lider olan Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits’in (MMB) düzenlediği ‘Çalışan Riskleri ve Yan Hakları Konferansı’ iş dünyasının önde gelen şirketlerinin İK liderlerinin katılımıyla gerçekti.

 

Mercer ve Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB) Türkiye, şirketlerin gündemini meşgul eden en önemli konulardan biri olan çalışan risklerine dikkat çekmek ve iş dünyasındaki uygulama örneklerini paylaşmak amacıyla düzenlediği ‘Çalışan Riskleri ve Yan Hakları Konferansı’nı Türkiye’nin önde gelen şirketlerin 300’den fazla İK profesyonelinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdi. 

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Marsh McLennan Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, yaşanan pandemi ve ekonomik dalgalanmalar sebebiyle kısa ve orta vadede ciddi anlamda belirsizliklerin ortaya çıktığına ve iş dünyasını zorlayıcı bir döneme girildiğini belirtti ve hayatımızı etkileyen bu yeni trendlerin aynı zamanda fırsatlar içerdiğine dikkat çekti. Bayazıt, şunları söyledi: “Çalışanların bir şirketin en önemli gücü olduğunu söyleyen Bayazıt, “Ancak doğru yönetilmezse, kurum açısından kayda değer bir risk oluşturabilir. Çalışan riskleri; iş gücünüz ve bu kritik varlığı yönetme, donatma ve motive etme yöntemlerinizle bağlantılı iş riskleridir. Risk yönetim süreci çalışanları, amacı ve kârı kapsayacak şekilde gelişiyor. İnsan kaynakları ve risk profesyonelleri sağlık ve güvenlik, ESG ve işin geleceği ile ilgili çalışan risklerini hafifletmek için birlikte çalışmalı” dedi. 

 

‘Çalışan Riskleri’, ‘Sağlık Sigortası Maliyetlerinin Yönetimi’, ‘Esnek Yan Haklar’ ve ‘Çalışan Wellbeing Çözümleri İçin Yeni Adım’ olmak üzere 4 ana konu başlığının tartışıldığı panellerde Türkiye’nin önde gelen firmalarının yöneticileri çalışanlara yönelik şirket içi uygulamalarını ve öngörülerini paylaştı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *