«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çukurova Belediyesi’nden Hayvanlara Mucize Dokunuş

Çukurova Belediyesi’nden Hayvanlara Mucize Dokunuş

cukurova-belediyesinden-hayvanlara-mucize-dokunus.jpg

Çukurova Belediyesi hayvanlar için mucize dokunuş…

 

Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalar Türkiye genelinde örnek gösterilen Çukurova Belediyesi, yine bir ilke imza atarak ülkenin en modern ve donanımlı Hayvan Ambulansını hizmete soktu. Sokaktaki sahipsiz hayvanların yaşamlarını sorunsuz şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak adına yaptıkları çalışmalara bir yenisi daha ekleyen Çukurova Belediyesi, her türlü ameliyat ve acil müdahalelerin yapılabileceği ambulansla sokak hayvanlarının hayata tutunmasını sağlayacak. 24. Dönem CHP Adana Milletvekili olan ve başarılı iş adamı kimliğiyle adından sıkça söz ettiren Ali Demirçalı tarafından özel olarak yaptırılıp tıbbi cihazlarla donatılarak bağışlanan ambulans, yaralı ve yardıma muhtaç hayvanların hayatını kurtarmak için hizmet verecek.

 

Sokak hayvanlarına verdiği önem ve kurduğu rehabilitasyon merkeziyle Türkiye’ye örnek olan Çukurova Belediyesi, şimdide en modern ve kapsamlı hayvan ambulansıyla hizmetlerini sürdürmeye devam edecek. Geçtiğimiz yıl çok sevdikleri köpeğini kaybeden Adanalı iş adamı ve 24. Dönem Adana Milletvekilliği yapmış Ali Demirçalı tarafından, ölen can dostunun adını yaşatmak için özel olarak yaptırılan Hayvan Ambulansı, Çukurova Belediyesi’nde düzenlenen törenle hizmete sokuldu. Türkiye’nin en modern ve donanımlı ambulanslarından birisi olan ve acil cerrahi müdahale ile birlikte yoğun bakım ünitesi, solunum cihazı gibi hayati fonksiyon için önem arz eden donanımların yer aldığı ambulansla birçok sokak hayvanının hayata tutunmasını sağlayacak. İlçede hayvanlara şifa olacak ambulans, mobil kısırlaştırma ve sokak hayvanlarına her türlü acil ve kalıcı müdahaleyi yapabilecek kapasiteye sahip. Hayvansever ve çok sayıda vatandaşın katıldığı teslim töreninde duygusal anlar yaşayan ve ambulansı bağışlayan isim olan Ali Demirçalı, “İnsanoğlu kendi dışında başka bir canlıya yaşama şansı vermek istemiyor. Bize sevgiyi öğreten bir köpeğimiz oldu, ama şimdi aramızdan ayrıldı. Onun anısını yaşatmak ve diğer hayvan arkadaşlarına şifa olması için bu ambulansı Başkanımız Soner Çetin’in önerisiyle yapmak istedik.” diyerek düşüncelerini ifade etti. Ambulansın teslim töreninde bulunan Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu Başkanı Metin Yıldırım, özellikle hayvanseverlerle  işbirliği yaparak ciddi projeler üreten, Çukurova’da hem insanların hem de hayvanların yüzünü güldürmeye çalışan Belediye Başkanı Soner Çetin’e bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Türkiye’de böyle donanımlı bir ambulans hizmeti bugüne kadar verilmediğini, bunun  ilk olduğunu söyleyen Yıldırım, aracı yaptırarak hizmete sokulmasını sağlayan Ali Demirçalı ve eşine hayvanlar adına minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

 

BAŞKAN SONER ÇETİN ; “BUGÜN ÇOK HEYECANLIYIZ”

Katılımcı ve çoğulcu belediyecilik anlayışını her fırsatta sergilemeye çalışan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, özel bir gün ve heyecan yaşadıklarını söyleyerek, Türkiye’nin en gelişmiş ve modern, her türlü tıbbi operasyonu yapabilecek donanımlara sahip bir hayvan ambulansına sahip olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Çukurova İlçesinde yaşayan her canlıya belediye olarak sevgi ve saygı duyduklarını ifade eden Başkan Çetin, “ Hizmetlerimizin odağına insanı yerleştirdik. Önce insan dedik, geliştirdiğimiz projeler insanımızın mutluluğu ve yaşam standardını yükseltmek için. Bunun yanında sokakta yaşayan hayvanlarımızı da düşünmek zorundayız. Sokaktaki hayvanlarımızı için her zaman çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Fakat şimdi ciddi bir olay yaşıyoruz. Sayın Milletvekilimiz Ali Demirçalı, Joy isimli köpeğini geçen yıl kaybettiler ve onun anısını yaşatmak istediler. Ben de dedim ki onun anısını yaşatmak için gelin bir hayvan ambulansı alın hibe edin dedik, onlarda sağ olsun kırmadılar. Hayat kurtarmamıza destek oldular, teşekkürlerimi sunuyorum. ” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. Türkiye’nin en özel Hayvan Ambulansı, veteriner ve teknik personeliyle İlçede sokak hayvanlarını yaşatmak için çalışmalarına başladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *