«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Darülbedayi’den Günümüze “Alamet-i Farika Sergisi” Aşiyan Füniküler’de Açıldı

Darülbedayi’den Günümüze “Alamet-i Farika Sergisi” Aşiyan Füniküler’de Açıldı

darulbedayiden-gunumuze-alamet-i-farika-sergisi-asiyan-funikulerde-acildi.jpg

İBB Şehir Tiyatroları’nın 108 yıllık tarihi boyunca adından söz ettiren, tasarım alanında ödüllere sahip oyun afiş, aksesuar ve kostümlerinin yer aldığı “Alamet-i Farika Sergisi” 28 Ekim 2022 Cuma günü Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Aşiyan giriş koridorunda sanatseverlerin geniş katılımıyla açıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, bir asrı aşkın tarihinde kapalı gişe sahnelenmiş sayısız oyunundan sakladığı koleksiyonu İstanbullularla buluşturdu. Günümüze kadar özenle korunan; değerli sanatçı, yönetmen, kostüm ve sahne tasarımcılarının afiş, aksesuar ve kostüm tasarımlarından oluşan koleksiyon, Aşiyan Metro İstasyonu’nda yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Serginin açılışına; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Müdür Yardımcısı Oytun Askeroğlu’nun da aralarında olduğu sanatseverler katıldı.

 

Sergi alanında; Büyünün Gözleri, Gılgameş, Lysistrata, Makedonya Gamzesi, Alemdar, Onlar Ermiş Muradına, Çengi, Çılgın Dünya,  4. Murat,  Cyrano De Bergerac, Lüküs Hayat, Cem Sultan, Romeo Ve Juliet, Ölümsüz Öykü, Çürük Temel, Mösyö Butterfly, Sarah Bernhardt, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunlarına ait afiş, kostüm ve aksesuarlar sergileniyor.

 

Sergilenen kostümler arasında; Canan Göknil,  Nilgün Gürkan, Duygu Türkekul, Türkan Kafadar, Almila Altunsoy, Ayşen Aktengiz Bayraşlı, Nihal Kaplangı, Eylül Gürcan, Sevim Çavdar,  Zuhal Soy gibi usta tasarımcıların tasarladığı kıyafetler bulunuyor.

 

Sergi için oluşturulan 8 adet camekân vitrinde sergilenen koleksiyonla, İstanbullulara farklı bir hafıza deneyimi yaşatmak amaçlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *