«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Dell NativeEdge Yazılımı Uçta İnovasyonu Güçlendiriyor

Dell NativeEdge Yazılımı Uçta İnovasyonu Güçlendiriyor

dell-nativeedge-yazilimi-ucta-inovasyonu-guclendiriyor.jpg

Dell Technologies, uç operasyon yazılım platformu Dell NativeEdge ile müşterilerin uç altyapılarını ve uygulamalarını dağıtma, yönetme ve güvence altına alma yöntemlerini kolaylaştırıyor 

Dell Technologies, müşterilerin uç altyapılarını ve uygulamalarını dağıtma, yönetme ve güvence altına alma yöntemlerini kolaylaştıran uç operasyon yazılım platformu Dell NativeEdge’in dünya çapında kullanıma sunulduğunu duyurdu. Dell ayrıca, kuruluşların uç ortamlarının düzenlenmesi ve genişletilmesini kolaylaştıran Dell NativeEdge’in kullanımına yardımcı olmak için iş ortağı ve OEM müşteri ekosistemini büyütüyor.

Dell Technologies Uç Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı Gil Shneorson, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dell NativeEdge yazılımı, süreçleri basitleştiren ve uçta gerçek zamanlı karar alma süreçlerini destekleyen çözümler geliştirme konusundaki uzmanlığımızı ortaya koyuyor. İş ortaklarımız, müşterilerimizin başarılarında önemli bir rol oynuyor. Hep birlikte, altyapı ve uygulamaların dağıtımını ve yönetimini daha basitleştirerek uç noktayı, çeşitli sektörlerdeki işletmeler için stratejik bir destekçi hâline getirebiliriz.” 

Dell NativeEdge ile standart uç dağıtımlarını karşılaştıran yakın tarihli analizler, platformun uç uygulamalarını kolaylaştırma ve hızlandırma potansiyeline sahip olduğunu, büyük ölçekli cihaz kurulumu ve uygulama yönetimi gibi rutin ve tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek standart yöntemlere kıyasla 22 kata kadar daha hızlı yaşam döngüsü yönetimi1 sağlayabildiğini gösteriyor. Örneğin, kurulumu ve dağıtımı 100 saat sürebilen büyük ölçekli bir uç uygulaması, Dell NativeEdge kullanıldığında beş saatin altına düşebiliyor.

 

Dell NativeEdge için iş ortaklığı fırsatları 

 Uç kullanımının çeşitli sektörlerde giderek yaygınlaşmasıyla birlikte Dell’in iş ortağı topluluğu, müşterilere uç yolculuklarında yardımcı olma konusunda önemli bir rol üstleniyor. Dell NativeEdge, işletmelerin uç ortam karmaşıklığını azaltmalarına yardımcı olmak üzere her tür iş ortağı için yeni bir operasyon aracı sağlıyor.

Dell Edge İş Ortağı Sertifikasyon Programı aracılığıyla Bağımsız Yazılım Sağlayıcıları (ISV) ve diğer kanal ortakları, Dell NativeEdge uygulama kataloğundaki yazılımlarını müşterilere sunmadan önce test etmek ve optimize etmek için özel bir laboratuvar ortamında doğrudan Dell mühendisleriyle birlikte çalışıyor. OEM müşterileri ve sistem entegratörleri için Dell NativeEdge yazılımı, müşterilerin kendi ortamları için uç çözümleri tasarlama ve dağıtma şeklini standart hâle getirme fırsatı sunuyor.

İş ortakları, yazılımlarını Dell NativeEdge uygulama kataloğuna dâhil etmek için Dell ile hâlihazırda çalışıyorlar:

 

  • Atos, Dell ile ortaklaşa geliştirdiği Business Outcomes-as-a-service (BOaaS) çözümünü sunacak. BOaaS; perakende, üretim ve tema parkları gibi sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerin gerçek zamanlı deneyimler sunan uç dağıtımları yönetmesine ve izlemesine yardımcı olmak için Dell Streaming Data Platform ve Dell PowerEdge sunucuları ile entegre Atos AI ve ML modellerini kullanıyor.
  • Bosch Global Software Technologies, üretim alanındaki makine ve süreç verilerinin toplanması ve yönetiminde karşılaşılan zorlukları ele alan ve Endüstri 4.0 çözümü olan DeviceBridge’i sunacak. Bosch ayrıca, yapay zekâ ve makine öğrenimi varlıklarını tehditlere ve fikri mülkiyet hırsızlığına karşı koruyan ve bir yapay zekâ güvenlik çözümü olan AIShield’i de sunacak. 
  • Eaton, akıllı güç yönetimi için Brightlayer™ Veri Merkezleri paketinden bir yazılım sağlayacak. Bu yazılım, güç sorunlarını ortaya çıkmadan önce tespit etmek ve azaltmak için algoritmalar ve politika odaklı otomasyonlar kullanarak cihazları sistem arızalarına ve kesinti sürelerine yol açabilecek felaketlerden ve beklenmedik olaylardan koruyor.

Dell’in küresel uç ekosistemi; Infront Systems, Involta, Telit Cinterion, World Wide Technology ve diğer iş ortakları da dâhil olmak üzere Dell NativeEdge ile iş birliği yapan şirketlerle büyüyor. Dell NativeEdge ile birlikte Dell, iş yüklerinin ve verilerin en uygun şekilde yerleştirilmesinde müşterilere yardımcı olmak için uç portföyünü genişletmeye devam ediyor. Şirket ayrıca, BT’nin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla uç çözümünü hizmet olarak (as a service) sunmayı planlıyor.

Enterprise Strategy Group Uygulama Direktörü Scott Sinclair ise konuya ilişkin şunları söylüyor: “Rekabet etmeye ve Gen AI gibi yeni kabiliyetleri uygulamaya devam eden birçok sektör için uç konumlarda bilgi toplamak, analiz etmek ve hızlı bir şekilde içgörü elde etmek giderek daha kritik hâle geliyor. Dell NativeEdge gibi yazılım platformları, uygulama düzenleme ve yönetimini kolaylaştırabiliyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *