«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Depremin psikolojik yaraları EÜ'de hizmet vermeye başlayan 3 farklı birimde sarılıyor

Depremin psikolojik yaraları EÜ'de hizmet vermeye başlayan 3 farklı birimde sarılıyor

depremin-psikolojik-yaralari-eude-hizmet-vermeye-baslayan-3-farkli-birimde-sariliyor.jpg

Ege Üniversitesinde açılan birimlerde depremzedelere psikolojik destek ve diş tedavisi hizmeti veriliyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeden ayrılarak İzmir’e gelen depremzedelere kucak açan Ege Üniversitesi (EÜ), afetten etkilenen çocuk ve erişkinlere üç farklı birimde psikolojik destek veriyor. Afetzedeler, çocuk ve erişkin afet ve psikolojik travma poliklinikleri ile psikolojik danışmanlık birimlerinden randevu almaksızın faydalanabiliyor. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesinde açılan Afet Polikliniğinde depremzede yetişkin ve çocuklar randevusuz muayene olabiliyor.

Ege Üniversitesinde, İzmir’e gelen depremzedelere yönelik Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde hazırlanan çalışma kapsamında Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ile Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde erişkinler için Afet ve Psikolojik Travma Polikliniği ve çocuklar için ise Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Afet ve Psikolojik Travma Çocuk Polikliniği hizmet veriyor. Diş Hekimliği bünyesinde oluşturulan Afet Polikliniği de afetten etkilenen vatandaşları kabul ediyor.  Depremzedeler, söz konusu birimlere randevusuz başvurarak tedavi desteği alıyor.

“Tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, “Devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek el birliği ile gönül birliği ile tek yürek olarak depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Biz de Ege Üniversitesi olarak felaketin ardından hızla bölgeye verilecek destekler konusunda senatomuzu toplayarak bir dizi kararlar aldık. Eğitimden ayni ve nakdi yardıma, kan bağışından sağlık desteğine kadar pek çok alanda bilimsel gücümüzü seferber ettik. Depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak giyimden gıdaya pek çok malzemeyi Valiliğimiz koordinasyonunda bölgeye gönderdik. Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda,  yaralıların tedavisine yönelik gönderdiğimiz ilk ekip görevini yaparak üniversitemize döndü. İkinci etap gönderdiğimiz 22 kişilik yeni bir sağlık ekibi ve 14 kişilik pediatrik destek ekibimiz de bölgede sağlık hizmeti veriyor. Sağlık çalışanlarımızın yanı sıra Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde betonarme, çelik, yığma yapılar, geoteknik ve yapı malzemeleri konularında çalışmalar yürüten uzmanlardan oluşan ekibimiz de bölgede bunuyor. Hem araştırma ve inceleme yapıyorlar hem de hasar tespitinde bulunuyorlar. Sahadaki personelimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 “Depremzedeler birimlerimizde randevusuz hizmet alıyor”

Ege Üniversitesinin,  depremzedeler için tüm gücünü harekete geçirdiğini ifade eden Rektörü Necdet Budak, “Ülkemizi derinden etkileyen asrın felaketinde biz de maalesef öğrencilerimizden kayıplar verdik. Birçok öğrencimiz yaralandı. Mensuplarımızın yakınları vefat etti. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Tüm gücünü bölge için seferber eden üniversitemiz, psikolojik destek birimleriyle depremin psikolojik yaralarını tedavi ediyor. Yalnızca fiziksel değil ruhsal sorunlara da yol açan depremler saniyeler sürse bile bireyler üzerindeki psikolojik etkileri uzunca bir süre devam edebiliyor. Bu kapsamda depremden etkilenen çocuk ve erişkinler için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ile Çocuk ve Erişkin Afet ve Psikolojik Travma Polikliniklerimiz hizmetlerini sürdürüyor. Bunun yanında Diş Hekimliği Fakültemizde depremzede vatandaşlarımızın tedavileri, randevu gerekmeksizin yapılıyor. Tam akredite araştırma üniversitemiz güçlü bilimsel altyapıya, donanımlı laboratuvarlara ve nitelikli insan kaynağına sahip olan ülkemizin önde gelen güzide yükseköğretim kurumlarından birisi. Bu birikimimizi depremzedeler için seferber ediyoruz. Bölgemizin en büyük ve en donanımlı hastanesine sahip bir üniversiteyiz. Biz de üniversitemizin tüm imkân ve olanaklarını, tüm gücünü vatandaşlarımızın tedavileri için kullanıyoruz. Depremlerin ardından ambulans uçakla nakledilen yaralılar ile kendi imkânlarıyla hastaneye başvuran depremzede vatandaşların tedavileri hastanemizde devam ediyor. Şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımız psikolojik hizmet sunan polikliniklerimizden randevuya gerek duymaksınız faydalanabiliyorlar. Bu büyük felaketin yaralarını tek yürek olarak hep birlikte saracağız” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *