«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Desoutter , Nexonar 3D Kamera Konumlandırma Sistemiyle Üretim ve Montajda Hataya Yer Bırakmıyor

Desoutter , Nexonar 3D Kamera Konumlandırma Sistemiyle Üretim ve Montajda Hataya Yer Bırakmıyor

desoutter-nexonar-3d-kamera-konumlandirma-sistemiyle-uretim-ve-montajda-hataya-yer-birakmiyor.jpg

Endüstride hatasız montaj için tek güvenilir çözüm: Nexonar

 

Montaj ve üretim operasyonları için başta havacılık ve otomotiv olmak üzere endüstrideki birçok sektöre elektrikli ve havalı montaj aletleri çözümleri sunan Desoutter; özellikle manuel işlemlerde hatasız üretim için büyük bir inovasyon gerçekleştirdi. Üst düzey konumlandırma sistemi olan “Nexonar”ı ekosistemine entegre eden Desoutter, müşterilerine bu sayede endüstriyel üretimin yanı sıra karmaşık montajlar için de ideal bir çözüm sunuyor.

 

Nexonar ile 2017'den beri çalışan Desoutter, şirketi satın almasının ardından mevcut ekosistemine de entegre ederek sistemin, birçok endüstride montaj hatlarındaki kullanımını ve kurulumunu kolaylaştırıyor. Desoutter’ın “akıllı montaj” çözümlerini bir üst seviyeye taşıyan Nexonar konumlandırma sistemi, 3 boyutlu pozisyon kontrol sistemi sayesinde özellikle manuel montaj işlemlerinin hatasız ve yüksek kalitede yapılmasını 100 garanti altına alıyor. Aynı zamanda bu Poka-Yoke çözümü ile Desoutter, dünya çapındaki müşterilerine operatör ve proses güvenliği sağlarken, yüksek üretkenlik ve verimlilik sunmaya devam ediyor.

Nexonar başta otomotiv ve havacılık olmak üzere; elektrikli araçların batarya montajı, uçakların gövdeleri için sıkma, delme ve yerleştirme işlemleri, kaynak, yağlama, boya, lojistik depo işlemleri ve robot yörünge öğretilmesi gibi uygulamalarda kullanılıyor. Sistem, montaj işlemlerinde erişilemeyen vidalama noktalarının konumunu güvenilir bir şekilde belirlenmesini sağlıyor. 

 

“Nexonar ile pazarın ihtiyaçlarına kapsamlı bir çözüm sunuyoruz”

Desoutter Türkiye Bölüm Müdürü Umur Güldiren, “Desoutter ve Nexonar’ın uzmanlıklarını birleştirmesi sayesinde müşterilerimize, özellikle proses kontrolü, operatör güvenliği ve yazılım çözümleriyle ilgili büyük değerler katmayı hedefliyoruz. Nexonar'ı ekosistemimizin bir parçası olarak sunabilmek, pazarın kritik ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir çözüm sunmamıza olanak yaratıyor." dedi.

 

3D kamerayla vidalama noktalarının konumu kesin bir şekilde belirlenebiliyor

Prosesteki ekipmanların konumlarını takip etmek için gelişmiş bir yazılıma sahip olan Nexonar konumlandırma sistemi; bir 3D kamerayla, aletin ve vidalama noktasının odanın neresinde olduğunu algılamak için kızılötesi bir sinyal kullanıyor. Herhangi bir objeyi gerçek zamanlı olarak 5 mm hassasiyetiyle takip edebilen Nexonar sayesinde erişilemeyen vidalama noktalarının konumu kesin bir şekilde belirlenebiliyor. 

 

Montajda operatörün hata yapma olasılığı sıfıra iniyor

İzleyici sensörler; iş eldivenlerine, el aletlerine ve operatör kıyafetlerine kolayca yerleştirilebiliyor. Bu sensörler, prosesteki ilgili alanda kör nokta kalmayacak şekilde kızılötesi kamera veya 3D kameralar kullanılarak izlenebiliyor. Nexonar yazılımına önceden kolayca tanımlanan işlemler; bir ekran, lazer projeksiyon veya bir sanal gerçeklik gözlüğüne yansıtılıyor ve operatörler adım adım yönlendiriliyor. Ancak operatörlerin” doğru işlemleri yaptığında” prosesin tamamlanabilmesi, operatörün hata yapma olasılığını kalifiye olmasından bağımsız olarak ortadan kaldırıyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *