«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Dünya Tiyatrolar Gününde Çocuklara Hediye: ÇEVKO Vakfı Çocuk Tiyatrosu, YouTube'da!

Dünya Tiyatrolar Gününde Çocuklara Hediye: ÇEVKO Vakfı Çocuk Tiyatrosu, YouTube'da!

dunya-tiyatrolar-gununde-cocuklara-hediye-cevko-vakfi-cocuk-tiyatrosu-youtubeda.jpg

Çevre koruması ve ekonomik kalkınmaya katkı yapan ÇEVKO Vakfı, geri dönüşüm kültürünün gelişimine desteğini sürdürüyor. Ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda çocukları eğlendirerek bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan müzikli çocuk oyunu “Dönüşüm İyi Gelecek”, ÇEVKO Vakfı YouTube kanalında izlenebiliyor. 

Türkiye’de geri dönüşüm kültürünün gelişimine önemli katkıları bulunan ÇEVKO Vakfı, 31 yılı aşkın geçmişinde çocuklara yönelik birçok çalışmaya da imza attı. İlköğretim okullarında etkinliklerin ve öğretmenlerine yönelik eğitim çalışmalarının yanı sıra özel oluşturulan Çevreci Kedi Çevki karakteriyle çocuklara yönelik kitaplar, oyunlar ve yayınlar hazırlayan ÇEVKO Vakfı, Çevki’nin başrolde olduğu tiyatrolar da düzenledi.

Çevreci Kedi Çevki’nin, öykünün diğer kahramanları Toprak ve Su ile birlikte, mahallenin iyi yürekli ama haşarı çocuğu olan Ateş’i ve kedisini, çevre konusunda duyarlı olmaları için ikna etme çabalarını anlatan müzikli çocuk oyunu “Dönüşüm İyi Gelecek”, ÇEVKO Vakfı YouTube kanalından izlenebiliyor.

Çocukların bu oyunu izleyerek hem güzel zaman geçirip hem de çevre bilinci konusunda yararlı bilgi ve mesajlar alabileceklerini belirten ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Sürdürülebilir sözcüğünün en basit tanımı, bugünün çocuklarına yaşanır bir dünya bırakmaktır. Geri dönüşüm, sürdürülebilirliğin temel kulvarlarından biridir ve kurulduğumuz günden beri, ülkemizde geri dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılması ve bireylerin bu yönde eğitim ve bilinçlendirilmesi amacıyla, okullarda eğiticilerin eğitimi, evlerde ve iş yerlerinde bilgilendirmeler, özel yayınlar, çocuk tiyatrosu etkinlikleri, kalabalıkların yer aldığı büyük etkinlikler ve medya yoluyla iletişim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu konuda çocukları çok önemsiyoruz. Çocukların çevreye yönelik farkındalığı çok yüksek ve bu farkındalığı doğru hareket getiren bir bilince dönüştürmek önem taşıyor. Dünya Tiyatrolar Gününde, tüm anne babaları, çocuklarıyla birlikte ÇEVKO Vakfı YouTube kanalımızdan “Dönüşüm İyi Gelecek” müzikli çocuk oyunumuzu izlemeye davet ediyorum. Bu vesile ile tüm tiyatro sanatçılarına, zihinlerimizde açtıkları pencereler için teşekkür ediyor, yitirdiğimiz tüm tiyatro sanatçılarını minnet dolu bir alkışla anıyorum” dedi.

ÇEVKO Vakfı müzikli çocuk oyunu “Dönüşüm İyi Gelecek”, ÇEVKO Vakfı YouTube kanalından (https://www.youtube.com/watch?v=5wLDvjsL8rA) izlenebiliyor. ÇEVKO Vakfı YouTube kanalında ayrıca, çocuklara ve toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirici içerikler de yer alıyor.

Uzman sanayi inisiyatifi ve etkin sivil toplum kuruluşu kimliklerini bünyesinde bir araya getiren ÇEVKO Vakfı, çevre ve ekonomiye katkı sağlamaya 31 yılı aşkın süredir yıldır artan bir ivmeyle devam ediyor. Özellikle son beş yıldır “iklim krizi ile savaşım” ve “döngüsel ekonomiye geçiş” faaliyet konuların odaklanan ÇEVKO Vakfı, bu alanlarda fikirsel öncülüğünü, iş dünyası kuruluşlarına ve yerel yönetimlere sunduğu danışmanlık hizmetlerinden, dijital çözümlere uzanan bir yelpazede ürün ve hizmet portföyüyle pekiştiriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *