«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Dünyanın Her Yerinde En İleri Standartlarda Veri Merkezi İnşa Edebilecek Yetkinlikteyiz

Dünyanın Her Yerinde En İleri Standartlarda Veri Merkezi İnşa Edebilecek Yetkinlikteyiz

dunyanin-her-yerinde-en-ileri-standartlarda-veri-merkezi-insa-edebilecek-yetkinlikteyiz.jpg

Hayatımız dijitalleşiyor ve her an veri üretiyoruz. Elde edilen büyük miktardaki veriyi depolayan, koruyan ve gerektiğinde kullanılabilir olmasını sağlayan veri merkezleri ise günümüzün en dikkat çeken endüstriyel yapıları olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Her ülkenin verisini kendi sınırları içerisinde koruması stratejik önem arz ediyor. Bu yönde yapılan çalışmalar kapsamında son yıllarda ülkemizde de desteklenen veri merkezleri ‘’Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı'’ vizyonuyla uluslararası arenadaki gücümüzü artırıyor. Özellikle teknoloji şirketlerinin, GSM şirketlerinin ve bankaların dijital dönüşümüne öncülük eden veri merkezlerini inşa etmek ise ayrı bir uzmanlık istiyor. Ülkemizde yaptığı veri merkezi inşaatlarıyla öne çıkan Serban İnşaat’ın Veri Merkezi Direktörü Mesut Küçük ‘’Günümüzün ve geleceğin yapıları olan veri merkezleri, endüstriyel inşaat sektöründe ayrı bir uzmanlık ve profesyonellik gerektiren bir alan olarak karşımıza çıkıyor.     Veri merkezleri, sahip olduğu veriler ve teknolojik cihazlar sebebiyle diğer endüstriyel yapılardan farklı olarak birçok dinamiği içerisinde barındırıyor. Bir veri merkezi projesinde alan seçiminden soğutma sistemlerine, inşaat sürecinde kullanılacak teknolojilerden enerji yönetimine kadar her detay, yapı için büyük önem arz ediyor. Serban İnşaat, kritik tesisler içerisinde bu kadar farklı dinamiklerle ayrışan veri merkezleri için uçtan uca çözümler sunan ve Türkiye’nin lider şirketlerinin projelerini üstlenen bir şirket.’’ dedi.  Veri merkezlerinin diğer endüstriyel yapılardan ayrışan yönlerinden de bahseden Küçük ‘’Geçtiğimiz yıl, içerisinde barındırdığı en son teknolojiler ve 75’lik yerlilik oranıyla dikkat çeken Turkcell Avrupa Veri Merkezi’ni inşa ettik ve şu anda Turkcell Gebze Veri Merkezi 5. Modül ve Turkcell Ankara Veri Merkezi 2. Modül yapım işlerine devam ediyoruz. Veri merkezleri bulunduğu konum ve lokasyona bağlı olarak elektromekanik tasarımı komple değişebilen yapılar. Bu değişim sebebiyle binada kullanılacak ekipmanların terzi usulü tasarlanması gerekiyor ve bu noktada Açık Holding bünyesinde bulunan diğer şirketlerimizle ihtiyaca yönelik özel cihaz tasarımları yapabiliyoruz. Ayrıca inşa ettiğimiz veri merkezlerini Türkiye’nin neresinde olursa olsun sürekli kontrol altında tutuyor, hem garanti kapsamında hem de tüm bakım süreçlerinde o bölgeye anında ulaşabilecek ekiplerimizi hazır bulunduruyoruz. Bu da sektördeki önemli projeleri gerçekleştirmemizi sağlayan önemli kriterlerden biri. Veri merkezlerinin 7/24 çalışan ve hatasız yapılar olması gerektiğinin bilincindeyiz ve kurduğumuz uzman ekibimiz ve teknolojik altyapımızla dünyanın her yerinde en ileri standartlarda veri merkezi inşa edebilecek yetkinlikteyiz.’’ dedi.

 

‘’Yaşanan Dijital Dönüşümün Önemli Bir Parçasını Tamamlıyoruz’’

Veri merkezi sayılarının, önümüzdeki yıllarda büyük bir hızla artıracağını belirten Küçük ‘’İnternet var oldukça veri üretecek ve daha fazla veri merkezine ihtiyaç duyacağız. Teknoloji hayatları ve sektörleri değiştiren büyük bir güç. Veri merkezleri de hayatımıza girdikçe, sayısı artıkça dönüşüme uğrayacak ve ihtiyaçlara göre yapısal değişikliklere uğrasa da her zaman önemini koruyacak. Gelişen ve gelişmekte olan tüm teknolojilerin doğal bir sonucu olarak hayatımıza giren veri merkezlerinde uzmanlaşmak, hızlı aksiyon alabilmek ve yapının her ihtiyacına çözüm üretebilmek önemli.  Serban İnşaat ülkemize değer katan yapıları inşa etmiş ve hizmete sunmuş bir şirket olarak, veri merkezi projeleriyle de sektörün nabzını tutuyor ve anahtar teslim çözüm sunan profesyonel anlayışı sayesinde çağın değişen ihtiyaçlarına cevap veriyor. Üretim, telekomünikasyon, sağlık, finansal hizmetler, konaklama, seyahat ve pazarlama gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlere yenilikçi veri merkezi çözümleri sunarken, yaşanan dijital dönüşümün de önemli bir parçasını tamamlıyoruz.’’ dedi.

 

Veri merkezleri, pandemi sonrasında yaşanan dijital dönüşümde en etkin rol oynayan yapılar olarak yükselmeye devam ediyor ve yaşanan bu gelişmeler veri merkezi inşasında uzmanlaşan şirketlerin pazarda ayrışmasını sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *