«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Ege Üniversitesi meme kanseri farkındalığı için “Bir Kurdeleden Ötesi” dedi

Ege Üniversitesi meme kanseri farkındalığı için “Bir Kurdeleden Ötesi” dedi

ege-universitesi-meme-kanseri-farkindaligi-icin-bir-kurdeleden-otesi-dedi.jpg

Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından meme kanserine farkındalık yaratmak amacıyla “ Bir Kurdeleden Ötesi” etkinliği düzenlendi. EÜ Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisi önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Tıp Fakültesi öğrencileri, meme kanserinde dikkat çekmek amacıyla pembe kurdele, bileklik ve kurabiye dağıttılar. Etkinliğe Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Serra Kamer’in yanı sıra akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

 

Meme Kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Serra Kamer, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından Ekim Ayı, Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak tanımlandı. Her sekiz kadından birinde meme kanseri riski tanımlanmış olması nedeni ile geniş tabanlı erken tanı çalışmaları özellikle bu ayda önem kazanmakta. Bilimsel çalışmalar, erken tanı ile sağ kalım oranlarının belirgin şekilde arttığını göstermektedir. Meme kanseri tanısı alan her 10 kadından 7’sinin kitlesini kendi fark ederek sağlık kuruluşlarına başvurduğu bilinmektedir. Bu nedenle erken tanı konusunda özellikle hastalığın sıklığının farkında olmak ve düzenli muayenene ve taramalara toplumsal geniş katılım sağlamak büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Kamer, “Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak meme kanserinde farkındalık ve yeniden düşünmeyi artırmak amacı doğrultusunda ‘Bir Kurdeleden Ötesi’ sloganı ile meme kanseri farkındalık ayında Tıp Fakültemizde öğrencilerimiz, çalışanlarımız, hocalarımızla birlikte etkinlikler düzenledik” dedi.

 

 Etkinlik kapsamında meme kanserinin sembolü olan pembe kurdeleler, pembe bileklikler ve kurabiye dağıtımı yapıldı. Ayrıca katılımcılar erken tanı, kendi kendine meme muayenesi, tarama programları ile ilgili detaylı şekilde bilgilendirildi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *