«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Ege Üniversitesi sporda da iddialı!

Ege Üniversitesi sporda da iddialı!

ege-universitesi-sporda-da-iddiali.jpg

Güçlü spor altyapısına kavuşan EÜ, ülke sporuna başarılı sporcular kazandırıyor

Yapılan yatırımlarla güçlü spor altyapısına kavuşan Ege Üniversitesi hem bilim insanları,  spor eğitmenleri,  antrenörler, milli sporcular yetiştiriyor hem de spor bilimleri alanında nitelikli çalışmaları literatüre kazandırıyor. Sporun bir kültür haline geldiği Ege Üniversitesinde, Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan değişim dönüşüm çalışmaları kapsamında bakımları yapılan ve yenilenen spor tesisleri kurum içinden ve dışından tüm paydaşların keyifle spor yapmalarına imkân veriyor.

Bilimsel araştırma ve eğitim-öğretimde kalite alanlarında başarıları ve aldığı ödüllerle dikkat çeken Ege Üniversitesi, sporda da iddialı konuma gelmek adına Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde atılımlar gerçekleştiriyor. Ege Üniversitesinde, son beş yılda sporun pek çok branşında yerleşen spor kültürü ile hem öğrenciler boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de Türk sporuna ve milli takımlara uluslararası alanda rekabet eden sporcular yetiştiriliyor. Ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde spora bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşılarak yetenekli sporcuların doğru şekilde yönlendirilmesi sağlanıyor.

Sporun, gençlerin gelişimine hem fiziksel hem de mental açıdan katkı sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren üniversitemizde sporun bir kültüre dönüşmesi adına çalışmalar yürüttük. Çünkü sporun sadece fiziksel gelişime değil, ruh sağlığına da iyi geldiği gerçeğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle, 25 yıl aradan sonra Ege Üniversitesi Gençlik Spor Kulübünü yeniden aktif hale getirerek futbol, rugby, tenis, basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok branşa yönelik sporcular yetiştirmeye başladık. Bu sporcularımızdan bazıları ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılar kazanarak göğsümüzü kabarttılar. Spor Bilimleri Fakültemizden mezun öğrencilerimiz de benzer başarılara imza atıyorlar. Son beş yıl içerisinde yapılan çalışmaların sonucunda Egelilerin spor yapma alışkanlığı kazandığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bazen ben de gerek öğrencilerle gerekse de idari-akademik personel ile bir araya gelip onlarla birlikte spor yapıyorum.  Bu aktiviteler bizlere ayrıca  moral ve motivasyon sağlıyor. Ege Üniversitesi olarak spora daima gereken önemi gösterip bölgemize, ülkemize her yaştan başarılı sporcular kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Modern tesislerle güçlü altyapı”

Son beş yılda Ege Üniversitesinin spor tesislerini yenilediklerini ve yeni tesisleri üniversiteye kazandırdıklarını vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Başarılı sporcular, iyi olanakların sağlandığı güçlü alt yapısı olan kurumlardan yetişir. Biz de bu bilinçle üniversitemizin spor tesislerini modernize ederek, yeni tesisleri hizmete sunduk. Kampüste yer alan; Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Açık Yüzme Havuzu, Büyük Spor Salonu, Tenis Kortları, 20 Mayıs Spor Tesisleri, 50.Yıl Spor Salonu, Küçük Spor Salonu, Futbol Sahaları, 1-2 Nolu Çim Sahalar ve Açık Spor Alanları tam donanımlı fiziksel imkânlarıyla öğrenciler başta olmak üzere; üniversite takımlarına ve sporculara profesyonel faaliyet alanı sunuyor. Yine Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Salonu, 6 ayrı fitness aleti ve 8 spor cihazıyla kapalı alanda spor yapmak isteyen sporculara hizmet veriliyor. Bununla birlikte kampüsümüze tartan koşu pistleri ve bisiklet yolu da kazandırdık” dedi.

Sporda paydaş kurumlarla iş birliği

Spor alanında diğer kuruluşlarla da iş birlikleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Gençlik ve Spor Kulübümüz ile Darüşşafaka iş birliğiyle öğrencilerimizin profesyonel olarak spor müsabakalarına katılmalarının önünü açtık. ‘Ege Üniversitesi DAÇKA’ basketbol kulübümüz, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde başarılı müsabakalara imza atıyor. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında hayata geçirilen Gençlik Merkezi projesiyle Egeli gençler sporun her alanında destekleniyor. Zemin, aydınlatma, ısıtma, soğutma, tribün, güvenlik sistemleriyle bakımları yapılan spor salonları, sporcular için sporu daha keyifli hale getiriyor. Spor alanında faaliyet gösteren öğrenci topluluklarımız da ekosistemimize ciddi katkı sağlıyor. Özetle; son beş yılda sporun, Ege Üniversitesinde bir kültür haline geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *