«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Egeli akademisyen ve uluslararası hakem Mehmet İnce’ye FIG’den ‘Altın Diploma’ ödülü

Egeli akademisyen ve uluslararası hakem Mehmet İnce’ye FIG’den ‘Altın Diploma’ ödülü

egeli-akademisyen-ve-uluslararasi-hakem-mehmet-inceye-figden-altin-diploma-odulu.jpg

Rektör Prof. Dr. Budak, Uluslararası Hakem Mehmet İnce’yi tebrik etti

 

Dünya Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet İnce’ye Gold Diploma ve Gold Pin onur ödülü verildi.

 

Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonalarında Artistik Cimnastik Erkekler Branşında 4 dönem (16 yıl) görev alarak Türkiye’yi temsil eden Uluslararası Hakem ve  EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Görevlisi  Mehmet İnce, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından onur ödülüne layık görüldü.

 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Öğretim Görevlisi Mehmet İnce’yi makamında ağırlayarak tebrik etti.  Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam kurumsal akredite araştırma üniversitemiz akademisyenleri bir yandan eğitim öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da uluslararası kurum ve kuruluşlarda görev alarak hem üniversitemizi hem de ülkemizi temsil ediyorlar.  Üniversitemizde oluşturduğunuz bilim, kültür, sanat ve spor ekosistemi son dönemde kendini uluslararası ödüllerle kendini daha çok göstermeye başladı. Akademisyenlerimizin hem bilim hem kültür ve sanat hem de spor alanlarda uluslararası ödüller alarak göğsümüzü kabartıyorlar.  Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğretim görevlisi aynı zamanda Türkiye Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Kurul Başkanı Mehmet İnce hocamız, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından onur ödülüne layık görüldü. Başarılı akademisyenimiz ve uluslararası hakemimiz Mehmet İnce’yi tebrik ediyorum. Hocamızın aldığı bu ödülü ülkemiz cimnastik sporu adına çok önemli ve gurur verici buluyorum. Yaptığı çalışmaların gençlere örnek olmasını dileyerek değerli hocamızın başarılarının daim olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“Ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek gurur verici”

Dünya Cimnastik Federasyonunda  16 yıldır görev yaptığını ifade eden EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet İnce,  “Akademisyenliğin yanı sıra Türkiye Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Kurul Başkanı ve  Uluslararası Artistik Cimnastik Erkekler Branşı İkinci Kategori Hakemi olarak da görev yapıyorum. Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonaları’nda Artistik Cimnastik Erkekler branşında  ülkemizi hakem olarak temsil ettim. 2016 Rio Olimpiyatlarında görev alan ilk Türk Artistik Cimnastik Erkek Uluslararası hakemi olarak Ay Yıldızlı bayrağımızı en yukarılarda dalgalandırdım. Dünya Cimnastik Federasyonu 4 dönem (16 yıl) görev yapan hakemleri özel ödül ile onurlandırıyor. Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonalarında Artistik Cimnastik Erkekler branşında aldığımız görevler neticesinde uluslararası bir hakem olarak Gold Diploma -Gold Pin onur ödülü ile taltif edilen Türk hakemlerinden birisi oldum. Üniversitemizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek, böyle anlamlı bir ödüle layık görülmek çok güzel bir duygu, gururluyum. Son dönemde hayata geçirdiği projelerle ve çalışmalarla Üniversitemizin adını hem eğitim öğretimde hem araştırma geliştirmede hem de kültür, sanat ve sporda uluslararası alana taşıyan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Desteklerinden dolayı fakültemiz üst yönetimine, hocalarıma, ekip arkadaşlarıma Dünya ve Türkiye Cimnastik Federasyonlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *