«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Ege’nin iki yakası birleşecek

Ege’nin iki yakası birleşecek

egenin-iki-yakasi-birlesecek.jpg

Selanik-İzmir feribot seferleri yarın başlıyor

 

İzmir-Selanik feribot seferleri, İzmir Ticaret Odası’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde harcadığı yoğun mesai sonucunda yarın (10 Ekim Pazartesi) günü başlıyor. İlk sefer, Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante feribotu tarafından yarın saat 17.00’de Selanik’ten İzmir’e yapılacak. Ege’nin iki yakasını birbirine bağlayacak bu seferin ülkemizin ticareti için çok önemli olduğunu ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’den deniz yolu ile Selanik’e, Selanik üzerinden Avrupa’ya ulaşan entegre bir taşımacılık geliştirebileceklerini vurguladı.

 

2016’DA RESMİYET KAZANDI

İzmir Ticaret Odası (İZTO)’ nın kentin paydaşları birlikte yürüttüğü “feribot” mesaisi başarıyla sonuçlandı. Uzun süredir beklenen Selanik-İzmir feribot seferleri için geri sayım başladı.

 

2016 yılında, iki devlet nezdinde resmiyet kazanan, ancak daha sonra kesintiye uğrayan süreç, 7 Nisan 2022’de İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıyla son aşamaya geldi.

 

TÜM PAYDAŞLAR İZTO’DA BULUŞTU

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despina Balkiza, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü Deniz Ticaretini Geliştirme Daire Başkanı Levent Akbaba ve İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Serdar Görür ve Genel Müdürlüğü Uzmanı Osman Gürbüz ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü uzmanları bir araya gelerek, hattın başlaması için tüm konuları ele aldı.

 

HAFTADA 3 GÜN SELANİK’TEN, 3 GÜN İZMİR’DEN HAREKET EDECEK

Toplantının ardından seferlerin başlaması için gereken tüm prosedürler tamamlandı. Yunanistan merkezli Levante Ferries şirketi tarafından Smyrna di Levante feribotuyla düzenlenecek yolculuklar, yarın (10 Ekim Pazartesi) saat 17.00’de Selanik’ten İzmir’e yapılacak seferle başlıyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 19.00’da Selanik’ten İzmir’e sefer yapacak feribot, salı ve perşembe ve pazarları ise saat 19.00’da İzmir’den Selanik’e sefer yapacak. Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor.

 

ÖZGENER: “AVRUPA’YA ULAŞAN ENTEGRE BİR TAŞIMACILIK GELİŞTİREBİLİRİZ”

Bu hattın sadece Yunanistan hattı olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Denizyolu seferlerinin başlamasıyla birlikte turizmin tetiklediği, ticaretle gelişerek artan bir işbirliğimiz olabilir. İzmir üzerinden denizyolu ile başlayarak Selanik’e ve devamında Avrupa’ya ulaşan entegre bir taşımacılık geliştirebiliriz” dedi.

 

“HEM KENTİMİZE HEM ÜLKEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ”

İzmir Ticaret Odası olarak İzmir Alsancak Limanının Ro-Ro seferlerinde açılmasında da önemli bir mesai yürüttüklerini vurgulayan Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Odamızın yoğun çabaları sonucunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın değerli katkılarıyla Ro-Ro seferleri İzmir Alsancak Limanı’ndan Şubat 2021’de yeniden başladı. Ayrıca İzmir – Alsancak Limanı’ndan İspanya’nın Teragona  limanına da yeni Ro-Ro seferleri desteğimizle başlamış oldu. Bu lobi faaliyetleri ile hem kentimize hem de ülkemize katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *