«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nun Temmuz ayı etkinlikleri devam ediyor

ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nun Temmuz ayı etkinlikleri devam ediyor

enka-acikhava-tiyatrosunun-temmuz-ayi-etkinlikleri-devam-ediyor.png

ENKA Sanat’ın yaz aylarının vazgeçilmez mekânı ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun etkinlik programı, 26 Temmuz’da “Aşkın En Kısa Gecesi” isimli tiyatro oyunu ve 28 Temmuz’da Birsen Tezer konseriyle devam ediyor. 31 Temmuz’da sahnelenecek “Taşıdıklarımız” performansı, Avrupa’nın en Batı ve en Doğu uçlarını temsil eden iki dans kumpanyasını bir araya getiriyor.  

Murat Daltaban’ın Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği, Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Aşkın En Kısa Gecesi adlı müzikli oyunu 26 Temmuz‘da ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşuyor. Özlem Zeynep Dinsel, Mert Tiryaki ve Taha Tegin Özdemir’in rol aldığı oyun, hayata geç kaldığını düşünen boşanma avukatı Helena ile yasadışı işler yapan Bob’un bir barda yollarının kesişmesi ve aralarında alevlenen aşkı anlatıyor. Seyir zevki yüksek tiyatro oyunu, izleyicilere hayatın anlamı ve aşk üzerine düşüneceği keyifli bir mola vaad ediyor.

Büyülü sesi ve güçlü yorumuyla Türkiye’nin sayılı vokalleri arasında yer alan Birsen Tezer28 Temmuz gecesi ENKA Açıkhava Tiyatrosu’na konuk oluyor. “Kağıttan Kaptanlar” isimli son albümde yer alan “Saklasam Kendimi”, “Seyri Zaman”, “Tatsız Tuzsuz”, “Kadın” ve “Kağıttan Kaptanlar” gibi ruhumuza işleyen şarkıların seslendirileceği konserde, bas gitarda Gürol Ağırbaş, gitarda Emre Tankal, gitar ve vokalde Tunç Öndemir, davulda Derin Bayhan sahne alacak. Konserde, senfonik, caz, film ve sahne müziği alanlarında eserler veren ünlü besteci Sabri Tuluğ Tırpan da konuk sanatçı olarak yer alacak.

31 Temmuz gecesi sahnelenecek  Taşıdıklarımız, Avrupa’nın en Batı ve en Doğu uçlarını temsil eden iki dans kumpanyasını; koreograf Franscisco Camacho ve organizasyonu Eira ile, Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan dansçılar Leyla Postalcıoğlu, Mihran Tomasyan ve müzisyen Berke Can Özcan’ı bir araya getiriyor. Portuguese Republic – Ministry of Culture |Directorate-General of Arts; Camões Institute ve Embassy of Portugal in Turkey tarafından desteklenen performans, gezginliği, göçebeliği, hem hayatta kalmak için, hem de zaten alışılmış olunan hayat tarzı modeli için şartlar yaratma pratiğini ele alıyor. 

Etkinlerde öğrenciler etkinlik biletlerini, sanatın erişimine katkı sağlamayı amaçlayan ENKA Sanat’ın 40. yaşına özel 40 TL’den edinebilecek. Biletler Biletix ve ENKA Sanat Gişesi’nde!  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *