«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. Ferhat Göçer’in Türkü Sevdası sürüyor

Ferhat Göçer’in Türkü Sevdası sürüyor

ferhat-gocerin-turku-sevdasi-suruyor.jpg

Ferhat Göçer, ikinci kez Türk Halk Müziği’nin unutulmaz eserleriyle müzikseverlerle buluşacak.

 

Daha önce ‘’Anadolu Aryaları Volume – I’’ albümüyle Türk Halk Müziği’nden eserleri müzikseverlerin beğenisine sunan Ferhat Göçer, Anadolu Aryaları Volume II ile saygı duruşuna devam ediyor.

 

Bugün, dijital platformlardaki yerini alan ve yedi türküden oluşan albümdeki tüm türkülerin düzenlemesi Ferhat Göçer imzası taşıyor.

 

Albümde,  ‘’Ela Gözlüm’’, ‘’Harman Yeri’’, ‘’Katip Arzuhalim’’, ‘’Gemiler Giresune’’, ‘’Akşam Olur Karanlığa Kalırsın’’, ‘’Bahçada Yeşil Çınar’’ ,‘’Çarşambayı Sel Aldı’’ gibi farklı yörelerden anonim eserler ve söz müziği Hasan Kaplan’a ait ‘’Yürüyorum Dikenlerin Üstünde’’ türküleri yer alıyor.

 

Birbirinden kıymetli sanatçılarla Anadolu’nun Mistik enstrümanlarını kullanarak hayalini kurduğu en seçkin eserleri repertuarına alma şansı yakaladığını belirten Göçer ‘’Yıllardır üzerinde çalıştığım bu albümü, Türkiye’nin birçok yerinde konserler verdiğim Metropol Senfoni orkestrası eşliğinde hazırladım. Anadolu Aryaları projesini iki albüm olarak pandemi döneminde stüdyo kayıtlarını tamamlayarak tasarladım ve bu albümle birbirinden kıymetli enstrümanist sanatçı arkadaşımla, Anadolu’nun renklerini uluslararası standartlarda dinleyiciye sunmak istedim. Orhan Hakalmaz, Gürkan Çakmak, Serhan Yadsıman, Sonay Yağız, Alper Bulut gibi kıymetli sanatçılarla Anadolu’nun Mistik enstrümanlarını kullanarak hayalini kurduğum en seçkin eserleri repertuarıma alma şansına sahip oldum.’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *