«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Fibaemeklilik ve Anadolubank’tan meme kanseri farkındalığı için iş birliği

Fibaemeklilik ve Anadolubank’tan meme kanseri farkındalığı için iş birliği

fibaemeklilik-ve-anadolubanktan-meme-kanseri-farkindaligi-icin-is-birligi.jpg

“Pembe Kurdele” projesiyle meme kanserine ilişkin farkındalığın artması için çalışmalar yürüten Fibaemeklilik, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda Anadolubank ile iş birliğine gitti. Ekim ayı boyunca devam eden “Pembe Kurdele” ortak çalışması kapsamında Anadolubank çalışanlarına meme kanseri ve kadınlara özgü kanserler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Toplumsal farkındalığı artıracak bir görünürlük sağlamak üzere yüzlerce pembe kurdelenin dağıtıldığı Anadolubank çalışanları, “Pembe Kurdele” ile meme kanseri konusunda ayrıntılı bilgiler edindi. 

 

“Pembe Kurdele” kapsamında Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) “Kadınların Eğitimi, Ailelerin Sağlığı ve Mutluluğu” projesine bağış kampanyasını destekleyen Fibaemeklilik, aynı zamanda her ayın son Perşembe gününü özmuayene günü olarak uyguluyor. İş birliğinin bir parçası olarak Anadolubank’taki 750 kadın çalışana “Pembe Kurdele Hayat Sigortası” hediye eden Fibaemeklilik, 27 Ekim’de Anadolubank çalışanlarına da özmuayene konusunda bilgilendirme yapacak. 

 

İş ortaklarımızın da desteğiyle en fazla kişiye ulaşmak istiyoruz”

 

Pembe Kurdele projesinin ulaştığı her kadın dünyasında yeni bir ışık yaktığını ve erken teşhis sağlayacak önlemler konusunda bir farkındalık uyandırdığını belirten Fibaemeklilik Projeler, ADK, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Buket Erşan şunları ifade etti:

 

“Erken teşhisin hayati önem taşıdığı bir hastalıkla mücadelede her kadının bireysel farkındalığının yüksek olması gerektiğine olan inancımızla, iş ortaklarımızın da desteğini alarak ulaşabildiğimiz en fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Meme Kanseri Farkındalık Ayı boyunca Anadolubank ile yürüttüğümüz ortak projemizde de sadece bankanın çalışanlarını değil, başta Anadolubank müşterileri olmak üzere banka çalışanlarının yaşamları boyunca dokunabildiği her kadına farkındalık taşımayı amaçlıyoruz. Olası risklere karşı sigorta önemli bir teminattır. Pembe Kurdele Hayat Sigortası hediye ettiğimiz banka çalışanlarını tedavi konusunda güvence altına aldığımız için memnuniyet duyuyoruz.”

 

“Fibaemeklilik iş birliği ile çalışanlarımızı bilinçlendiriyoruz”
 

Fibaemeklilik iş birliği kapsamında öz muayene ve erken teşhis gibi konularda çalışanlarını bilinçlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Anadolubank Pazarlama ve Sigorta Bölüm Başkanı İnanç Altan ise şunları söyledi: 

 

“Bankamız çalışanlarının yüzde 50’ye yakınını kadınlar oluşturuyor. Fibaemeklilik iş birliğimiz ile tüm dünyada Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Ekim ayı boyunca çalışanlarımızı ve hayatlarındaki tüm kadınları bilinçlendirmek için meme kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri ile kanserden korunmak adına sağlıklı yaşam koşulları konularında özel eğitimler düzenledik. Yine farkındalık adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında tüm kadın çalışanlarımıza Pembe Kurdele Hayat Sigortası hediye ettik. Meme kanserinin oldukça yaygınlaştığı günümüzde sadece kadınlarda değil, toplumda ve ailede farkındalık oluşturmak önem arz ediyor. Biliyoruz ki Türkiye'de en sık görülen üç kanser türünden biri olan meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *