«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Financial Times’ın En İyiler Listesinde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nden Rekor Yükseliş

Financial Times’ın En İyiler Listesinde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nden Rekor Yükseliş

financial-timesin-en-iyiler-listesinde-koc-universitesi-isletme-enstitusunden-rekor-yukselis.jpg

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en prestijli yayınlardan biri olan Financial Times’ın tüm dünyadaki işletme okullarının “Executive MBA” (EMBA) programlarını değerlendirdiği sıralamada sağladığı olağanüstü yükselmeyle 31’inciliğe yerleşerek bu yıl da Türkiye birinciliğini korudu. Dünyanın en iyi işletme okullarının yer aldığı bu devler liginde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bir kez daha Türkiye’den ilk 100’e giren tek okul oldu. Kadın öğretim üyesi oranında 50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde ise üç üniversiteyle 1’inciliği paylaştı.

 

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nün yöneticilere yönelik programlarından biri olan “Executive MBA” (EMBA) Programı, Financial Times’ın (FT) uluslararası Executive MBA programlarının değerlendirildiği sıralamada bu yıl 24 basamak birden sıçrayarak 31. sıraya yükseldi. Türkiye’deki üniversiteler arasındaki birinciliğini koruyan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü ayrıca, Financial Times’ın dikkate aldığı en önemli kriterlerden biri olan cinsiyet eşitliği alanında da yüzde 50’lik kadın öğretim üyesi oranıyla dünyada 1. sırada yer alan üç üniversiteden biri oldu. 

 

Financial Times sıralamasında 16 kriter dikkate alınıyor. Bu kriterler, mezunların kariyerlerindeki ilerleme, maaş artış oranları, öğretim üyeleri arasındaki cinsiyet dağılımının yanı sıra programın uluslararası denkliği ve öğretim üyelerinin saygın yayınlarda yer alan akademik çalışmalarının miktarı gibi unsurlarda yapılan değerlendirmelerle belirleniyor. 

 

Kariyerde gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan değerlendirmelerde mezunlarının son üç yılda 76’lık maaş artışı elde ettiği saptanan Koç Üniversitesi EMBA programı, Financial Times’ın en önemli kriterlerden biri olarak kabul ettiği bu alanda dünyada 9. sıraya yükseldi. 

 

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı bu yılın sıralamasıyla ilgili şöyle konuştu: “Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA programının dünyanın en seçkin eğitim kurumlarının yer aldığı Financial Times sıralamasında 31. sıraya yükselmesi bu programın üstün kalitesini ve uluslararası saygınlığını açıkça yansıtmaktadır. Türkiye’den ilk 100’e giren tek kurum olmamızın yanı sıra, 50’ye ulaşan kadın öğretim üyesi oranımızla tüm dünyada bu kriterde üç üniversiteyle birinciliği paylaşmamız bizler için ayrıca büyük bir gurur kaynağı oldu. Alanlarında dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluşan öğretim üyesi kadromuzun, son derece seçkin ve yüksek motivasyona sahip öğrenci profilimizin, uluslararası tanınırlık ve akreditasyonlarımızın, iş dünyası ve üniversite işbirliği vurgumuzun ve sürdürülebilir bir gelecek için sosyal sorumluluk ilkesiyle çalışan liderler yetiştirme vizyonumuzun bu başarıda önemli katkısı bulunuyor.”

 

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş ise, “İşletme Enstitüsü olarak misyonumuza paralel stratejik önem taşıyan Koç Üniversitesi EMBA programımızın dünya çapındaki büyük yükselişinden olağanüstü memnuniyet duyuyoruz. Sıralamada son yıllarda kazanılan ivme mezunlarımızın iş dünyasının beklentilerini karşılayan yetkinliklerini geliştirmeleri, programdan kazanımlarını iş hayatlarına başarılı bir şekilde yansıtmaları ve kariyerlerinde bunun sonucu takip eden hızlı yükselişin sonucudur. Belirsizliğin arttığı, hem ders içerikleri hem de öğretim şekli açısından öğrenci ve öğretim üyelerinin beklentilerinin değiştiği bu ortamda, dünya devi okullar arasında kaydetmiş olduğumuz yükseliş eğitim kalitemizin dünya standartlarında olduğunun net bir göstergesidir” dedi.

 

En az 7 yıl iş tecrübesi olan orta düzey yöneticilerin yönetim ve liderlik becerilerini artırarak kariyerlerinin üst seviyelerinde ihtiyaç duyacakları analitik temeli sağlayan Koç Üniversitesi Executive MBA Programı 17 ay sürüyor. Öğrenciler, 17 ay süren ve özveri gerektiren Executive MBA programını tamamladıklarında Koç Üniversitesi mezun ağının ve uluslararası bir çevrenin de ayrılmaz bir parçası oluyorlar.

 

Executive MBA ve MBA programlarıyla Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye’deki tek kurum olma özelliği de taşıyor. Aynı zamanda AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluşu olma statüsünü koruyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *