«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Fotoğraf Sanatının Kalbi Gölcük'te Atmaya Devam Ediyor

Fotoğraf Sanatının Kalbi Gölcük'te Atmaya Devam Ediyor

fotograf-sanatinin-kalbi-golcukte-atmaya-devam-ediyor.jpg

“Küresel Isınma – İklim Krizi” konulu 7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve “Sizin Gözünüzden Gölcük” konulu 14. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sergi ve ödül töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Gölcük Belediyesi ile GFSD – Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği’nin iş birliği, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle 14.sü düzenlenen ulusal “Sizin Gözünüzden Gölcük” ve 7.si düzenlenen uluslararası “Küresel Isınma – İklim Krizi” konulu fotoğraf yarışmalarında dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlenen törenle takdim edildi.

 

DERECEYE GİREN SANATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törene; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, GFSD Başkanı İsmail İkiz, SAGÜSAD Sakarya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Ünal Dabak, fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar katıldılar.

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS YARIŞMALARI FOTOĞRAFLARI KİTABA DÖNÜŞECEK

İlçenin adının uluslararası ve ulusal, kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle duyurulması için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “2008 yılında kurulan GFSD’nin kurucularındanım. O günden bu yana Gölcük Belediyesi ve GFSD önemli projelere imza attılar. Özellikle 10 yıl boyunca devam eden en son 2019 yılında düzenlediğimiz ‘Somut Olmayan Kültürel Mirasımız’ başlıklı fotoğraf yarışmalarına dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’nin en geniş somut olmayan kültürel miras fotoğraf arşivi Gölcük Belediyesi’ne aittir. Kaybolan mesleklerin son temsilcileri, çocuk oyunları ve pek çok somut olmayan kültürel mirasımızı, düzenlediğimiz yarışmalarla kayıt altına alıp, gelecek nesillere aktarılmasını sağladık. UNESCO tarafından hem Gölcük Belediyesi hem de GFSD kültüre olan katkısı nedeniyle ödüllendirildiler. 10 yıl düzenlenen yarışmalarda dereceye giren, mansiyon alan ve sergileme kazanan fotoğraflardan oluşan kitabı Gölcük Belediyesi olarak yayınlayacağız. Kitapta; fotoğrafa konu somut olmayan kültürel mirasımız açıklanacağı gibi, kim tarafından, hangi tarihte ve nerede çekildiği bilgileri de yer alacak” dedi.

GÖÇ KONULU ULUSLARARASI FOTOĞRAFLAR YARIŞMASINA BM SPONSOR OLDU

Başkan Sezer: “2019 yılında Gölcük Belediyesi ve GFSD tarafından düzenlenen ‘Göç’ konulu fotoğraf yarışmasındaki fotoğraflar BM tarafından, Türkiye raporunda ve tüm dünyadaki yayınlarında kullanılmıştı. Ödül ve sergileme töreni, 2022 yılında Ankara’da yapılan ‘Göç’ konulu fotoğraf yarışmasını BM (Birleşmiş Milletler) sponsorluğunda, yine GFSD işbirliğiyle düzenledik” diye konuştu.

BAŞKAN SEZER’DEN FOTOĞRAF SANATÇILARINA MÜJDE

Fotoğraf sanatçılarına da bir müjde veren Başkan Sezer, “Değirmendere Yalı Evleri’nde  Seramik Evimiz var. Bu güzel tarihi yapının zemin katında GFSD üyeleri ve misafir fotoğraf sanatçıları sunumlarını yapabilecekler. Gölcük’ün adının uluslararası etkinliklerde, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle duyurulması adına çok önemli bulduğum ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında dereceye giren fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyor, katılan tüm fotoğraf sanatçılarına, kıymetli jüri üyelerine, 2009 yılından bu yana fotoğraf yarışmalarını birlikte düzenlediğimiz Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Sayın İsmail İkiz ve yönetimine, tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÖLCÜK’ÜN GÜZELLİKLERİ FOTOĞRAF KARELERİNE YANSIDI

Gölcük sınırları içinde yer alan, keşfedilmeyi bekleyen, turistik alanların ve çekim merkezlerinin, ilçenin simgeleri haline gelen mekanların fotoğraf sanatının kalıcı gücü ile gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen “Sizin Gözünüzden Gölcük” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına; 16 farklı şehirden, 105 kişi, birbirinden değerli 392 fotoğraf gönderdiler. Jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirmenin ardından yarışmada; 1. Ömer Faruk Güler, 2. Melih Sular, 3. ise Sema Ulubir oldu. Yarışmada; Sare Kural, İbrahim Kaya ve Aytül Akbaş’a ait 3 fotoğraf mansiyon ödülü kazanırken, 34 fotoğraf ise sergilemeye değer bulundu. 

KÜRESEL ISINMA VE İKLİM KRİZİNİN ETKİLERİNİ FOTORAFLADILAR

Büyük ilgi gören “Küresel Isınma – İklim Krizi” konulu 7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na ise; 22 farklı ülkeden, 521 kişi, 1784 fotoğrafla katıldı. Yarışmada; altın madalyayı Şebnem Coşkun, gümüş madalyayı Bangladeşli Mithail Afrige Chowdhury, bronz madalyayı ise Kadir Tezel kazandı. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirmede mansiyon ödüllerini; Mehrdad Vahed Yousefabad, Mahmut Serdar Alakuş, Mahmut Serdar Alakuş, Mithail Afrige Chowdhury, Cengizhan Türkoğlu, Prakash Kandakoor kazanırken, 50 fotoğraf da sergilemeye değer bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *