«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. GeForce RTX 40 SUPER Serisi Süper Güçleri Yapay Zeka Olan Yeni Kahramanlar Görücüye Çıktı

GeForce RTX 40 SUPER Serisi Süper Güçleri Yapay Zeka Olan Yeni Kahramanlar Görücüye Çıktı

geforce-rtx-40-super-serisi-super-gucleri-yapay-zeka-olan-yeni-kahramanlar-gorucuye-cikti.jpg

NVIDIA bugün CES 2024 etkinliğinde en yeni oyunları ve içerik oluşturmayı güçlendiren ve yapay zeka destekli bilgisayarların çekirdeğini oluşturan GeForce RTX 40 SUPER, GeForce RTX 4080 SUPER ve GeForce RTX 4070 Ti SUPER GPU’ları içeren GeForce RTX 40 SUPER Serisi GPU ailesini duyurdu.

NVIDIA’nın Ada Lovelace mimarisine dayalı bu en son GPU iterasyonu, oyun, içerik üretimi ve günlük üretkenliği hızlandırmak için 52 shader TFLOPS, 121 RT TFLOPS ve 836 AI TOPS sunarak oyun oynamayı, yaratıcılığı ve günlük üretkenliği güçlendiriyor ve yeni eğlence dünyaları ve deneyimleri geliştirme gücü sağlıyor.

Yeni GeForce RTX SUPER GPU’lar, PC’lerde yapay zekayı deneyimlemenin yeni en üst düzey yolu olarak karşımıza çıkıyor. Özel tasarlanmış yapay zeka tensör çekirdekleri, oyun, içerik üretme ve günlük üretkenlik alanında yeni nesil yetenekler sunuyor. RTX GPU’larının üzerine inşa edilen zengin yazılımlar yapay zeka desteğiyle daha da hızlanıyor. 

Yeni GPU’ların özellikleri ise;

  • GeForce RTX 4080 SUPER, 4K çözünürlükte ışın izlemeli oyunlara güç veriyor. Grafiksel olarak en yoğun oyunlarda GeForce RTX 4080 SUPER DLSS Frame Generation olmadan GeForce RTX 3080 Ti’dan 1,4 kat daha hızlı. 836 AI TOPS ile DLSS Frame Generation ekstra bir performans artışı sağlayarak RTX 4080 SUPER’ı RTX 3080 Ti’dan iki kat daha hızlı hale getiriyor. Stable Diffusion XL veya Stable Video Diffusion gibi yapay zeka iş yüklerinde, içerik oluşturucular RTX 3080 Ti’den 1,5 kat daha hızlı video ve 1,7 kat daha hızlı görüntü oluşturabiliyor. RTX 4080 SUPER, RTX 4080’e göre performans avantajı için daha fazla çekirdek ve daha hızlı bir belleği içeriyor. RTX 4080 SUPER 31 Ocak itibariyle satışa sunulacak.
  • RTX 4070 Ti SUPER, oyunları 1440P’de ve 4K’ya kadar süper yüksek kare hızlarında maksimuma çıkarmak için harika bir GPU seçeneği olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor. RTX 4070 Ti ile karşılaştırıldığında RTX 4070 Ti SUPER, daha fazla çekirdeğe, 16 GB’a yükseltilmiş bir çerçeve arabelleğine ve video düzenleme ve büyük 3D sahneleri oluşturmak için mükemmel bir şekilde uygun olan 672 GB/sn’ye önemli bir bellek bant genişliği artışı sağlayan 256 bit bellek veriyoluna sahip. RTX 4070 Ti SUPER, RTX 3070 Ti’den 1,6 kat ve DLSS 3 ile 2,5 kat daha hızlıdır. GeForce RTX 4070 Ti SUPER 24 Ocak’ta satışa sunulacak. 
  • RTX 4070 SUPER, RTX 4070’ten %20 daha fazla çekirdekle geliyor ve bu da onu RTX 3090’dan daha hızlı hale getirirken gücün bir kısmını kullanıyor. DLSS 3 ile 1,5 kat daha hızlı hale geliyor. Ürün 17 Ocak’ta satışa sunulacak.

 

NVIDIA Global GeForce Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Matt Wuebbling: “Oyun tutkunlarından yaratıcı profesyonellere kadar herkes için, GeForce RTX SUPER GPU’ları harika yükseltmeler sunuyor. GeForce RTX SUPER kartları, 500’den fazla RTX oyununu ve uygulamasını destekliyor ve kullanıcıları PC’ye gelen güretici yapay zeka uygulamalarının dalgasına karşı hazırlıyor.”

NVIDIA, Milyonlara Üretici Yapay Zeka Teknolojisini Sunuyor

Onlarca yıl boyunca bilgisayar teknolojisindeki liderliğini sürdüren ve 100 milyondan fazla RTX GPU’su ile yapay zeka dönemine öncülük eden NVIDIA, GeForce RTX SUPER masaüstü GPU’larıyla üretici yapay zeka performansını milyonların kullanımına sunuyor. Şirket ayrıca, her biri önde gelen OEM’lerden gelen yeni  yapay zeka destekli dizüstü bilgisayarları ve geliştiriciler ile son kullanıcılar için RTX hızlandırmalı yapay zeka yazılım ve araçlarını tanıttı.

NVIDIA artık PC deneyimlerini üretici yapay zekayla geliştirmek için şu araçları sunuyor: Metinden görüntüye iş akışları için popüler Stable Diffusion XL modelinin NVIDIA TensorRT hızlandırması, üretici yapay zeka doku araçlarına sahip NVIDIA RTX Remix, NVIDIA ACE mikro hizmetleri ve Frame Generation ile DLSS 3 teknolojisini kullanan daha fazla oyun. 

En yeni büyük dil modellerinin (LLM’ler) çıkarım performansını hızlandıran ve optimize eden açık kaynaklı bir kütüphane olan NVIDIA TensorRT-LLM (TRT-LLM), artık PC’ler için önceden optimize edilmiş daha fazla modeli destekliyor. TRT-LLM tarafından hızlandırılan ve yine bu ay piyasaya sürülen bir NVIDIA teknoloji demosu olan Chat with RTX (RTX ile Sohbet), yapay zeka meraklılarının notları, belgeleri ve diğer içerikleriyle etkileşime girmelerine olanak tanıyor.

RTX, sadece son 4 yılda 5 kat büyüyerek en hızlı büyüyen dizüstü bilgisayar platformu olma konumuma yükseldi. Dünya genelinde 50 milyondan fazla cihaz oyuncular ve içerik üreticiler tarafından kullanılıyor. Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Razer, Samsung ve daha fazlasından yeni sistemler bu ayın sonlarında gönderilmeye başlanacak ve kullanıcıların kutudan çıkar çıkmaz üretken yapay zekayı deneyimlemelerine olanak tanıyacak ve NPU’lara kıyasla %20 ila %60 arasında bir performans artışı sunacak. 16 milimetreye kadar olan 14 inçlik ince modellerden en güçlü 18 inçlik modellere kadar, her oyuncu ve yaratıcı için bir dizüstü bilgisayar bulunuyor. 

 

NVIDIA’nın Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang: “Üretici yapay zeka, bilgisayar tarihindeki en önemli platform değişimlerinden biridir ve bu etkileyici dönüşümle oyun, içerik üretimi, geliştirme ve üretkenlik alanları da hızla değişiyor. Bu yeni çağın en etkili uygulamaları, sadece bir GPU’nun sunabileceği büyük hesaplama gücünü yerel olarak çalıştırmayı gerektiriyor. 100 milyondan fazla RTX AI PC ve iş istasyonu ile RTX, yapay zeka geliştiricileri için devasa bir kurulum tabanı sağlıyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *