«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Gelecek Sağlıklı Nesiller İçin Önceliğimiz: Doğru Beslenme ve Spor

Gelecek Sağlıklı Nesiller İçin Önceliğimiz: Doğru Beslenme ve Spor

gelecek-saglikli-nesiller-icin-onceligimiz-dogru-beslenme-ve-spor.jpg

Muratbey, topluma sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırma hedefi doğrultusunda yaptığı Ar- Ge çalışmalarına, Kaymaklı Plus gibi zengin besin değerine sahip inovatif peynirler sunarak devam ediyor. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı özelinde sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çocukların ve gençlerin beslenmesinde neler yapılması gerektiğini anlatıyor. 

 
 
D vitamini ile zenginleştirilmiş, inovatif ürünlerle halk sağlığına verdiği destekle öne çıkan Muratbey;  sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığının toplumda yerleşmesi için Ar- Ge çalışmaları ve projeler yürütüyor. Bu çalışmaların bir ürünü olan Muratbey Plus Kaymaklı, prebiyotik içeriğiyle bağışıklık ve sindirim sistemlerini desteklerken, yüksek serum ( whey) protein içeriği ile başta sporcular olmak üzere sağlıklı beslenmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir lezzet olarak dikkati çekiyor. 

Düzenli spor, doğru beslenme alışkanlığı kazandırır

Sağlıklı genç nesiller yetiştirebilmek adına doğru beslenme ve spor alışkanlığının bilinçli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Çocuk ve gençlerde düzenli olarak yapılan spor, kasları güçlendirir, dayanıklılığı arttırır ve kemikleri güçlendirir. Düzenli spor yapmak; birçok hastalıktan korur, hastalığın gelişme riskini de azaltabilir. Bununla beraber, şişmanlıktan korur, kan basıncını iyileştirir. Kalp-damar hastalığı riskini azaltır. İştahı düzenleyerek doğru beslenme alışkanlığı kazandırır. Büyüme-gelişmeyi destekler ve mental sağlığımızı kuvvetlendirdiği gibi daha mutlu hissetmeye de yardımcı olur. Çocuklar için sağlıklı beslenme, anne karnında başlar ve 20’li yaşlara kadar devam eder. Spor yapan çocuk ve gençlerin sağlıklı beslenme ilkelerini esas alarak yapılan egzersizin türü, sıklığı, süresi ve şiddetine göre enerji ve besin ögelerini yeterli oranda almaları gerekir” dedi.

Kas gelişimi için protein ağırlıklı beslenmek önemli

Prof. Dr. Garipağaoğlu, düzenli spor yapan çocuklarda ve gençlerde kas gelişimi için protein ağırlıklı beslenmenin önemi hakkında da bilgi verdi. Garipağaoğlu, “Proteinler büyüme için önemli besin ögeleridir. Günlük protein gereksinimi normal sağlıklı çocuklar için 1.1g/kg’dır. Spor yapan çocuklara, yaptıkları egzersizin türü, sıklığı, süresi ve şiddetine göre değişmekle birlikte 1.2-1.6g/kg protein önerilir. Büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin gerekli aminoasitleri içeren ve kaliteli protein olarak bilinen hayvansal kaynaklı besinleri yeterli miktarda tüketmeleri gerekir. Son yıllarda özellikle gençler arasında kas geliştirmek için gelişigüzel bir şekilde kullanılan protein tozlarının popülerleştiğini gözlemliyoruz. Bilinçsiz gıda takviyeleri ve vitamin alımları nedeniyle ciddi sağlık sorunlarının da yaşandığını biliyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimiz bilmelidir ki ancak vücuda doğal yollarla giren protein sağlıklı kas gelişimine yardımcı olur. Çevreden görülerek özenilen ve yüksek dozda uzun süre kullanılan protein tozları; kemik erimesi, böbrek yetmezliği ve çeşitli kalp sorunları yaşanmasına neden olabilir. Çoğu protein tozunun içeriğine bakıldığında topaklanmayı önleyici olarak koydukları silikon dioksit olduğunu görüyoruz. Bu zararlı maddeler yerine hem yüksek besin değerine hem de kas geliştirme amaçlı yoğun bileşene sahip olan doğal whey proteinlerin tercih edilmesi son derece sağlıklıdır.” dedi.

Muratbey Plus Kaymaklı: Sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal peynir

Muratbey Plus Kaymaklı, hem zengin D vitamini hem de doğal prebiyotik ve whey (serum)  protein içeren ilk sürülebilir peynir olarak günün her saatinde her öğünde yenilebiliyor.   Prebiyotik ve whey (serum) protein içeriğiyle bağışıklık ve sindirim sistemlerine destek olan ve aynı zamanda az tuzlu olan Muratbey Plus Kaymaklı; özellikle spor yapanlar, çocuklar, yaşlılar ve tüm sağlıklı beslenmek isteyenler için son derece değerli bir içeriğe sahip. Muratbey Plus Kaymaklı ’nın 100 gramında 5 mcg D vitamini bulunuyor. Böylece Kaymaklı, günlük D vitamini ihtiyacınızın yüzde 33’ünü karşılıyor. Ayrıca Türk Gıda Kodeksi’ne göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın %88’ini ve fosfor ihtiyacınızın %93’ünü karşılamaya yetiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *