«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Haymana'da Hem Açılış Hem Kutlama

Haymana'da Hem Açılış Hem Kutlama

haymanada-hem-acilis-hem-kutlama.jpg

Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana etkinlikleri kapsamında Sındıran Mahallesinde bir dizi etkinlik düzenledi.

İlköğretim Haftasına denk gelen etkinlik kapsamında Sındıranlı öğrenciler için Çocuk Şenliği düzenlenirken Belediye tarafından yapılan Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Etkinliğe Kaymakam Osman Sak, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, gazeteci Abbas Güçlü, Prof.Dr. Mecit Vural, Dr. Necati Yalçın, kamu kurum kuruluşlarının amirleri, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Can, Kardeş İlçe Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, Haymana Dernekler Federasyonu Başkanı Suat Dinç, STK Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

 

Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı Açıldı

Etkinliklerden önce, Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Haymana Belediyesi tarafından mahalleye kazandırılan alanda, meydan, park düzenlemesinin yanı sıra asfalt çalışması ve çevredeki metruk binaların yıkımı da gerçekleştirildi. Meydan çevresindeki duvarlara Sındıran mahallesinin görsel güzellikleri, kaya mezarları, Zarif Akyıldız Çiçeği ve tarihi önemi olan Kavo ile Atatürk’ün sohbeti resmedildi.

İlköğretim Haftası’nın açılış konuşmasını yapan Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaya öğretmenlerin öğrencilerin önce aklına sonra yüreğine dokunan, onlara okumayı sevdiren birer rehber olduklarını ifade ederek öğrencileri bilgi, beceri ve değerlerle donatacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

 

Turgut “Sındıran’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlu Olsun”

Bugünün aynı zamanda Sındıran mahallesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü olduğunu ifade eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Sakarya Meydan Muharebesinin 22 gün 22 gece sürdüğü topraklardır Haymana… Biz de bu tarihler arasında 22 gün boyunca etkinlikler yapıyoruz. Bugün de eğitim-öğretim yılının ilk günü sebebiyle bu programımızı etkinliklerimize dâhil ettik. Ahmet Turgut Meydan ve Park açılışının yanında öğrencilerimiz için çocuk şenliği düzenleyip çeşitli hediyeler verdik. Hem kutlama hem açılış yaptık. Çocuklarımız için unutulmaz bir gün olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

 

Aydemir “Hepiniz Meclise Bekliyorum”

Ak Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ise Sındıranlı öğrencileri Meclis’e beklediğini belirtip “Ben Biliyorum ki bu okulda nice geleceğin Başkanları, geleceğin doktorları, öğretmenleri var. Hepiniz gözlerinizdeki heyecanı umudu hiçbir zaman kırmayın.” dedi.

 

Öğrenciler Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

Açılışın ardından Yenice İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası kutlamalarına ve Çocuk Şenliğine geçildi. Diyarbakır Bakır Gençlik Kulübü’nün sunduğu halk oyunu gösterisinin ardından bisiklet, tablet ve sürpriz hediyelerin olduğu çekiliş yapıldı. Okul bahçesine kurulan oyun gruplarında öğrenciler doyasıya eğlenirken program yöresel sanatçı Oğuzhan Saraç’ın söylediği türküler ve çekilen halaylarla sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *