«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. HPE GreenLake, hibrit bulut genelinde iş yüklerini modernize ediyor.

HPE GreenLake, hibrit bulut genelinde iş yüklerini modernize ediyor.

hpe-greenlake-hibrit-bulut-genelinde-is-yuklerini-modernize-ediyor.jpg

Hewlett Packard Enterprise, kuruluşların hibrit bulut ortamındaki veri öncelikli üretim iş yüklerinin modernizasyonuna destek olmak üzere uçtan buluta platformu HPE GreenLake için yeni uygulama, analitik ve geliştirici hizmetlerini duyurdu. Güncellemeler arasında şunlar yer alıyor:

 

  • HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, artık Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) Anywhere from Amazon Web Services (AWS) ve Kubernetes için genişletilmiş konteyner devreye alma seçenekleriyle, müşterinin DevOps süreçlerini ve sürekliliğini desteklemek üzere kod olarak altyapı, buluta özgü araç zincirleri ve (CI/CD) ortamları için sürekli entegrasyon ve yaygınlaştırma olanakları sunuyor.
     
  • Genel amaçlı bilgi işlem, bellek ve depolama iş yükleri için optimize edilmiş altı şablon, kullandıkça öde tüketim modeli eşliğinde ve kolay fiyatlandırma seçenekleriyle HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise içeriğine dahil edildi.
     
  • HPE GreenLake'i içeren genişletilmiş iş ortağı ekosistemindeki ivmelenme, HPE GreenLake for Red Hat OpenShift Container Platform ve yakın zaman önce duyurulan HPE GreenLake for VMware ile devam ediyor.
     
  • Tüketim analitiğindeki iyileştirmeler, üç hiper ölçekli genel bulut satıcısı için uygulamalara dair gelişmiş kullanım ve maliyet analitiği sunuyor.
     
  • HPE GreenLake for Data Fabric ve HPE Ezmeral Unified Analytics artık HPE Ezmeral erken erişim programı aracılığıyla sunuluyor.
     

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri Çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Vishal Lall, şunları söyledi: "HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, tamamen modern bir deneyime sahip, kullanıma hazır özel bulut eşliğinde her sektördeki kuruluşlarda yankı uyandıracak ölçüde optimize edilmiş performans, açık tercih, düşük ve öngörülebilir TCO sunuyor. Müşteriler, dijital dönüşüm için hibrit bulut işletim modelinin öneminin farkındalar. HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, uçtan merkeze ve birden çok bulut genelinde en iyi hibrit bulut yeteneklerini hizmet olarak sunan tek çözümdür."

 

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise ile iş yüklerini hibrit bulutta yaygınlaştırabilir ve yönetebilirsiniz

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, otomatize, esnek, ölçeklenebilir ve tamamen yönetilen kurumsal düzeyde modern özel bulut deneyimini yeniden tanımlıyor. Hem bulut yerel hem de geleneksel uygulamalar için hazırlanan HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, maliyet ve performans için optimize edilmiş ortak bir altyapı havuzundan çıplak donanım, sanal makineler ve konteyner iş yüklerinin self servis yaygınlaştırılmasını destekliyor. Bugün HPE, HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise için aşağıdaki geliştirmeleri paylaştı:

 

  • HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, Amazon EKS Anywhere with Kubernetes için genişletilmiş konteyner devreye alma seçenekleri sunuyor. Müşteriler artık genel bulutta kullandıkları konteyner çalıştırma sürelerinin aynısını şirket içinde yapabiliyor. Böylece hibrit bulutlarında tutarlı bir yerel bulut deneyimle iş yüklerinin taşınabilirliğini sağlıyor.
     
  • Müşteriler, zaman kazandıracak sezgisel bir kullanıcı arayüzü konsolu eşliğinde uygulama programlama arabirimlerini (API'ler), komut satırı arabirimini (CLI) veya kod olarak altyapıları (IaC) kullanarak VM'lerini, konteynerlerin veya çıplak donanımlarının yönetimini kolaylıkla kendi kendileri yapabilecekler. Bu seçenekler, geliştiricilerin daha fazla verimlilik ve görünürlük için çeşitli işletim sistemleri, konteyner uygulama yığınları ve araç zinciri entegrasyon hizmetleri arasından seçim yapma esnekliğine kavuşmalarını ve çalışma alanlarına anında erişmelerini sağlıyor.
     
  • HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, kritik iş yüklerindeki performans için kullandıkça öde modeliyle ve rekabetçi fiyatlarla genel amaçlı, bilgi işlem, bellek ve depolama iş yükleri için optimize edilmiş altı örnek sunuyor. 
     
  • Tüketim analitiğindeki iyileştirmeler, üç hiper ölçekli genel bulut satıcısı için uygulamaların gelişmiş kullanımını ve maliyet analitiklerini sunuyor. Bu çözüm, müşterilerin hibrit ortamlarında kapasite planlamasını ve bütçelemeyi geliştirmelerine yardımcı olmak için daha kolay hizmet raporlaması ve gösterge panosu içgörülerini içeriyor.
     
  • HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise şu anda dünya genelinde 52 ülkede mevcut ve iş ortakları için HPE GreenLake for Partners programı aracılığıyla satın alınabiliyor.
     

HPE GreenLake ekosistem iş ortaklarını ve pazar tekliflerini genişletiyor

Müşterilere daha fazla seçenek ve işlevsellik sağlamak için HPE, DevOps, AI/ML, analitik, veri koruma, güvenlik ve daha fazlası için HPE GreenLake Marketplace'teki iş ortağı ekosistem tekliflerini genişletmeye devam ediyor. Bugünkü duyurular HPE GreenLake for Red Hat OpenShift Container Platform ve yakın zamanda duyurulan HPE GreenLake for VMware'i vurguluyor.

 

  • HPE GreenLake for Red Hat OpenShift Container Platform, Red Hat açık kaynak çözümüyle HPE GreenLake üzerinde yeni hizmet teklifleri sunmak için bu yılın başlarında Discover 2022'de yapılan ortak geliştirme duyurusunun bir sonucu. HPE GreenLake ile Red Hat OpenShift kombinasyonu, müşterilere uygulama geliştirme ve hibrit bulut inovasyonu için tutarlı, güçlü bir temel sağlıyor. Bu, müşterilerin birden çok BT ortamında kararlılığı ve performansı artırırken maliyetleri ve karmaşıklığı azaltmasına yardımcı oluyor. HPE GreenLake for Red Hat OpenShift Container Platform uçta, veri merkezinde ve hibrit bulut ortamlarında konteynerlerin self servis yönetimini sağlayarak müşterilere daha fazla esneklik, ölçeklenebilirlik ve optimize edilmiş standart konteyner yapılandırmaları sağlıyor.
     
  • Kasım 2022'de duyurulan HPE GreenLake for VMware, kullandıkça öde hibrit bulut tüketim modeliyle tam entegre çözüm sunmak için HPE GreenLake ve VMware Cloud'u bir araya getiriyor. VMware Cloud, HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise dahil olmak üzere HPE GreenLake portföyü genelinde tamamen entegre olacak.
     

Data Fabric ve HPE Ezmeral Unified Analytics için HPE GreenLake erken erişim programı

HPE, Discover Frankfurt'ta HPE GreenLake for Data Fabric ve HPE Ezmeral Unified Analytics için erken erişim programlarını da tanıttı. Erken erişim programıyla geliştiriciler, hibrit veri ve analitiğe dair zorlukları çözmek için yeni özellikleri ve yetenekleri test ederek veri yapısını ve analitik hizmetini önceden deneyebilecekler.

 

HPE GreenLake for Data Fabric, güvenilir veri kaynağına sorunsuz erişim için şirket içi, çoklu bulut ve uçlar genelinde farklı veri türlerini birleştirerek analitiği ve veri yönetimini modernize ediyor. HPE Ezmeral Unified Analytics, veri mühendisliği, analitik ve veri bilimi projelerinin tüm yaşam döngüsünü ele almak için açık kaynak araçlarını destekleyen, türünün en iyisi bulut çözümünü sağlıyor.

 

HPE GreenLake deneyiminin temeli – HPE GreenLake uçtan buluta platformu

HPE GreenLake platformu, müşterilerine ve iş ortaklarına birleşik bir hibrit deneyim ve bulut hizmetlerine kolay erişim sağlıyor. Bugün HPE GreenLake 65 binden fazla müşteriyi destekliyor, iki milyondan fazla bağlı cihaza güç sağlıyor ve dünya çapındaki müşterileriyle exabyte ölçeğinde veriyi yönetiyor. Kuruluşlar, hibrit bulut stratejilerini otomatize etmek, düzenlemek ve yürütmek için tek bir platformdan yararlanıyor.

 

HPE, HPE GreenLake platformunda inovasyona ve yatırıma devam ediyor. Mart 2022'de HPE, uç yetenekler dahil tüm bulut hizmetlerine basitleştirilmiş bir görünüm ve erişim sağlayan yeni, birleşik bir operasyonel deneyimi duyurmuştu. Buna HPE GreenLake platformunun Aruba Central ile yakınsaması da dahildi. HPE, Haziran ayındaki HPE Discover 2022 etkinliğinde ise gelişmiş güvenlik, yeni geliştirici portalı, yeni araçlar ve varlıkları ve iş yüklerini daha geniş ölçekte yönetmek için güçlendirilmiş yetenekler dahil olmak üzere ek çalışmalarını duyurmuştu. 

 

HPE GreenLake platformunda sanal test sürüşüne çıkmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Bulunabilirlik

Red Hat OpenShift Konteyner Platformu için HPE GreenLake, 2023’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *