«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. HUAWEI WATCH D ile tüm sağlık kontrolleri bir arada

HUAWEI WATCH D ile tüm sağlık kontrolleri bir arada

huawei-watch-d-ile-tum-saglik-kontrolleri-bir-arada.jpg

HUAWEI, CE Tıbbi Cihaz Yönetmeliği sertifikası ile onaylanan EKG ve tansiyon izleme özellikli ilk akıllı saat olan yepyeni HUAWEI WATCH D’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

HUAWEI WATCH D, bilek tipi EKG ve ilk kez gerçek zamanlı her yerde tansiyon izlemeyi mümkün kılarak, sağlık izlemenin rahatlığını tüketicilerin bileklerine getiriyor. HUAWEI WATCH D, tüketiciler için günlük sağlık izleme ve günlük takip arkadaşı olarak yeni bir seçenek.

Yenilikçi donanım, doğru tansiyon ölçümü

Tansiyon ölçümünün doğruluğu, geleneksel akıllı saatlerde bilek üzerindeki sıkılık ve takma pozisyonundan etkileniyor. HUAWEI WATCH D’nin yüksek çözünürlüklü basınç sensörü, geri besleme basınç kontrol devresi ve düşük akışlı hava yolu sayesinde, hassas basınç ölçüm sistemi en fazla ±3mmHg basınç ölçüm hassasiyetiyle kullanıcıların her zaman ve her yerde tansiyon ölçmesine olanak tanır.

Tansiyon takibine doğrudan erişim imkanı veren özel İşlevsel düğmesi ve ana ekrana dönmek veya uygulama menüsüne erişmek için bir ana ekran tuşu bulunan saat, çift katmanlı ergonomik hava yastığı içer basınç değişikliklerini doğru algılayarak hatasız tansiyon ölçümüne olanak tanır.

Sağlık personeli gibi çalışan akıllı saat

HUAWEI TruBP Algoritması son 6 yıldır geliştirilmektedir ve 20’den fazla ilgili patentten oluşmaktadır. Bu algoritma akıllı ölçüm yardımı, tansiyon duyarlılığı değerlendirmesi, özellikleri ve pozisyonu destekler.

HUAWEI WATCH D, hareketsiz kalmanızı isteyecek ve el hareketini, bilek kas gruplarındaki kasılmaları tespit eden hareket sensörlerinin kullanılmasıyla, en doğru sonuçların sağlanabilmesi için kan basıncı izleme sırasında elinizi 45 derecelik bir açıyla tutmanız konusunda size rehberlik edecektir.

En detaylı ve doğru tansiyon ölçümü

Akıllı hassas sensör, 0,01 mmHg ’ye kadar kalp ritim basıncı değişikliklerini tanımlayabilir. 128Hz Basınç kontrol devresi, bir mikro pompa kullanarak hava akışını ayarlar. Havayolu tasarımı, +/- 3 mmHG basınç doğruluğu ile sonuçlanan akışkan simülasyonuna dayanmaktadır.

Tansiyon, önce üst (sistolik) değer, ardından alt (diyastolik) sayı ile milimetre cıva (mmHg) birimleri cinsinden ölçülür. Normal tansiyon aralığında sistolik değer 120’nin altında ve diyastolik değer 80’in altında olmalıdır. Bir hastanede tansiyon ölçerken, doktorun “11’e 7 olarak” iletişim kurduğunu duymak yaygındır, bu da tansiyonunuzun normal aralıkta olduğu anlamına gelir. Genelde son rakam atılı sadeleştirerek bu sonuçların iletişimi yapıldığı için 110’a 70 ölçülen tansiyona 11’e 7 deriz.

HUAWEI WATCH D, her sabah tansiyonunuzu ölçmenizi hatırlatacak akıllı hatırlatma işlevi ile donatılmıştır. Hatırlatma işlevini özelleştirebilir ve size daha uygun bir zamanda veya doktorunuzun gerekli gördüğü aralıklarda ölçümler alabilirsiniz.

Bilekteki sağlık asistanı, akıllı saat yazılımında önemli bir atılım

HUAWEI WATCH D sadece bir tansiyon sensörü veya kalp atış hızı izleme cihazı değildir. Sağlık ölçümünün yanı sıra, bilimsel uyku izleme, tüm gün SpO2 izleme, cilt sıcaklığı algılama veya stres izleme gibi bir akıllı saatin tüm özelliklerini destekleyen ve 70’ten fazla egzersiz modu ile donatılmış tam işlevli bir akıllı saattir.

HUAWEI ayrıca, HUAWEI WATCH D kullanıcılarının artık egzersiz sonuçlarını HUAWEI Health uygulamasından son derece popüler egzersiz izleme uygulaması ve topluluğu olan Strava ile paylaşabileceklerini duyurmaktan mutluluk duyuyor. Veri paylaşımı etkinleştirildikten sonra kullanıcılar, HUAWEI akıllı saatleri tarafından toplanan verilerine Strava web sitesinden erişebilirler.

Kalbinizi anlayan profesyonel EKG özellikleri

HUAWEI WATCH D, EKG verilerini kaydetmeyi ve anında EKG raporları oluşturmayı destekleyen yüksek performanslı sensör modülü ile donatılmıştır. Ayrıca HUAWEI WATCH D, anormal bir kalp atış hızı tespit edilir edilmez kullanıcıya EKG ölçümleri yapmasını hatırlatan EKG izlemeyi de destekler.

Akıllı mod ile birlikte, kullanıcıların sık sık şarj etmek zorunda kalmadan sürekli olarak saatlerini takıp kullanabilmelerini ve sağlıklarını kesintisiz izlemelerini sağlayan 7 günlük uzun pil ömrü sunar.

HUAWEI WATCH D, 1 yıl uzatılmış garanti ve özel şarj cihazı ile birlikte HUAWEI Online Mağaza üzerinde 8.999 TL fiyatla satışa sunuluyor. Ayrıca Mart ayı sonuna kadar, Huawei Online Mağazı’nda geçerli AWATCHD500HW kodlu kupon kullanılarak 500 TL değerinde sepette indirim sağlanabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *