«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. İKÇÜ’de Erasmus Günleri

İKÇÜ’de Erasmus Günleri

ikcude-erasmus-gunleri.jpg

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nce ilki düzenlenen "Erasmus Günleri" etkinliği Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapıldı. İzmir'de “Eurodesk Türkiye Temas Noktası” olarak akredite edilen tek üniversite olan İKÇÜ’nün ev sahipliğinde yapılan etkinliğin açılışına Rektör Prof. Dr. Saffet Köse katıldı.

 

Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ender Akan’ın ev sahipliğinde iki oturumda yapılan etkinliği, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının temsilcileri, yerel yönetimlerin proje birimlerinde görevli personel ile çok sayıda araştırmacı, akademisyen ve öğrenci takip etti.

 

Bu Buluşmalar Araştırmacılara Önemli Katkılar Sağlıyor

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, öncelikli hedefleri arasına uluslararasılaşmayı konumlandıran bir İKÇÜ olarak araştırmacılar arasında etkileşim sağlamak ve uluslararası alanda Türkiye’yi daha görünür kılmak için çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda kültürler arası yakın teması mümkün kılan Erasmus projelerinin oldukça etkili olduğunu kaydeden Rektör Köse, “Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi gereği, daha çok uluslararası projeye katılmak, yereldeki ortaklarımız ile farklı iş birlikleri kurmak için artan bir çalışma içindeyiz. İçinde bulunduğumuz yıl içinde proje sayısını ve etkisini artırmak üzere dış ilişkiler organizasyonumuzda yenilikler yaptık ve yürütülen önemli projeler kabul aldı. Bu vesileyle yeni yapı için çaba gösteren ve projesi kabul edilen tüm ekip arkadaşlarımızı kutluyorum. Projelerin yaygınlaştırması için akademisyenlere ve araştırmacılara yol gösterecek bu gibi etkinliklerin ne denli önemli olduğunun farkındayız. Yol gösterici akademik tecrübeleri paylaşmak için bu buluşmalar araştırmacılara önemli katkılar sağlıyor. Uluslararası hareketlilik programının teşvikini amaçlayan, Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz rehberliğinde üniversitemizin uluslararasılaşma politikalarına katkı sağlayacağına inandığım bu etkinliğin başarılı sonuçlara ulaşacağına inanıyorum” dedi.

 

İyinin Ötesinde 'Daha İyi'si İçin…

Uluslararasılaşma hedeflerinin Avrupa Birliği ülkeleri ile sınırlı olmadığını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Köse,  bilimin evrensel ve tarafsızlık ilkelerine dikkat çekerek; “Esasen bilim tüm taraflılıkların veya bütün ideolojik bakış açılarının ötesinde tasavvur edilmelidir. Kültürlerin bakış açısından biçimlenen yaklaşımlar bilimi etkiliyor olsa da bilim ile uğraşanların etkileşimleri, ufuk açıcı ya da vizyon kazandırıcı sonuçları ortaya çıkarır. Bu yıl kabul edilen projelerimiz ile Afrika, Türk Cumhuriyetler, Uzak Doğu ve Ortadoğu ülkeleri ile farklı iş birlikleri yürütmekteyiz. İyinin ötesinde 'daha iyi'si için ekip ruhuyla çalışmaya devam etmeli, herkesin katkısını önemsemeliyiz”  diye konuştu.

 

Son Altı Ayda Altı AB Projesi

Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ender Akan ise 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla ekim ayı içinde yapılan Erasmus Günleri etkinliklerinde, Erasmus+ programı ve proje örneklerinin kamuoyu ile paylaşıldığını aktardı. Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin, STK’ların, yerel yönetimlerin ve araştırmacıların, bu projelerden faydalanma potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ender Akan, “Yenilikçi fikirlerin düşünce aşamasında bırakılmayıp projeye dönüştürülmesi gerekir. Bu kapsamda proje genel koordinatörlüğü, dış ilişkiler koordinatörlüğü ve Erasmus ofisimizde yer alan uzmanlarımız kılavuzluk yapmaya hazır. Son altı ayda altı AB projesinde İKÇÜ yer aldı. Bu projelerin dördünde koordinatör üniversite olarak yer almaktayız. Projelerin toplam bütçesi bir milyon euroyu aşmıştır. Bu anlamda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Saffet Köse’nin uluslararasılaşma ve kalite çalışmalarına verdikleri destekler için ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak İzmir’de akredite edilen tek üniversitenin İKÇÜ olması bunun en önemli göstergesidir” dedi.

 

Başarılı Proje Sahibi Akademisyenlere Teşekkür

Açılış konuşmalarının ardından AB Erasmus + programlarında başarılı projeleriyle kabul gören akademisyenler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dekan Prof. Dr. Sevtap Ünal, Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu, Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay, Turizm Fakültesinden Prof. Dr. Volkan Altıntaş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Can, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Esen, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör Koray Çelik’e başarı belgeleri takdim edildi.

 

İKÇÜ Erasmus Day etkinliği, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay’ın “Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Programı, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı ve Proje Hazırlama” başlıklı sunumu ile Erasmus+ programı kapsamında destek alan proje örnekleri Prof. Dr. Volkan Altıntaş, Öğr. Gör. Koray Çelik’in “KA1: E-Gastronomi Konsorsiyum Projesi” ile Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı’nın “KA2: Multicultural Classrooms Projesi” nin ayrıntılarının katılımcılarla paylaşmasıyla son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *