«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Kaspersky, “Mobil Kötü Amaçlı Yazılımlarda Tersine Mühendislik” uzmanları için yeni çevrimiçi siber güvenlik eğitimi başlattı

Kaspersky, “Mobil Kötü Amaçlı Yazılımlarda Tersine Mühendislik” uzmanları için yeni çevrimiçi siber güvenlik eğitimi başlattı

kaspersky-mobil-kotu-amacli-yazilimlarda-tersine-muhendislik-uzmanlari-icin-yeni-cevrimici-siber-guvenlik-egitimi-baslatti.jpg

Kaspersky uzmanları tarafından geliştirilen "Mobil Kötü Amaçlı Yazılımlar İçin Tersine Mühendislik" eğitimi, güvenlik ekiplerinin akıllı telefonları hedefleyen siber tehditlere karşı koyma becerisini artırmaya yardımcı oluyor. Yeni eğitim programı, Android dinamik enstrümantasyonu ve Ghidra yerel ikili dosyalarda tersine mühendislik gibi becerilerin geliştirilmesine odaklanıyor. Gelişmiş statik analiz özelliklerini de kapsayan eğitim, Android ve iOS için hazırlanan mobil kötü amaçlı yazılımların nasıl analiz edileceğini detaylandırıyor. Bu, kamu sektöründe, BT güvenlik şirketlerinde, güvenlik laboratuvarlarında ve kurumsal SOC ekiplerinde mobil tehdit avına dair becerilerini derinleştirmek isteyen uzmanlar için güzel bir fırsat.

 

Sistemleri ayakta tutmak, kurumsal BT güvenliği ve SOC ekipleri için giderek artan bir zorluk haline geldi. Zira dünyadaki hemen herkes, özel hayatı ve profesyonel yaşamı birleştiren bir akıllı telefona sahip. Bu durum, siber suçluların ve gelişmiş APT aktörlerinin kuruluşlara yönelik siber saldırılarda mobil kötü amaçlı yazılımları kullanmasına olanak tanıyor. Bu tür saldırılara karşı koyma yeteneği, kurumsal güvenlik ekipleri için çok önemli hale geldi.

 

"Mobil Kötü Amaçlı Yazılımlarda Tersine Mühendislik", Kaspersky Uzmanlık Eğitimi portföyüne eklenen yeni bir kurs. Kaspersky'nin siber güvenlik alanındaki engin deneyimine dayanan kurs, şirketin önde gelen mobil kötü amaçlı yazılım uzmanlarından Victor Chebyshev tarafından hazırlandı. Kurs MagicKarakurt, LightSpy ve DuKong framework gibi bazı olağanüstü ve benzersiz kötü amaçlı yazılım örneklerinin tersine mühendisliğinin nasıl gerçekleştirildiğini içeriyor.

 

Kurs kapsamında öğrenciler izinler, dizeler, imza ve kaynak dosyaları gibi farklı göstergeleri inceleyecekler, Android ve iOS için yerel kitaplıkları ve mobil kötü amaçlı yazılımları nasıl analiz edeceklerini öğrenecekler.

 

İyi kurgulanmış videolar ve uygulamalı sanal laboratuvarlarla öğrenmenin etkili olması sağlanırken, isteğe bağlı eğitim formatı öğrencilere kendi tercih ettikleri hız ve tempoda eğitim alma imkanı sunuyor. Tüm eğitim materyalleri ve 100 saatlik sanal laboratuvar altı ay boyunca öğrencilere açık olacak.

 

Kaspersky Baş Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev, şunları söylüyor: “Şirket içinde mobil cihazların kullanımı çok yaygın. Bu, siber güvenlik ihlalinden kaçınmak için akıllı telefonların neden olduğu her türlü tehdide karşı kuruluşların hazırlıklı olması için bir neden ortaya koyuyor. Bu riski göz önünde bulundurarak güvenlik uzmanlarına ve SOC ekiplerine yönelik, mobil tehditleri zamanında tespit etmelerine ve işletmeyi güvende tutmalarına yardımcı olacak bir kurs hazırladık. Kurs kapsamında kötü niyetli yazılım örneklerini göstereceğiz ve öğrencilere ayrıntılı pratik yorumlar sunacağız. Başka bir kursta böyle bir uygulama bulmanız pek olası değil.” 

 

Kaspersky Uzmanlık Eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edin. 'Mobil Kötü Amaçlı Yazılımlarda Tersine Mühendislik' kursuna kaydınızı bu bağlantı üzerinden yapabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *