«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Kemalpaşa Belediyesi’ne 6 Yeni Araç

Kemalpaşa Belediyesi’ne 6 Yeni Araç

kemalpasa-belediyesine-6-yeni-arac.jpg

Kemalpaşa Belediyesi tarafından satın alınan 5 araç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen 1 araç hizmet alanlarında kullanılmak üzere ilçeye kazandırıldı

 

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere filosuna 3 Zabıta Aracı, 1 Asfalt Serim Aracı, 1 Ambulans, 1 Engelsiz Ulaşım Aracı kazandıran belediye, 127 adet aktif araç sayısına ulaştı. Her yıl çeşitli hizmet alanlarına yönelik yeni araç alımları gerçekleştirilerek hizmetlerin aksamasının önüne geçilirken, atıl durumda olan veya kullanılmayan araçlar yenilenerek veya çeşitli eklemeler ile dönüştürülerek kullanıma sokuluyor.

 

‘’ARAÇ KİRALAMA ORANINI 30 AZALTTIK’’

2019 yılından itibaren araç kiralama yerine, satın alma anlayışını benimsediklerini ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘’ Göreve geldiğimiz dönemde ağırlıklı olarak araç kiralama anlayışı ile oluşan ciddi maddi yükü ortadan kaldırmak amacıyla, ihtiyaçlar doğrultusunda araç satın alma işlemleri gerçekleştiriyoruz. Belediyemize kazandırdığımız araçlar halkımıza uzun yıllar hizmet edeceği gibi bu süre zarfında önemli bir ekonomik gideri de ortadan kaldırmış olacak. Bugün itibari ile 3 yıllık süreçte araç kiralama sayımızı 30 oranında azaltmış durumdayız. Yeni alınan araçlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

 

‘’15 ADET SIFIR ARAÇ KAZANDIRDIK’’

Araç filosunu sürekli olarak genişlettiklerini belirten Başkan Karakayalı, ‘’ Şuan sahada aktif kullandığımız 127 adet aracımız mevcut. Bunlardan 60 civarında kiralama yöntemiyle kullanılan araç söz konusuydu, bu sayıyı 40 civarına düşürmüş durumdayız. Son dönemde satın alma veya çeşitli kurumlarda hibe yoluyla belediyemize 15 adet sıfır araç kazandırdık. Kullanımda olmayan 5 aracımızı da modernize ederek halkımızın hizmetine sunduk’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *