«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Kınıklı Miniklere Ücretsiz Eğitim

Kınıklı Miniklere Ücretsiz Eğitim

kinikli-miniklere-ucretsiz-egitim.jpg

Kınık Belediyesi tarafından okul öncesi eğitime her çocuğun ulaşması için hayata geçirdiği eğitim merkezleri büyük ilgi görüyor. Aile Yaşam Merkezleri’nde, 3-6 yaş arası çocuklar kaliteli zaman geçirirken, ebeveynler de zamanlarını değerlendirme imkânı buluyor.

 
Kınık Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hizmet veren eğitim merkezleri, dar gelirli ailelerin bütçelerine önemli katkı sağlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği için dar gelirli ailelerin çocuklarını ücretsiz olarak okula hazırlamaya başlayan merkezlerde eğitim gören çocukların zihinsel ve fiziksel gelişim ihtiyaçları karşılanıyor. Hafta içi beş gün boyunca devam eden eğitimler günde üç buçuk saat olarak gerçekleştiriliyor. Sabah ve öğle olmak üzere iki kısımda gerçekleştirilen eğitimler ebeveynler için de büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle anneler, çocuklarını merkeze gönül rahatlığı ile teslim ederken, kendileri de sosyal hayata katılma fırsatı buluyor. Minikler bu merkezlerde okul öncesi eğitimin yanı sıra ekstra olarak; drama, halk oyunları, zumba, satranç, jimnastik, tenis dersleri alabiliyor.

 
Eğitim merkezlerinde ayrıca hafta sonları çocuk ve anne atölyeleri yapılarak, aile kurumuna ve çocuk-anne ilişkisinin gelişmesine katkı sağlanıyor. Ailelerin de katıldığı atölye programları ve masal saati ile çocuklar eşsiz bir deneyim yaşıyor.

Kınık Belediyesi bünyesinde bulunan eğitim merkezleri, Kınık Aile Yaşam Merkezi ve Poyracık Aile Yaşam Merkezi’nde hizmet veriyor. Okul öncesi eğitimler Kınık Belediyesi'ne bağlı 2 merkezde, hafta içi sabah 09.00-12.30, öğleden sonra ise saat 13.30-17.00 arasında gerçekleştiriliyor.
 

Merkezde eğitim alan miniklerin aileleri,  kendilerine hem ekonomik hem de sosyal olarak fayda sağlayan hizmetle ilgili olarak Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’e teşekkür ederek, "Gönül rahatlığı ile çocuklarımızı aile yaşam merkezine bırakıyoruz. Öğretmenlerimiz çok iyi niyetli ve profesyoneller. Başkanımıza bu hizmeti için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *