«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Küresel gıda lideri Barilla, logo ve ürün paketini değiştirdi

Küresel gıda lideri Barilla, logo ve ürün paketini değiştirdi

kuresel-gida-lideri-barilla-logo-ve-urun-paketini-degistirdi.jpg

145'inci yılına yeniliklerle giriyor

 

Makarnanın anavatanı İtalya'nın Parma kentinde küçük bir ekmek fırını ve makarna dükkanı olarak başlayan yolculuğunu bugün küresel gıda lideri olarak devam ettiren Barilla, 145'inci yaşına yeniliklerle giriyor. Markanın duygusal değerini "Sevginin İfadesi" söylemiyle merkezine almaya devam eden şirket, yeni logo ve paketiyle raflardaki yerini aldı. Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla da sektörde öncü konumunda olan Barilla, plastik pencereleri kaldırdığı Klasik Seri'deki yeni paketleriyle yıllık plastik tüketimini 126 bin kilo azaltacak. Şirket, aynı zamanda önümüzdeki 8 yıl içinde paketlerindeki tüm plastik formlarını kaldırmayı hedefliyor.

 

Daha iyi beslenme profiline, daha düşük çevresel etkiye sahip makarna, sos, pesto ve pişmiş gıdaların yanı sıra daha az tuz, yağ, şeker ve daha çok lif içeren yenilikçi ürünleri tüketicisi ile buluşturmaya odaklanan Barilla, 145'inci yılını yeniliklerle kutluyor. Üretim çalışmalarını Türkiye dahil 30 tesiste kurucusu Pietro Barilla'nın "Çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyi üretmeyeceksiniz" prensibi ile gerçekleştiren Barilla, yeni yaşını yeni logo ve yeni paket tasarımıyla karşıladı. 145'inci yıldönümünde markanın duygusal değerini "Sevginin İfadesi" söylemiyle bir kez daha merkeze taşıyan şirket, yenilenen logosunu tüketicileriyle buluşturdu. Küresel gıda devi, 25 yıl sonra ilk kez, kültürlerin ve insanların gelişimine odaklanarak yenilediği logosunun yanı sıra sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştığı yeni ürün paketiyle raflardaki yerini aldı. 

 

YENİ LOGODA AYRINTILAR ÖNE ÇIKARILDI
Her gün 100'ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan gıda lideri Barilla, mevcuttaki logosunu modern dokunuşlarla yeniledi. Kırmızı oval yapısının korunduğu logoda, makarna sevgisini daha güçlü ifade edebilmek için daha yoğun bir kırmızı renk tercih edildi. Yeni kırmızı rengin, Barilla mavisi ile buluştuğu logoda şirketin köklü tarihi öne çıkarıldı. Böylelikle, Barilla’nın yemek masalarında uzun süredir devam eden bir “Sevginin İfadesi” olduğu yansıtıldı.

 

YILLIK PLASTİK TÜKETİMİNİ 126 BİN KİLO AZALTACAK
Gezegenin sürdürülebilirliği konusunda hayata geçirdiği çalışmalarla da öncü olan şirket, “Daha İyi Bir Yaşam İçin Yemek Keyfi” taahhüdü kapsamında dünya üzerindeki etkilerini azaltmaya devam ediyor. Hayata geçirdiği yeni çözümlerle, üretim süreçlerinden ve tesislerinden tüketicileriyle buluşturduğu ürünlere kadar önemli gelişmelere imza atan şirket, 145'inci yılında yeni ürün paketini de tüketicilerin beğenisine sundu. Klasik Seri'deki plastik pencereleri yeni kutuda çıkaran gıda devi, yaptığı değişiklikle yıllık plastik tüketimini 126 bin kilo azaltacak. Şirket, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda 2030 yılına kadar paketlerindeki tüm plastik formları kaldırmayı amaçlıyor.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINI ARTIRACAK
Taahhüdü tarladan çatala uzanan Barilla, daha iyi bir gelecek için lezzet, beslenme ve çevresel sürdürülebilirlik alanında kendini geliştirmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız 12 yılda 400'ü aşkın ürününü yenileyen, tuz, yağ, doymuş yağ ve şeker içeriğini azaltan, 2018 yılında tüm ürünlerinden palm yağını tamamen çıkaran şirket, ürünlerinde kullandığı 180 bin ton durum buğdayını sürdürülebilir tarımdan elde etmeye başladı. Çevreye olan etkisini her yıl yeni uygulamalarla azaltan Barilla, Çevre Yönetim Sistemi ISO 14001 sertifikasına sahip üretim tesislerinde ürettiği ürünlerinin taşımadan kaynaklanan karbon salımını minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, mümkün olan lokasyonlarda lojistik süreçleri demiryolu hatlarıyla gerçekleştiriliyor.

 

TOPLAM ATIĞIN YÜZDE 92'SİNİ TEKRAR KULLANIYOR
Üretim ve lojistik alanındaki iyileştirmelerin yanı sıra atık yönetimi konusunda da örnek çalışmalar hayata geçiren Barilla, fabrikalarında üretilen toplam atığın yüzde 92'sini tekrar kullanabiliyor. Barilla ürünlerinde kullanılan kartonlar, en gelişmiş uluslararası standartlara göre sertifikalandırılmış, yalnızca sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan gelen kağıt ve tamamen geri dönüştürülebilir ambalajlardan üretiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *