«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Mobilet'te Bu Ay: Ocak

Mobilet'te Bu Ay: Ocak

mobilette-bu-ay-ocak.jpg

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, Türkiye’nin pek çok ilinde katılımcıları kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor. “Mobilet’te Yerin Hazır!” mottosu ve yenilenen yüzüyle kullanıcılarının sosyal yaşamlarına açılan kapı olmaya devam eden Mobilet; Ocak ayı boyunca Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Kocaeli, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa’da gerçekleşecek pek çok farklı etkinliği katılımcılarla buluşturuyor.

Kolay ve hızlı bilet satın almanın yanı sıra kullanıcıların tüm keşif, sosyal etkileşim ve paylaşım deneyimini tek bir platform üzerinden yaşayabilmelerine olanak vererek yalnızca bilet satın alma değil bir sosyal paylaşım platformu da olan Mobilet’te Ocak ayında da yeriniz hazır! Yenilenen yüzü ve “Mobilet’te Yerin Hazır!” mottosuyla kullanıcılarını kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdüren Mobilet’in Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Kocaeli, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa’da öne çıkan etkinliklerinden bazıları şu şekilde;

Başkentte müzik dolu akşamlar

Ankara’nın sevilen eğlence mekânlarından IF Performance Hall Ankara, Ocak ayı boyunca müziğin her tınısına sahnesinde ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Her yayınında tematik bir kurgu kuran multi-enstrümantalist ve besteci Sercan Debelec, Onurcan Çağatay, Öykü Damla Gözel, Eylül Soylu ve Ekrem Eryılmaz’ın sahnede kendisine eşlik edeceği göz alıcı bir performansla 5 Ocak akşamı, Çıkış şarkıları “Durmam O Zaman” ile dikkatleri üzerine çeken ve vokalde Çağlar Erol, gitarda Ali Ergül, davulda Alperen İlhan, gitar ve klavyede Atahan Güngör, bas gitarda Volkan Yalçın’dan oluşan Daha İki Durak Var 8 Ocak akşamı, müzik sahnesinde kendine has bir yol çizen, konsept albümler çıkaran ve sanatın birçok dalından beslenerek müziğini icra eden Beyza Doğuç 12 Ocak akşamı, 2022 Roxy Müzik Günleri’nin kazananı olan Yasin Topçu 16 Ocak akşamı, 2016 yılında Yudum Şahin, Damla Şahin ve Tamara Şahin kardeşler tarafından gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla kurulan SAMİDA 18 Ocak akşamı, 2019 yılında başladığı solo projesinde türler ve disiplinler arası yolculuğunu kayıt altına alan gitarist, prodüktör, şarkı yazarı Suat Armağan Koçak 19 Ocak akşamı, alışılagelmiş duyguların yanında evrimleşmiş ruh hallerine de değinen parçalarıyla kısa sürede dinleyicilerin dikkatini çekmeyi başaran Eskitilmiş Yaz 25 Ocak akşamı ve 2000’li yıllara nostaljik bir yolculuk yaptıracak DJ Pınar Alkan ile 2000’ler Türkçe Pop Partisi 27 Ocak akşamı IF Performance Hall Ankara’da  Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Ferhan Şensoy’un 1980 yılında yazıp sahneye koyduğu müzikli güldürü Şahları Da Vururlar, 42 yıl sonra yeniden seyircilerin karşısına çıkıyor. Bir tarafta geçim sıkıntısı içinde bunalan halk, isyanın yavaştan yükselen sesleri… Diğer tarafta halktan kopuk yönetim, iktidar çekişmeleri… Dönemin dünya basınını fazlaca meşgul eden saray hayatını, şah yönetimi ile halk arasında günbegün açılan uçurumu mizahi bir dille, günümüze göndermelerle anlatan Şahları Da Vururlar, 30 ve 31 Ocak akşamı MEB Şura Salonu’nda Ankaralı seyircilerin karşısına çıkacak.

Sezonun en merak edilen oyunları Bursa’ya geliyor

Dip dibe evlerinde, birbirlerine fersah fersah uzak yaşamlar süren komşuların içlerinden geçen ve dışlarına taşan bağırışlar; çarpan kapılar, titreyen pencereler, parçalanan kalpler, tepinen çocuklar…  İstanbul’un seslerini, genç ve yaşlı kadınların içlerinden geçirdiklerini, oradan oraya savrulan gençlerin kırgın ve öfkeli hallerini sahneye taşıyan Murat Mahmutyazıcıoğlu tarafıdan kaleme alınan, Seda Türkmen ve Deniz Karaoğlu’nun göz dolduran performanslarıyla sahneye taşınan sezonun en beğenilen oyunlarından “Istırap Korosu” 27 Ocak akşamı Bursa Podyum Sanat Mahal’de izleyicilerle buluşacak.

İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad’ın Medea miti üzerinden ‘kadın’ ve ‘ahlak’ konularını tartışmaya açtığı “Medea’ya Göre Ahlak”, insanlığın en eski tartışmalarından “Ahlak” kavramının bir karakter olarak seyirci karşısına çıkarıyor. Başrollerini Şenay Gürler ve Özgün Çoban’ın üstlendiği ve izleyenleri cevap aramaya değil daha çok soru sormaya davet eden 31 Ocak akşamı Nazım Hikmet Kültür Evi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. 

Eskişehir’de kahkaha da var müzik de…

Senarist, yapımcı, yönetmen, şair, müzisyen ve oyuncu kimliğiyle on parmağında on marifet Onur Ünlü, cebinde biriktirdiği hikayelerinden oluşan stand up gösterisiyle 13 Ocak akşamı, hevesi ve nefesi yettiğince yazmaya, üretmeye ve şarkılar söylemeye niyetli olan Beyrut doğumlu prodüktör, söz yazarı, besteci ve şarkıcı Jehan Barbur 19 Ocak akşamı F Stop Eskişehir’de sahnede olacak.

Kadınların hikayeleri sahnede

Bir fal kahvesi, iki yaşam arasına sıkışıp kalmış bir kadın, gelenler-gidenler, içinde bulunduğu cendereden çıkamayanlar… Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutan “Hayal Satıcısı”, hapsoldukları bu dünyadan çıkışı engelleyen görme biçimini, özellikle de eril dili ve yarattığı körlüğü sorgulatmayı amaçlıyor. Zehra İpşiroğlu tarafından kaleme alınan oyunun yönetmen koltuğunda Berfin Zenderlioğlu oturuyor. Deneyim oyuncu Berna Laçin’in tek kişilik performansı ile büyülediği tiyatro oyunu “Hayal Satıcısı” 7 Ocak akşamı Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu ve 8 Ocak akşamı Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda Egeli tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

16 yaşındaki hip-hop’çı, 70 yaşındaki Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, Allah’a yakaran babaanne, Sütlüceli kuaför, koç burcu bir jinekolog… “Lâl Hayal”in trajik komik kadınları neye tanıklık edip susmuşlardır? Elmas, Zümrüt, Safire, İnci, Mercan, Yeşim, Firuze… Sahi, siz bu kadınlardan hangisini tanıyorsunuz? Sevilay Saral’ın yazdığı, Songül Öden’in tek kişilik performansıyla hayat verdiği yedi kadının hikâyesini sahneye taşıyan “Lâl Hayal” 17 Ocak akşamı Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Soluksuz bir kovalamaca…

Nobel ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo tarafından kaleme alınan “Her Şey Bedava” Urfa’da seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatan oyun, iki işçi ailesinin gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi olarak sahnede hayat buluyor. Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyarlar. Dario Fo’nun uluslararası alanda en çok tanınan ikinci oyunu olarak kabul edilen “Her Şey Bedava” Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey ve Sertaç Akkaya’nın keyifli oyunculuklarıyla 18 Ocak akşamı Urfa City AVM’de seyircilerle buluşacak.      

İz bırakan ilişkilere dair her şey bu seminerde

Kişisel Gelişim ve Psikolojinin çeşitli alanlarıyla alakalı eğitimler ve seminerler düzenleyen Psikolog yazar Esra Ezmeci, İz Bırakan İlişkiler Kurma semineri ile Adana’ya konuk oluyor. Bozulan şemaları iyileştirme, değersizlik şemasından kurtulma, özgüven kazanma, sınır koyabilmek, “hayır” diyebilmek, zor insanlarla ilişkiler, zehirli ilişkilerden kurtulma, ilişkileri ciddiye taşıma ve ilişkilere dair daha pek çok merak edilenin yanıtını bulacağınız Esra Ezmeci ile İz Bırakan İlişkiler Kurma semineri 21 Ocak Cumartesi günü saat 15:00’de Adana 01 BURDA PGM Sahne’sinde olacak.

Kocaeli’nde unutulmayacak bir müzik ziyafeti

Şair, ozan, oyun yazarı, besteci, söz yazarı kimliğiyle tanınan Soner Olgun, 25 Ocak akşamı Kocaeli Hayal Kahvesi Sahnesi’nde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. 1992 yılında ilk albümü Letafet ile müzik kariyerine giriş yapan ve 30 yıldır bilfiil sahnede olmayı sürdüren sanatçı, dinleyicilerini müziğiyle büyülemeyi sürdürüyor. Canlı performansı ve sahne hakimiyeti ile Türkiye’nin en başarılı sanatçılarından biri olarak anılan Soner Olgun’un unutulmayacak performansına tanık olmak için Kocaeli Hayal Kahvesi Sahnesi’ndeki yerinizi şimdiden ayırmayı unutmayın. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *