«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü Kutlandı

muhtarlar-gunu-kutlandi.jpg

19 Ekim Muhtarlar Günü, İnegöl’de Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı. Muhtarlarla birlikte İnegöl protokolü de törende yerini aldı.

 

2015 yılında çıkan Başbakanlık genelgesinin ardından 2016 yılından bu yanan kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Bugün 09.30’da Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. Törene; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkan Vekili Erdal Akkaya, siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Çelebi ve muhtarlar katıldı.

 

ÇELENK SUNUMU YAPILDI

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Çelebi Anıta çelenk sunumunu yaptı.

 

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Çelebi, törende 19 Ekim Muhtarlar Gününe ilişkin bir konuşma da yaptı. Çelebi, “Muhtarlık, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasimizin en eski örneği olan ve devletimizin her noktasındaki temsilciliğini üstlenen bir kurumdur. Muhtarlarımız bulundukları köy ve mahallelerde halkımız ile devletimiz arasında köprü vazifesi görür. Düsturu halka hizmet olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu her alanda çalacakları ilk kapı olmanın mutluluğu ve bilinci bizlerde çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı her ne kadar manevi haz da olsa, son dönemlerde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin göstergesidir. Çok kıymetli Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın bugün Ankara’da 100 Muhtar Hizmet Binası açılışını gerçekleştireceği ve bu açılış programına 30 Büyükşehirimizin tüm muhtarları davetli. Biz muhtarlara verilen önemin bir diğer göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve İçişleri Bakanımızı saygı ve hürmetle selamlıyor, teşekkürlerimiz arz ediyorum. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır’ sözü muhtarlarımızın önemini çok açık ifade etmiştir. Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu duyguyla gerek milleti gerek devleti temsil görevini üstlenen muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, yapacakları hizmetlerde de Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyor İlçemizde bu güzel görevi üstlenmiş tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *